Szerintetek léteznek űrlények?
Nekem van erről egy szubjektív elméletem:
Ha este felnézünk az égre, többmilliárd csillagot láthatunk.Nos, mind-mind egy Nap.Tehát ahány csillag, annyi Nap...S ahány Nap, annyi Naprendszer.Tegyük fel, hogy egy Naprendszerbe kb. (úgy durván) 10 bolygó van.És tegyük fel azt is,hogy összesen 10.000.000.000 Naprendszer van az Űrben. (Természetesen nem ennyi, ugyanis számuk meghatározhatatlan.) Ha ezt a 10.000.000.00 Naprendszert beszorozzuk a feltett bennük lévű 10 bolygóval, akkor az már 100.000.000.000 bolygó lesz.És most jön a lényeg : Én kizárt dolognak tartom, hogy abból a rengeteg - feltételezett 100.000.000.000 - bolygóból csak az egyiken, a Földön van élet.Olyan nincs, hogy a végtelen létszámú bolygók közül csak egy lett megajándékozva saját élővilággal.
Nos, ez az én spec véleményem, és bocs, ha túl zavarosan fogalmaztam meg.
Ti mit gondoltok erről az egészről?Hisztek a Földön kívüli életben?
Valódi válaszok helyett az emberek rendre félelmeikről és vágyaikról beszélnek. Emberi dolgok..
Van már tudományos becslés, mégsem ismerik az életre alkalmas bolygók nagyságrendjét, de a távolságot sem mérik fel jól. Példának okáért a javasolt térhajlítás most is létezik, de csak csillag születésekor következik be!
Érzelmi okokból kivétel nélkül mindenki jelen időben élő és kézzel fogható humanoidot képzel el, kivel néhány tíz éves távlatban 'találkozni' lehet.
Ez olyan, mint a lottó ötös.
Nos, valószínűbb millió évek alatt, a múltban rá találni. Ez olyan mintha egy egész lottóelárusító helyünk lenne.
Ha vannak idegenek, JEL után tárgyi bizonyítékra, majd maradványokra kell bukkanunk. Az ezt követő logikai sorrend: üzenet észlelése, üzenetváltás, és csak azután a találkozás! Találkozás, ami lehet hogy már sok ezer éve megtörtént az emberiséggel, hisz történelmünket csak tizezer éves léptékben ismerjük!
Személyes meggyőződésem, hogy az első JEL az emberiség múltjában és nem jelenidejépben lesz fellelhető!
MERT EZ ÍGY LOGIKUS.
egyetértek az előzővel.
nem is tudom ki mondta, hogy az élethez szükség van vízre és levegőre... igen a TE életedhez.. a TE földeden.. egy másik bolygón lehet, hogy egészen máshogy alakult ki egy másik fajta élet, akiknek mások a létszükségletei..
egy másik válaszoló kérdezte mit nevezünk életnek..
nem tudom én sem rá a pontos választ, de akinek szüksége van tápanyagra a fenn maradáshoz, és valamilyen szintű gondolkodásra képes (tudom, hogy a növények nem gondolkdnak mégis élnek, ezért mondtam, hogy nem tudom a pontos választ, de én így képzelném el)minket amúgy is csak azok érdekelnének, akikkel kommunikálni lehetne...
én hiszem, hogy léteznek és fejlettebbek mint mi..
mért ne alakulhattak volna ki régebben mint mi (vagy fejlődhettek volna gyorsabban, lehet jobbak a bolygó körülményei, adottságai. jönnek ide ők is csodálkozva nézik nééézmááá itt is van élet, kutatnak..
de ne legyünk önzőek, lehet, hogy ők nem ránk kíváncsiak, lehet, hogy valahol a tenger alján él valami ami "értelmesebb, fontosabb" nekik (több ember járt az űrben mint a tenger legalján ergo nem tudjuk mi van odalenn..)
na ez az én véleményem
21/L
na ez már egy heliocentrikus világkép
38/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!