Mi lehetett az égen?
Most szombaton, páran szalonnát sütöttünk a kertben, én lefeküdtem a földre és néztem az eget, nem volt még olyan sötét, alig volt 1-2 csillag az égen. Egy idő után azt vettem észre, hogy megjelent egy csillag, a semmiből és nagyon lassan haladt, majd elkezdett fényesedni, nem volt olyan nagyon nagy fénye, de azért egy csillagtól mondjuk olyan ötször fényesebb volt. Egyből kiabáltam a többieknek, hogy nézzétek, mi az. Rajtam kívül még hárman látták, és úgyanígy írták le, majd hirtelen eltünt sokkal gyorsabban, mint ahogy fényesedett, az egész incidens nem volt több öt másodpercnél.
Azóta ezen gondolkozunk, megtudná valaki mondani, hogy mi volt?
A meteor az a fényjelenség, amelyet az űrben keringő kisebb kövek, porszemek (meteoroidok) keltenek a légkörben, miközben, a nagy sebesség miatti súrlódástól felizzva, ionizálják azt. Népies nevük hullócsillag.
Ha egy hullócsillag kiemelkedő fényességgel jár, tűzgömb névvel illetjük
Nem akarlak elkeseríteni, de én olyan helyen lakom, ahol elég sok a légi folyosó, és ha éjjel tiszta az ég, néha engem is megtréfálnak így az éjszakai utasszállító járatok. Olyan szinten, hogy volt már, hogy ledermedtem, hogy bakker, mi ez? Aztán 3 másodperc mulva megjött a hangja is a fénye után. Optikailag néha csalóka a gyorsulás-lassulás, néha olyan, mintha meg is állnának. És ahogy változtatják az irányt hip-hop, láthatatlanná válik a fényük. Ha messze vannak, a hangjuk sem hallatszik.
Szerintem repcsi volt.
légifolyosó már rég nem létezik, de tényleg vannak olyan pontok amik fölött átrepülnek
műhold volt, azért tűnik el a fénye úgy, mert a Föld beárnyékolja a Nap elől.
Ma is lesz egy szép fényes, ez is fényesebb lesz mint a csillagok. 22:44:57-22:47:17 között lesz, kelet fele nézz
pontositom, h kössenek belém xd
kezdés 22:44 felvillanás 22:47. befejezés 22:54
Köszönöm a válaszokat.
Nem keserítesz el, nem gondoltam, hogy földönkívüli vagy akármi ilyen dolog, csak nem tudtuk rá a magyarázatot :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!