Az előbb (kb 15 perce) 2 erős villanást láttam az égen, a Nagy Göncöl alatt. Se előtte se utána semmi más nem volt ott. Szerintetek mi lehetett az?
szerintem összeütközött két szentjánosbogár, de mivel köztudott hogy ezek az állatok világítanak, még mielőtt az örök vadászmezőkön repkednének, egy utolsót villantottak az égen.
ezt láttad.
1. nem vagy vicces -.-
2. két pontszerű villanás volt.
Tehát? :-? érdekelne :D
Tűzgömb.Ezt a nagyon erős fényű (4 magnitúdó alatti) meteorokra mondják.Én is láttam már,elég könnyű lekésni mert rohadtul rövidek.A nagyobbaknak még a színét is látod.
Különben mielőtt teleposztolnád vagy te vagy más a GYIK ezó kategóriát a "MI volt ez a rengeteg fény azt égen?" kérdésekkel,elárulom:Most augusztus elejétől egészen augusztus közepéig perseida maximum lesz,azaz a perseida nevű meteorraj fog nagy mennyiségű meteorhullást okozni.Szóval akár (au 12-én) a percenkénti 5-6 meteort is elérheti a felvillanások száma.
Nem kell megijedni.
Remélem hasznos voltam,és kimerítő.
Ne higgyetek végtelenített szalagnak. Be van csavarodva. :-)
A perseidák összecsapása volt ez a plejádokkal.
A pontszerűt nem írtad előbb, így valóban lehet meteor is. Augusztus egyébként a hullócsillagok, tűgömbök ideje.
Érdekes ez a téma, én a 11en lakom, és látok esténként fúrcsaságokat!
Tegnap este is volt egy ilyen jelenség!
Egyhelyben állt egy villódzó testnek tűnő valami, s egyszer csak hihetetlen gyorsan felrepűlt a csillagok közé!
Kerestük szemmel, de nem láttuk többet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!