Miért van az, hogy sokan azt próbálják elhitetni másokkal, hogy paralízis jelenség áldozatai lettek, mintsem elfogadnák, hogy földönkívüliek rabolták el az illetőket?
"Azért eztúl rózsaszín, nem gondolod?"
Először az ezotéria portáján söprögess ezzel kapcsolatban. A tudományos módszer egyik lényege hogy nem tekintélyelvű, előbb-utóbb kiderül az igazság, mert bizonyíték lesz rá. Örülök hogy ennyi példát tudsz felhozni arról hogy az emberi viselkedés sikertelenül próbálta megakadályozni a tudományos fejlődést. :)
"spekulatív nézet"
Ok, újrafogalmazom, mit akartam mondani.
Szóval a tudomány az ismert bizonyítékok alapján próbál elméleteket felállítani, míg mondjuk az ezotéria önkényesen felállított, bizonyíthatatlan kiindulópontból próbálja leírni a világot, valamilyen vallási, erkölcsi vagy egyéb képzelt értékrend alapján.
Con Troll, ismét hangsúlyozom, hogy nagyon vigyázz, amikor ezt a szót használod, hogy "bizonyíték"! A tudomány a jelenlegi helyzetében azokat a dolgokat bizonyítja be, amiket be akar. De ezt már, amint említettem, leírtam sokszor.
Én a magam részéről sértőnek érzem, hogy becsmérled az ezotériát, de megpróbálok beletörődni. Az általad "kitalált erkölcsi elveknek" nevezett, és ehhez köthető dolgok pedig az emberiség fennmaradásának az egyedüli alapjai. Tehát ezzel sem vagy tisztában, de ezen már nem is lepődök meg.
Az a helyzet, hogy az emberiség nagy része, mint ahogyan te sem -, még sajnos nem jött rá arra, hogy az ezotériának, vallásoknak, és a tudománynak nevezett dolgok valójában egyek eredeti értelmezésükben. Mindegyik ugyanabból a közös forrásból származik. Erre utalnak az ősi és későbbi írások és mindenféle hagyományok is szerte a Földön.
Az emberiség az idők folyamán mindent a részeire bontott, szétválasztott, elkülönített egymástól. Máshogyan fogalmazva: beállt egy hasadt, széttöredezett állapot, és a jelenlegi materialista tudomány a korlátozott elme által irányított ember megismerési eszköze lett, mivel megszűnt az egységlátása. Persze voltak és vannak kivételek, csak nem sokan.
A jelenlegi korlátozott tudomány arra alkalmas, hogy az ember megismerje a valóságnak egy részét, azt a világot, amely érzékelhető fizikai, anyagi eszközökkel. Azzal van a baj, amikor ezt az egészet a teljes valóságra akarja alkalmazni és ráhúzni, és ezt a töredéket képzeli a teljes valóságnak.
De ahogyan ez a folyamat valamikor elkezdődött, ugyanúgy véget is fog majd érni előbb-utóbb, és egyszer majd visszatérünk az eredetünkhöz, a tapasztalatokkal kiegészülve. A minden értelemben vett fejlődés útját be kell járnia minden léleknek és a civilizációknak is. Még azon az áron is, hogy ha esetleg erre rámegy a bolygó, az adott civilizációnak a lakóhelye. Az ezoterikus, spirituális alapokon nyugvó, és nem manipulált tudomány tehát a jövő, és egyben az emberiség fennmaradásának az egyedüli útja.
"A tudomány a jelenlegi helyzetében azokat a dolgokat bizonyítja be, amiket be akar."
Ennek a kijelentésnek én nem látom az értelmét. Mire gondolsz?
"Az általad "kitalált erkölcsi elveknek" nevezett, és ehhez köthető dolgok pedig az emberiség fennmaradásának az egyedüli alapjai."
A kitalált alatt azt értem hogy minden közösség kitalált magának egy értékrendet amit követ, ezek egy része ma már nem tartható, meg a különféle értékrendek egymásnak ellent mondanak. Egyes helyeken vallási okokból ma is elvárt mások megkövezése, míg Európa felvilágosultabb részén emberközpontú okokból aggódnak a tengeren hánykolódó menekültekért, akik olyan országokból menekültek el ahol egymást ölik az emberek a különböző vallási-erkölcsi értékrendjük miatt.
"ezotériának, vallásoknak, és a tudománynak nevezett dolgok valójában egyek eredeti értelmezésükben."
Ez múlt idő. A tudomány tovább lépett pár évszázaddal ezelőtt.
A válaszod többi része kitűnő példája annak - amit írtam - hogy valaki önkényesen felállított, bizonyíthatatlan kiindulópontból próbálja leírni a világot. Persze érdekes olvasni, de szkeptikusként számomra ez a világnézet önbecsapás, amit messzire elkerülök. Ez nem azt jelenti hogy a tudomány számomra tökéletes, tisztában vagyok a korlátaival, de ez nem jelenti azt hogy más világmagyarázat jobb, számomra elfogadhatatlan hogy valami azért "igaz" mert XY ezt mondta vagy egy régi könyvben le volt írva, de maguk a mondások vagy leírások tartalma nem bizonyítható.
Alapvetően félreértesz sok mindent, de ez azért is van, mert össze vannak a dolgok kavarodva. Te azt hiszed, hogy én ezeket a dolgokat nem gondoltam végig már sokszor? Akárhányszor írtam le, úgy látom, hogy nem sikerül megértened. Ezért tartom fölöslegesnek eltérő nézetű embereknek a vitáját.
Ha én most elkezdeném sokadszor is kifejteni például a tudománynak a működését, amit kérdeztél, azt úgysem hinnéd el. Így meg nincsen értelme.
Persze, a vallási-erkölcsi kérdéseknél is úgy látom, hogy nem tudod megérteni a helyzetet. A tagadókhoz méltóan például sikerül a legtorzabb dolgokat kiemelned napjainkból, mert amiket manapság vallások címén csinálnak, annak kevés kivételtől eltekintve nincsen közük az eredeti hagyományokhoz.
A tudománynak nevezett dolog meg tényleg halad, csak éppen ha ebben a formájában teszi, akkor a zsákutca felé tart, rossz irányba.
Sok minden nem az a világban, aminek látszik, és ez a mondat nagyon lényeges. A mai emberiség nagyon sok mindent félreért, meg eleve nem is ismer nemcsak a jelenéből, de még a múltból sem, és a viselkedésével, életével a vesztébe rohan, amin sem a jelenlegi tudományok, sem a vallások nem tudnak már segíteni. Ezért kell sürgősen megváltoztatni a dolgokat.
Á, elértünk addig a pontig ahol az ezoterikus fél kifogy az érvekből és ködösít hogy méltóságteljesen visszavonulhasson. Ez természetesen kizárólag a szkeptikus hibája. :)
Örülök hogy Te már mindent átgondoltál, és látod hogy mindenki téved, az emberek rossz irányt követnek, az emberiség meg egyenesen a vesztébe rohan. Jó. Oké.
Bocs ha gúnyosnak tűnök, de erre már tényleg nem tudok mit mondani...
Na ne bántsátok egymást, nem az a kérdésem célja. :)
Én remélem, hogy megértem mindkét álláspontot. Oké, jó lenne bizonyítani, hogy mindenkinek világos legyen, mi történik valójában.
Ugyanakkor ehhez az kell, hogy egy szakértő komolyan vegye és foglalkozzan vele és ezt az illetőt ne bélyegezzék meg bolondnak. :)
Gondolom max hobbi szinten érné meg ezzel foglalkozni. Talán majd egyszer valaki (vagy talán már most is), gyűjti a bizonyítékokat. Ki tudja.
"előbb-utóbb kiderül az igazság, mert bizonyíték lesz rá"
Igen, én is így gondolom. Szóval még nincs kizárva, hogy az eltérítések az "utóbb" eset lesz. Annyira igazából nem szeretném, hiszen ezért ez egy kicsit ijesztő. Hm...
"Igen, én is így gondolom. Szóval még nincs kizárva, hogy az eltérítések az "utóbb" eset lesz. Annyira igazából nem szeretném, hiszen ezért ez egy kicsit ijesztő. Hm..."
Nálam ez pont fordítva van, én egyáltalán nem bánnám ha kiderülne hogy igazak az eltérítések, mert érdekes lenne űrcivilizációt ismerni, meg jó lenne tudni hogy van mód a csillagok között utazni. De ez csak vágy a részemről, mert a valóságban kizárt hogy az eltérítések igaznak fognak bizonyulni, egyrészt mert csillagok között nem lehet utazni a nagy energiaigény és az utazás hosszú ideje miatt, másrészt amit az állítólagos elrablások címén csinálnak az idegenek az nem logikus, sőt egyenesen nevetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!