Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Miért van az, hogy sokan azt...

Miért van az, hogy sokan azt próbálják elhitetni másokkal, hogy paralízis jelenség áldozatai lettek, mintsem elfogadnák, hogy földönkívüliek rabolták el az illetőket?

Figyelt kérdés

2015. máj. 19. 20:30
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
22%
Max. a kérdezőt térítették el a realitás talajáról...ennyi erővel a disney szereplők is létezhetnek..be lehet magyarázni...tudod bizonyítani az ellenkezőjét? Nem, tehát léteznek...
2015. máj. 20. 07:22
 22/40 anonim ***** válasza:
47%

Lehet hogy részemről túlzás bolondnak nevezni őket, de attól még te ismeretlen számú eltérített álláspontját véded, akik sztorija lehet téves, légből kapott vagy egyszerű hazugság, mert hogy bizonyíték egyikre sincs. A világképemmel meg nincs semmi baj, beleférne az eltérítés és az idegenek is, csak az emberi hülyeséggel vagyok nagyon ellenséges viszonyban, utálom mikor valaki nem bizonyítható dolgokban hisz és egy létező dolgot kérdőjelez meg vele.

Jelenleg az van hogy az összes ismert elrablás kivétel nélkül bizonyíthatatlan állítás, az alvásparalízis meg egy létező, vizsgálható dolog, amitől egyes személyek úgy hiszik hogy szellemek/idegenek látogatták/bántották őket.

Arról nem is beszélve, hogy én például szeretném ha végre elrabolnának az idegenek, mert sci-fi könyveken nőttem fel és szeretnék találkozni űrcivilizációval. Ehelyett az van hogy mindenféle tökkelütött senkiket elrabolnak el (állítólag) akik szétrettegik az agyukat az élménytől, és nem engem aki élvezné a találkozást. Szemetek.

2015. máj. 20. 08:27
 23/40 anonim ***** válasza:
11%

21-es: a disney-hasonlat az rossz példa, ezekről senki nem is akarta bebizonyítani, hogy léteznek a valóságban.

Con Troll, ebből is látszik, hogy mennyire rosszul közelíted meg ezt az egészet! Nem igaz az sem, hogy mindenki retteg, aki átélte ezt az élményt. Sokféle találkozás és kapcsolat van, mint ahogyan sokféle lény is. Az, hogy a köztudatban ezek az esetek terjedtek el jobban, arról én nem tehetek. Aztán meg, ki mondta, hogy az alvásparalízis nem létezik? Ezeket az eltérítéses eseteket pedig, legalábbis egy részüket igenis be lehet bizonyítani. Az, hogy ezeket nem hiszi el valaki, az már nem az én bajom. Másrészt meg nagy az ellenszél, ezt az egész témát sokan megpróbálják hiteltelenné tenni és egyben lejáratni; sajnos nem kevés sikerrel.

Egy valamit tehetne bárki, aki nem hisz ezekben a dolgokban. Tudom, hogy reménytelen tanács, de meg kell próbálni elhagyni a materialista, anyagelvű szemléletet, mert enélkül nem lehet sem az ufo-témakört, sem pedig az ezoterikus dolgokat megérteni.

De mivel ez valószínűleg nem fog menni nekik, emiatt csak magamat tudom ismételni: az ilyen emberek ne járjanak fel ide ebbe a rovatba, mert ez egyszerűen nem nekik való! Csak értelmetlen vita lesz belőle állandóan. Ezt azért is mondom, mert ahogyan olvastam, egyeseket idegesít ez a téma. Akkor viszont mi a fenének jönnek ide? Tehát, ha nem megy a szemléletváltás, akkor nem kell idejönni, és a két csoport szépen békén hagyja egymást, és így mindenkinek jobb lesz.

2015. máj. 20. 21:29
 24/40 anonim ***** válasza:
20%

"Con Troll, ebből is látszik, hogy mennyire rosszul közelíted meg ezt az egészet!"

Képzeld dolgokat lehet rosszul megközelíteni? :D

"Ezeket az eltérítéses eseteket pedig, legalábbis egy részüket igenis be lehet bizonyítani. Az, hogy ezeket nem hiszi el valaki"

Be lehetne ha igazak lennének. De egyenlőre egyiket sem sikerült bebizonyítani. Ha pedig a bizonyíték egyenlő neked azzal hogy vmit el kell hinni, lapozz fel egy értelmező szótárt.

"meg kell próbálni elhagyni a materialista, anyagelvű szemléletet, mert enélkül nem lehet sem az ufo-témakört, sem pedig az ezoterikus dolgokat megérteni."

Ja, egy szóval hinni kell. XD

2015. máj. 20. 22:52
 25/40 A kérdező kommentje:

24. Na várj, ezek csak szerinted képzelt dolgok. Ez csak így rád igaz, nem általános jelenség.

És mi van ha soha nem lesz rá bizonyíték? (Valószínűleg nálad az számít bizonyítéknak, amikor a tévében a hírek lehozzák.) Nyilván senki sem fog vele pánikot kelteni, főleg ha a köré szőtt összeesküvéselméletek is igaznak bizonyulnának.

Viszont az embereken ott van az eltérítés nyomai, akár fizikailag, akár lelkileg. Szerintem ezeket kéne megvizsgálnia szakértőknek, akiket biztosítva lennének, hogy akármilyen eredményhez jutnak, nem teszik őket nyilvánosan nevetség tárgyáva. (Mert ugye ez történik, ha egy komolyabb ember kezdi ezeket az eseteket vizsgálni. Szóval teljesen jogosan félhetnek ettől olyanok, akik tényleg bizonyítani tudnák.)

2015. máj. 21. 11:49
 26/40 anonim ***** válasza:

"És mi van ha soha nem lesz rá bizonyíték?"

Akkor nem bizonyítható és csak hit kérdése hogy szerinted létezik-e.

"Valószínűleg nálad az számít bizonyítéknak, amikor a tévében a hírek lehozzák"

Nem, majd ha tudományos bizonyíték lesz rá.

"Nyilván senki sem fog vele pánikot kelteni, főleg ha a köré szőtt összeesküvéselméletek is igaznak bizonyulnának."

Szerintem a keringő összeesküvés elméletek, stb. mind-mind takaródzás amivel arról próbálják meggyőzni az embereket hogy ezek a sztorik igazak csak nem lehet őket nyilvánosságra hozni. Érdekes módon ettől függetlenül nyugodtan olvashatsz róla. Ez azért van, mert az ufó sztorikat eladni üzlet, függetlenül annak igazságtartalmától (hiszen semmit nem kell bizonyítani). Az összeesküvés elméletek pedig erősítik a sztorik látszólagos igazságtartalmát. Ez egy működő stratégia, ha sikerül elhitetni valakivel, akkor onnantól minden ellenérv csak olaj a tűzre.

"Viszont az embereken ott van az eltérítés nyomai, akár fizikailag, akár lelkileg."

Állítólag. Gyakorlatilag ilyet sosem sikerült bebizonyítani. Ehelyett mutogatnak ufó magazinokban stb. mindenfélét, amitől az átlagember hanyatt esik, de érdekes módon nem a tudósoknak mutogatják akik véleményezni tudnák azt.

"nem teszik őket nyilvánosan nevetség tárgyáva"

Ez egy hihetetlenül téves elképzelés a tudományról, pont a fentiek miatt. A valóságban ha valaki új felfedezést tesz és azt tudja bizonyítani, akkor a bizonyíték erejétől függően híres lesz, de legalább elismert. És onnantól a tudomány részévé válik a dolog, mert onnantól már vizsgálható, van bizonyíték, van mit vizsgálni, van miből kiindulni, haladni. Az ufókkal kapcsolatban eddig még nem történt ilyen, pedig csak egy valós esetet kellene felmutatni hozzá.

Csak hogy értsd, egy szkeptikus számára egy csomó dolog azért nem valóságos, mert látja hogy nincs mögötte semmi olyan tartalom ami bizonyítaná a létét, az emberek közös tudása nem bizonyíték valamire, teljesen mindegy hányan gondolják úgy, amíg nincs bizonyíték rá ami egyértelművé teszi hogy valós dologról van szó.

Szerintem nincsenek a Földön idegenek, bizonyíték nincs rá, és az állítások nagy része hajmeresztő hülyeség alapfokú biológiai és fizikai ismeretekkel. Ez persze nem jelenti azt hogy nem sajnálom a dolgot, én örülnék ha lennének a Földön idegenek.

2015. máj. 21. 18:48
 27/40 anonim ***** válasza:
9%

Con Troll, szerintem te hatalmas tévedésben vagy, már leírtam nagyon sokszor, meg mások is, hogy ezt a témát megpróbálják lejáratni, nagy az ellenszél. Aztán, ahogyan ezt is említettem, sokan sajnos tényleg téves információkra alapozva üzletet akarnak ebből az egészből csinálni, de kérdezem már 1000-szerre, miért kell ebből általános következtetést levonni?

Ha nem lennél ennyire hitetlen, akkor azt mondanám, hogy nyugodtan elhiheted, hogy vannak itt, meg a közelünkben is idegeneknek nevezett lények.

Egyébként miért kell mindent bebizonyítani, amit az ember nem érzékel maga körül? Rengeteg olyan dolog van, amik léteznek, mégsem lehet őket az érzékszerveinkkel észlelni.

Még azt sem tudom tudományosan bebizonyítani, hogy például miket csinálok nap mint nap. Ha bármit állítok, akkor az a másiknak a hitére van bízva, hogy elhiszi-e, vagy nem.

De az ufo-témakörben is nagyon sok úgynevezett bizonyíték van, csak hogy ezekkel mi történt, azt nem akarom már 1000-szer is leírni.

Hagyd el ezt a szemléletet, a tudományban meg ne higgy feltétel nélkül, mert ezt is nagyon manipulálják. A materializmusnak és egyben a mániákus bizonyítékkeresésnek egyszerűen lejárt az ideje, a tudományt pedig új alapokra kell helyezni. Először is fel kellene valahogy szabadítani ezt is azoknak a kezéből, akik irányítják. De ugyanez vonatkozik mindenre, mindenhez új szemlélet kell, ha az emberiség fenn akar maradni ezen a bolygón tartósan!

De Con Troll, újból megkérdezem: ha ennyire hitetlen vagy, nincsen benned egy atomnyi nyitottság sem ebben a témakörben, akkor miért jársz fel ide? Mi a jó neked ebben? Egymást úgysem lehet meggyőzni, csak értelmetlen viták vannak állandóan.

2015. máj. 21. 22:01
 28/40 anonim ***** válasza:

"mániákus bizonyítékkeresésnek egyszerűen lejárt az ideje, a tudományt pedig új alapokra kell helyezni"

Te egyszerűen nem vagy magadnál ha ilyet állítasz. A tudomány pont a megismerési módszerei által lépett ki abból a szellemi mocsárból, amiben az ezoteria még ma is van. Mivel a fejlődés mindig előre mutat, el kell hogy keserítselek, a tudomány sosem fog visszatérni a spekulatív nézetekhez.

2015. máj. 21. 23:43
 29/40 A kérdező kommentje:
Con Troll: Azért eztúl rózsaszín, nem gondolod? ň Bizonyos területeken mindig is véres háború folyt és folyik, hogy egy szakember megőrizze az igazát. Ezen múlik a sikere és nem mindig ismeri be, hogy tévedett. Edison és Tesla harca megvan? És még kismillió hasonló eset van. Egyiptológia, fizika, paleontológia stb. (Pl. annak is érdemes utánaolvasni, hogyan változott az atommodell, milyen utat kellett bejárnia. Az sem volt egy sétagalopp. Tudtommal a pudingos elképzelést jó ideig senki sem merte megkérdőjelezni.)
2015. máj. 22. 16:43
 30/40 A kérdező kommentje:

"spekulatív nézetek"

Ezt még kiragadnám. Ha nincs spekulatív nézet, akkor nincs új felfedezés. Senki sem gondolkodik, csak elfogadja, ami most van. Ez alapján a tudomány sem lenne képes kijavítania a tévedéseit.

A spekulatív dolgokat kell megvizsgálni, hogy működnek-e a valóságba ültetve.

Habár nem tiszta, hogy te mit értesz a spekuláció alatt. De ha azt, amire gondolok, akkor szerintem tévedsz.

2015. máj. 22. 16:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!