http://www.youtube.com/watch?v=bEk_W9MVJlw
Mostmár mindenki.
NEM, mert olyan "rejtélyes repülő tárgy", amit az ufo-hívők idegen világ küldöttének hirdetnenk, nincsen. Legfeljebb a jelenség (többnyire tűzgömb, fényes csillag, különös felhő, sokszor egyszerűen meteorológiai léggömb, vagy repülőgép)mibenlétét nem tudja a jóhiszemű néző megállapítani. Magam vagy 25 évet szinte minden deült este óákon át a szabadban töltöttem - és most is gyakran -, és napközben is sokszor voltam szabad ég alatt, de soha sem láttam ufo-t. Ahogyan nem látott még csillagász, meteorológus sem. A városi ember, aki nem nagyon figyel a természetre, ha egyszer-egyszer számára szokatlan jelenséget lát, a széltében terjesztett híresztelések alapján rögtön ufo-t vél látni. (Legtöbbször az Esthajnalcsillagra - a Vénuszra - fogják rá.) Kevesen tudják, hogy az 1960-80-as évek közt Észak-Amerikában, később Közép- és Nyugat-Európában is müködött egy égbolt-fényképező hálózat, amely a fényes hullócsillagok észlelésére egész éjszaka (ha derült ég volt) megörökítette az eget. De hullókon kívül semmi mást nem észleltek. Most pár éve Magyarországon, Szlovákiában, Ausztriában megint müködik ilyen hálózat, a régebbieknél sokkal érzékenyebb kamerákkal, de ez sem látott soha semmi rendkivüli jelenséget.
Az "ufo-hit" egy kisszámú tudatos csalónak jó üzlet (könyveket, folyóiratokat jelentetnek meg a - semmiről), és nagy számú, jóhiszemű ember tévedése. -
Az ufo-mesék forrás valószínűleg az 1940-es évek végéig nyúlik vissza,, amikor az USÁ-ban új repülőgép típussal kísérleteztek, és ezek próbáit már nem lehetett a nagyközönség elől letagadni. Később a Szovjetúnióban a hovatalos szervezetek a rakéta- és űreszköz kísérleteket próbálták így ködösíteni. - astrohist.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!