Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Mikor mutatják már meg magukat...

Mikor mutatják már meg magukat nyilvánosan?

Figyelt kérdés
2014. szept. 3. 23:29
1 2 3 4
 21/37 Napfonat ***** válasza:
0%

Végig olvastam a cikket, bár már korábbról ismertem a Fermi-paradoxont. Éppen azt akarja bizonyítani, hogy vélhetőleg az élet (az intelligens élet) rendkívül ritka jelenség!

Furcsa egy kijelentés ez egy tudóstól. Csak ha a mi galaxisunkat nézzük, már akkor is furcsa. Naprendszerünk galaxisunknak eléggé a szélén fekszik, ahol a napok számának sűrűsége messze elmarad galaxisunk belsőbb régióinak csillagszám-sűrűségétől. Az, hogy semmilyen szondatevékenységet nem látunk, az pedig nem igaz, csak legfeljebb a tudomány és az UFO-szkeptikusok nem akarják tudomásul venni a létezésüket. Naponta több tízezer jelentés érkezik UFO-megfigyelésekről világszerte. Riasztóan sokat lehet belőlük látni az égen! Csak figyelni kell az eget! Én is látom őket, minden este! Amikor derült az ég!

A Kardashev-skálát is ismerem.

2014. szept. 6. 12:29
 22/37 anonim ***** válasza:
100%

"Naponta több tízezer jelentés érkezik UFO-megfigyelésekről világszerte."

Bizonyítani meg egyet sem sikerül, tisztában vagyok vele. Ajánlom olvasásra legalább a wikipédiában (érdemes az angol nyelvűben, sokkal több infó van róluk) a Dyson-gömböt, a Korongvilágokat (Ringworld) és a többi hasonló űrépítményt. Az ilyenek észlelése nem a Földről szabad szemmel történik, főleg hogy az atmoszférán keresztül kb. lehetetlen is.

Érved mellesleg a Fermi-paradoxon egyik leglényegesebb kérdésére sem ad választ, miszerint miért nincs akkor már kolonizálva, beépítve az egész galaxis/univerzum. Itt nem UFO-észlelésekről van szó, hanem egész naprendszerek beépítéséről.

2014. szept. 6. 12:54
 23/37 Napfonat ***** válasza:
19%

Honnan tudja azt bárki is, hogy nincs kolonizálva az egész univerzum?!!!

Ki az az egoista nagyképű, aki ilyet állít?! Honnan tudhatjuk mi azt, hogy mi van az univerzummal? Lehet, hogy annyira népes és forgalmas, mint a Star Wars Univerzum! A Föld pedig lehet, hogy tényleg egy laboratórium csupán, ahol a "Star Wars Univerzum" vallásos jedi mesterei és az elvetemült szkeptikusai fogadtak, és azt mondták maguknak, hogy "hozzunk létre egy Földet, és teremtsünk rajta embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra", és akkor majd kiderül, hogy kinek van igaza! Hagyjuk őket magukra úgy 50,000 földi évig, és majd eljövünk megnézni őket akkor! Jutottak-e valamire? Kialakult-e náluk a vallás, vagy esetleg csak technológiai fejlettségre fognak szert tenni?

A lehetséges elméletek száma végtelen lehet!

Senki nem tudhat semmit arról, hogy az univerzum kolonizálva van-e vagy sem.

Ami a Dyson-gömböt illeti, érdekes felvetés, sajnos ahhoz, hogy kiderüljön, hogy léteznek-e vagy sem, még többszáz évet kell várni.

Véleményem szerint a - hiteles - UFO-észlelések hátterében éppen az az elgondolás állhat, hogy az univerzum kolonizálva van. Ahogy már említettem, a tudomány és a szkeptikusok nem akarják őket észrevenni, a homokba dugják a fejüket. Az a felfogás pedig, hogy "nem lehet őket bizonyítani", fordítva is elsülhet. A Fermi-paradoxon éppen hogy figyelmen kívül hagyja az UFO-jelenséget, és azt állítja, hogy valószínűleg nagyon ritka az élet, mert máskülönben az egész univerzumot kolonizálniuk kellett volna a nálunk évmilliókkal öregebb fajoknak, miközben a fejünk felett ott vannak és repkednek!

2014. szept. 6. 15:20
 24/37 anonim ***** válasza:
100%

Na most már látom, hogy csak trollkodsz és nem diskurzust akarsz folytatni.

"Honnan tudja azt bárki is, hogy nincs kolonizálva az egész univerzum?!!!

Ki az az egoista nagyképű, aki ilyet állít?! Honnan tudhatjuk mi azt, hogy mi van az univerzummal? Lehet, hogy annyira népes és forgalmas, mint a Star Wars Univerzum!"

Talán onnan, hogy az emberiség már évszázadok óta figyeli az csillagokat? :D

"Ami a Dyson-gömböt illeti, érdekes felvetés, sajnos ahhoz, hogy kiderüljön, hogy léteznek-e vagy sem, még többszáz évet kell várni. "

Már megint nem olvastál utána...feltételezem 2 mondatot megnéztél belőle, aztán gondoltad annyi elég is. A Dyson-gömb lényege leegyszerűsítve, hogy körbeépítenek egy napot. Ez a napsugárzás nagy részét (vagy egészét) elnyeli, hogy energiaként lehessen hasznosítani. Szerinted ezt nem lehet észlelni? Csak össze kell vetni a csillag gravitációs hatásával és máris kiderül, hogy hoppá ott lennie kéne egy jóval fényesebb csillagnak.

"Ahogy már említettem, a tudomány és a szkeptikusok nem akarják őket észrevenni, a homokba dugják a fejüket. "

Biztosan ezt tennék a tudósok, akik ezzel egyből világhírűek, elismertek lennének és beírnák a nevüket az emberiség történetébe. Abszolút reális.

"A Fermi-paradoxon éppen hogy figyelmen kívül hagyja az UFO-jelenséget, és azt állítja, hogy valószínűleg nagyon ritka az élet, mert máskülönben az egész univerzumot kolonizálniuk kellett volna a nálunk évmilliókkal öregebb fajoknak, miközben a fejünk felett ott vannak és repkednek!"

Na nézz utána a kolonizáció fogalmának is, ha szerinted a fejünk felett repkedés annak számít.

2014. szept. 6. 15:39
 25/37 Napfonat ***** válasza:

Na idefigyelj!

"Na most már látom, hogy csak trollkodsz és nem diskurzust akarsz folytatni."

Igazán nem értem, hogy mégis miről beszélsz? Miért is trollkodnék?

"Talán onnan, hogy az emberiség már évszázadok óta figyeli az csillagokat? :D"

Komolyan azt gondolod, hogy a lakott bolygókat, világokat meg lehet távcsövekkel pillantani? A Plútóról készült legjobb Hubble-felvételen is csak egy szürke paca a bolygó! Ha nem küldik oda a New Horizon szondát - amely majd csak jövőre kezdi el a bolygó tanulmányozását - akkor semmit sem tudnánk róla! Tényleg azt hiszed, hogy távcsövekkel észlelni tudnánk a "kolonizáció" jeleit? Hát megnyugtatlak, hogy nem.

"Már megint nem olvastál utána...feltételezem 2 mondatot megnéztél belőle, aztán gondoltad annyi elég is. A Dyson-gömb lényege leegyszerűsítve, hogy körbeépítenek egy napot. Ez a napsugárzás nagy részét (vagy egészét) elnyeli, hogy energiaként lehessen hasznosítani. Szerinted ezt nem lehet észlelni? Csak össze kell vetni a csillag gravitációs hatásával és máris kiderül, hogy hoppá ott lennie kéne egy jóval fényesebb csillagnak."

A Dyson-gömbről már a '80-as években olvastam, ráadásul Carl Sagan is említést tett róla egy korabeli dokumentumfilmben. Olyan feltételezés is volt, hogy fejlett földönkívüliek akár a mi Napunk köré is építettek egy ilyet, csakhogy messze a Föld pályáján kívülre! Így a Földről gyakorlatilag érzékelheetlen lenne. Ha pedig átlátszó anyagból készült volna, akkor meg pláne, hiszen a csillagok fényét is áteresztené! Egy ilyen építményt felfedezni csak úgy lehetne, ha odamennénk, és szétkenődnénk a felszínén, amit észre sem vennénk. A csillagok színképe és fényerőssége sem lenne "igazi", hiszen egy ilyen üvegszerűen átlátszó anyagon keresztül törne a fényük!

Persze, a legegyszerűbb érvekkel meg lehet dönteni ezt az elméletet!

"Biztosan ezt tennék a tudósok, akik ezzel egyből világhírűek, elismertek lennének és beírnák a nevüket az emberiség történetébe. Abszolút reális."

Túl fiatal vagy még ahhoz, hogy tudd, hogy a tudomány és a vallás veszélyes dolog! Ha veszélybe kerül egy egész bolygó népességét vasököllel uraló világnézet, nemcsak az UFO-k létezését tagadják, hanem emberek egész csoportjait képesek likvidálni azért, hogy elhárítsák a veszélyt! Gondolok itt pl. a tudomány dogmatikus alaptéziseinek és a vallás dogmáinak védelmére! Ha a Napnál is világosabbá válna, hogy márpedig UFO-k és földönkívüliek léteznek, akkor a világ összes vallása recsegve-ropogva omlana össze, ráadásul a tudomány összes tézise is; kiderülne, hogy nem létezik evolúció, nem jól értelmeztük a fizikát, a komplett kozmológiai felfogásunk alapjaiban rossz, hogy nem létezik (vagy éppen létezik) Isten, stb. A hatalmat a markukban tartó tömegek mindent elkövetnek azért, hogy ilyen dolgok, mint az UFO-k ne derüljenek ki.

"Na nézz utána a kolonizáció fogalmának is, ha szerinted a fejünk felett repkedés annak számít."

Inkább te nézz utána a komolyabb UFO-szakirodalmonak, hogy megtudd, hogy esetleg itt lehetnek-e már?

2014. szept. 6. 16:21
 26/37 anonim ***** válasza:
100%

"Igazán nem értem, hogy mégis miről beszélsz? Miért is trollkodnék? "

Mert rendszeresen csak egy részét veszed figyelembe annak, amit mondok, hogy aztán a félinformációk alapján beleköthess.

"Tényleg azt hiszed, hogy távcsövekkel észlelni tudnánk a "kolonizáció" jeleit? Hát megnyugtatlak, hogy nem. "

Szerintem le vagy maradva párszáz évvel, ha azt hiszed, hogy távcsövekkel figyelik a világegyetemet, én sosem állítottam, hogy szemmel látható jelekre alapozták a tudósok az állításaikat.

"Olyan feltételezés is volt, hogy fejlett földönkívüliek akár a mi Napunk köré is építettek egy ilyet, csakhogy messze a Föld pályáján kívülre! Így a Földről gyakorlatilag érzékelheetlen lenne. Ha pedig átlátszó anyagból készült volna, akkor meg pláne, hiszen a csillagok fényét is áteresztené!"

Itt is abban a hitben élsz, hogy egyedül optikai szempontból figyeli az emberiség a világűrt, ez teljes mértékben fals elképzelés részedről. Az átlátszó Dyson-gömb elmélet meg humorkönyvbe való, de komolyan. Egy átlátszó anyag, amely definíció szerint ÁTERESZTI a fényt, hogy lenne képes felhasználni a fényt energiatermelésre? Épp az a lényege, hogy nem nyeli el az energiáját a fénynek.

"ondolok itt pl. a tudomány dogmatikus alaptéziseinek és a vallás dogmáinak védelmére! Ha a Napnál is világosabbá válna, hogy márpedig UFO-k és földönkívüliek léteznek, akkor a világ összes vallása recsegve-ropogva omlana össze, ráadásul a tudomány összes tézise is; kiderülne, hogy nem létezik evolúció, nem jól értelmeztük a fizikát, a komplett kozmológiai felfogásunk alapjaiban rossz, hogy nem létezik (vagy éppen létezik) Isten, stb. "

1. A tudósok jelentős része ateista, tehát nem gátolják őket a vallási dogmák.

2. Miért omlana össze az evolúciós elmélet csak azért, mert vannak földönkívüliek? Az evolúció a fajok eredetéről, kialakulásáról szól, sem nem bizonyítja, sem nem cáfolja azt, hogy más bolygókon van-e élet.

3. Miért jelentené, hogy rosszul értelmezzük a fizikát (ez mellesleg baromi magyartalanul hangzik) ?

Gondolod, ha megjelennének hirtelen a Földön az idegenek, akkor az összes emberi berendezés, amely megalkotásához fizikatudás kellett egyből tönkremenne, nem működne tovább? A tudomány bizonyításokra épül és kísérletekre, ha új dolgot látunk, akkor azt is meg kell vizsgálni, de ez nem jelenti azt, hogy korábban tévedtünk, csak azt, hogy nem elég kiterjedt a modell, amivel a dolgok működését magyarázzuk. Erre a legjobb példa Newton, akinek fizikáját még mindig tanítják, hisz csak szélsőséges esetekben téved.

"A hatalmat a markukban tartó tömegek mindent elkövetnek azért, hogy ilyen dolgok, mint az UFO-k ne derüljenek ki. "

2014. szept. 6. 17:03
 27/37 anonim ***** válasza:
Mármint az Illuminati, a reptoidok akik köztünk élnek, vagy az Iszlám állam vezetői?
2014. szept. 6. 20:39
 28/37 Napfonat ***** válasza:

"Mert rendszeresen csak egy részét veszed figyelembe annak, amit mondok, hogy aztán a félinformációk alapján beleköthess."

Csak abba kötök bele, amibe bele lehet kötni, mert egy magamfajta egyszerű ember is lát benne kivetnivalót! Ezt úgy hívják, hogy józan paraszti ész! Mindenki ezzel az "ésszel" születik, csak a neveltetés és az iskolákban tanultak elhitetik sokunkkal, hogy ne hallgassunk a józan paraszti eszünkre, hanem higgyük el, amit az autokratikus véleményformálók oktatnak. Vagyis masszív indoktrináció zajlik világunkban már legalább ötezer éve.

Amikor feltettem a kérdést, hogy ki az, aki mindent kizáróan bizonyítani tudja, hogy az univerzum nincsen kolonizálva, akkor a következőt linkelted be:

"Talán onnan, hogy az emberiség már évszázadok óta figyeli az csillagokat? :D"

Erre én azt kérdeztem tőled, hogy: "Komolyan azt gondolod, hogy a lakott bolygókat, világokat meg lehet távcsövekkel pillantani?"

A válaszod pedig: "Szerintem le vagy maradva párszáz évvel, ha azt hiszed, hogy távcsövekkel figyelik a világegyetemet, én sosem állítottam, hogy szemmel látható jelekre alapozták a tudósok az állításaikat." ..."Itt is abban a hitben élsz, hogy egyedül optikai szempontból figyeli az emberiség a világűrt, ez teljes mértékben fals elképzelés részedről."

Na most akkor légy szíves mondj egy olyan módszert, vagy likelj be valamit aról, hogy mi jelenleg a Földről hogyan tudjuk észlelni egy távoli bolygó lakott voltát! A Dyson-gömböt és a többi marhaságot pedig légyszi hagyd ki a felsorolásból, mert emberek vetették fel, azaz földi mentalitással "kiagyalt" ötletről van szó!

"Az átlátszó Dyson-gömb elmélet meg humorkönyvbe való, de komolyan. Egy átlátszó anyag, amely definíció szerint ÁTERESZTI a fényt, hogy lenne képes felhasználni a fényt energiatermelésre? Épp az a lényege, hogy nem nyeli el az energiáját a fénynek."

Ezt nem én találtam ki, hanem egy doksi filmben láttam valamikor réges-régen! Asszem éppen Carl Sagan beszélt erről az opcióról, de ebben már egyáltalán nem vagyok biztos.

"1. A tudósok jelentős része ateista, tehát nem gátolják őket a vallási dogmák."

Most pedig te ragadsz ki részleteket és ferdíted el szándékosan a mondandómat!

Egy tudóst értelemszerűen nem a vallási, hanem a tudományos dogmák kötik meg! Nem tudom, hogy kutató vagy-e, ha igen, akkor tudod, hogy ez mit jelent. Ha csupán egy kis magyarországi mikrorégió kutatásánál pellengérre állítják az embert, mivel olyan felvetést tárgyal doktori disszertációjában, amely megkérdőjelezi az addigi felfogást a témában (és elérik azt, hogy vonják meg az anyagi támogatást a doktorandusz-hallgatótól), akkor mit gondolsz, mennyire igaz ez olyan dolgokra, amelyek egy globális világfelfogást kérdőjelez meg?! Sajnos a "szakemberek fenevaddá válása" már sokszor bizonyosságot nyert például az egyiptológia területén, a régészet területén, vagy az egyszerű vízre működő motorok területén!

Másrészt pedig az sem egy utolsó szempont, hogy a földönkívüli technológia - ha létezik a Földön - ne kerülhessen avatatlan kezekbe, mert az a tömegek fölött uralkodók bukását jelentené. Tehát ez a dolog mögött pedig a kormányszervek, bankok, monstre-cégek állhatnak!

"2. Miért omlana össze az evolúciós elmélet csak azért, mert vannak földönkívüliek? Az evolúció a fajok eredetéről, kialakulásáról szól, sem nem bizonyítja, sem nem cáfolja azt, hogy más bolygókon van-e élet."

Persze, Te szerinted! Én azonban arra gondolok, hogy ha a hipotetikus földönkívüliek megjelennének a Földön, lehet, hogy tőlük sok mindent megtudnánk (feltéve, ha jószándékú lényekről lenne szó). Többek között elárulnák nekünk, hogy az élet kialakulása a Földön nem úgy van, ahogy mi tudjuk! Többek között sok mást is megtudhatnánk tőlük. Például hogy valóban létezik Isten, vagy hogy nem létezik. Egyik esetben tudományos kozmológiánkat dobhatnánk a klotyóba, miközben az egyházak elsöprően nyernének, a másik esetben pedig az egyházak omlanának össze világszerte! Arra azonban számítani lehetne, hogy bármely opció is valósulna meg, a tömegek vélhetőleg lincshangulatba kerülnének az őket vakon vezető tudománnyal vagy vallással szemben!

"3. Miért jelentené, hogy rosszul értelmezzük a fizikát (ez mellesleg baromi magyartalanul hangzik) ?"

Szerencsére nem hangzik magyartalanul, legfeljebb a vásott fülűek részére!

Például azért, mert a földönkívüliek akár olyan módon is érkezhettek mihozzánk, amelyről még csak nem is álmodtunk eddig, és amire a jelenlegi tudományos dogmatizmus azt mondaná, hogy lehetetlen! Ha egy ilyen faj el tud látogatni hozzánk, akkor fel kell tételeznünk, hogy olyan technológiával tették ezt, amelyet jelenlegi tudásunkkal nem tudunk felfogni, hiszen a tudomány és technológia jelenlegi állása szerint nem tudunk eljutni még a legközelebbi csillagig sem, ami 4,2 fényévre van tőlünk!

Olyan megoldásoktól sem szabad elzárkóznunk, amely túl "ezoterikus", vagy túlságosan "elvont és tudománytalan" lenne a szemünkben!!

"Gondolod, ha megjelennének hirtelen a Földön az idegenek, akkor az összes emberi berendezés, amely megalkotásához fizikatudás kellett egyből tönkremenne, nem működne tovább?"

Bocsáss meg, de Te is a "tucat-szkeptikusok" közé tartozol, akik nem látják a fától az erdőt! Senki nem állított ilyet! Amikor azt állítom, hogy vannak olyan területei a tudománynak, amelyeket meg lehet (és meg is kell) kérdőjelezni, nem azt állítom azzal, hogy "romboljuk le a gépeket és vissza a természethez". Ez az egyik legalacsonyabb röptű vád, amit egyáltalán fel lehet hozni!

"A tudomány bizonyításokra épül és kísérletekre, ha új dolgot látunk, akkor azt is meg kell vizsgálni, de ez nem jelenti azt, hogy korábban tévedtünk, csak azt, hogy nem elég kiterjedt a modell, amivel a dolgok működését magyarázzuk. Erre a legjobb példa Newton, akinek fizikáját még mindig tanítják, hisz csak szélsőséges esetekben téved."

Alapesetben igazad van, de most mi nem egy alapesetről vitázunk! Ha például az idegenek egy számunkra teljesen idegen technolügiát alkalmaznának, vagy valamilyen hibrid teleport technológiát, akkor a Newton-féle fizika már nem állná meg a helyét!

Szóval, ha az idegenekről, földönkívüliekről beszélünk, akkor bizony a képzeletünkre is támaszkodnunk kell, nemcsak a tudományra!

Az UFO-jelenség pedig létezik, tehát nem is értem, hogy egyáltalán hogyan is tagadhatja valaki annak a tényét, hogy egyre több komoly ember (pl. kanadai védelmi miniszter, brit védelmi miniszter) is beszámol a létezésükről, sőt, bizonyos kormányokkal való együttműködésükről?

2014. szept. 7. 10:02
 29/37 anonim ***** válasza:
100%

"Na most akkor légy szíves mondj egy olyan módszert, vagy likelj be valamit aról, hogy mi jelenleg a Földről hogyan tudjuk észlelni egy távoli bolygó lakott voltát!"

2 oldalról is meg lehet közelíteni a kérdést: Megvizsgálhatjuk az égitest tulajdonságait és az alapján eldönthetjük, hogy lakható-e, vagy figyelhetünk civilizáció által létrehozott jeleket. Előbbi rengeteg módon történhet, nézhetjük a bolygó pályáját, naptól mért távolságát, méretét stb. stb. (HIHETETLENÜL sok tényezőt lehet figyelembe venni), ezek segítségével kiderülhet, hogy az égitest egyáltalán képes-e fenntartani élőlényeket.

Utóbbi módszer pedig az intelligens élőlények által kibocsátott jeleket jelenti, erre legjobb példa a rádióhullám, amely nemcsak szándékosan jelenhet meg egy fejlett társadalomnál, hanem "ipari melléktermékként" is. Ilyenkor persze lehet azzal érvelni, hogy biztos más technológiát használnak a hihetetlenül fejlett idegenek, csak azt is figyelembe kéne venni, hogy fejlődésük bizonyos szakaszában attól még használhattak rádióhullámot és ezt érzékelnünk kéne. (Persze ez időbe telik a terjedési sebessége miatt)

Érdekesség még, hogy a 60-as években egy tudós felvetette azt a lehetőséget, hogy egy fejlett faj lézert is használhat már kommunikációra a rádióhullám mellett. A 80-as években az oroszok el is indítottak egy ezirányú megfigyelést, eredményt azonban nem értek el.

"Ezt nem én találtam ki, hanem egy doksi filmben láttam valamikor réges-régen! Asszem éppen Carl Sagan beszélt erről az opcióról, de ebben már egyáltalán nem vagyok biztos. "

Carl Sagan volt az, aki épp arról beszélt, hogy a Dyson-gömb eltakarná a nap fényét, azonban infravörös sugárzást bocsátana ki, így azt kell keresni.

"Egy tudóst értelemszerűen nem a vallási, hanem a tudományos dogmák kötik meg! Nem tudom, hogy kutató vagy-e, ha igen, akkor tudod, hogy ez mit jelent. Ha csupán egy kis magyarországi mikrorégió kutatásánál pellengérre állítják az embert, mivel olyan felvetést tárgyal doktori disszertációjában, amely megkérdőjelezi az addigi felfogást a témában (és elérik azt, hogy vonják meg az anyagi támogatást a doktorandusz-hallgatótól), akkor mit gondolsz, mennyire igaz ez olyan dolgokra, amelyek egy globális világfelfogást kérdőjelez meg?! Sajnos a "szakemberek fenevaddá válása" már sokszor bizonyosságot nyert például az egyiptológia területén, a régészet területén, vagy az egyszerű vízre működő motorok területén!

Másrészt pedig az sem egy utolsó szempont, hogy a földönkívüli technológia - ha létezik a Földön - ne kerülhessen avatatlan kezekbe, mert az a tömegek fölött uralkodók bukását jelentené. Tehát ez a dolog mögött pedig a kormányszervek, bankok, monstre-cégek állhatnak! "

Ez annyira az informálatlanságról tanúskodik, hogy az hihetetlen. A tudományok (természettudományokról van itt szó jelenleg) terén verseny van, akár a való életben. Ne a magyarországi helyzetre gondolj, mert nálunk nincs igazi kutatás, se pénz, se akarat nincs hozzá. A tudósok sosem értettek egyet mindenben, ez érthető, hiszen minden ember különböző, más a gondolkodása. Az eltérő elméletek azonban baromi jól megférnek egymás mellett, ha nem mellőzik a tudományos metódust (hipotézis->kísérlet->bizonyítás->hipotézis). Nézd csak meg a kvantumgravitáció témakörét, többféle módon is próbálják összeegyeztetni az általános relativitáselméletet a kvantummechanikával. Ezek a tudósok nem értenek egyet egymással, próbálják a saját elképzelésüket bizonygatni, de megtűrik egymást, ahogy tudományos körökben ez alapvető.

Ezt a kormányos, bankos összeesküvéselméletes szutykot meg hagyjuk már ki ebből az egészből, 15 évesek szoktak ilyen "érvet" felhozni, ez a jolly joker, bármit mond a másik fél arra lehet úgy reagálni, hogy: "De a gonosz zsidók, reptiliánok, usa-bankok, nácinégerek, Monsanto, fegyvergyárak stb. stb." (nagy mértékű köpködést képzelj hozzá)

"Ha egy ilyen faj el tud látogatni hozzánk, akkor fel kell tételeznünk, hogy olyan technológiával tették ezt, amelyet jelenlegi tudásunkkal nem tudunk felfogni, hiszen a tudomány és technológia jelenlegi állása szerint nem tudunk eljutni még a legközelebbi csillagig sem, ami 4,2 fényévre van tőlünk! "

Ebben az a bibi, hogy rengeteg elképzelés van nagy távok megtételére. A tudósoknak van ám fantáziájuk, rengeteg megoldást kidolgoztak már erre a problémára, a gond ennél sokkal inkább gyakorlati jellegű. Mégpedig az, hogy nem tudjuk megépíteni ezeket a szerkezeteket. Ha érdekel akkor olvashatsz a NASA oldalán az egyik ilyen hajtóműről: [link]

"Ha például az idegenek egy számunkra teljesen idegen technolügiát alkalmaznának, vagy valamilyen hibrid teleport technológiát, akkor a Newton-féle fizika már nem állná meg a helyét! "

De, a Newtoni-fizika ugyanúgy megállná a helyét azok között a körülmények között, amelyekre vonatkozik. A fizika modellezi a világot, próbál egyre nagyobb, több dolgot lefedő modelleket létrehozni, amelyeket aztán felhasználhat. Einstein elméletei képesek voltak olyan extrém körülményekre vonatkoztatva is magyarázatot adni a történésekről, amelyekre Newtoné nem. Einstein óta is fejlődtünk persze elég sokat, úgyhogy még nagyobb képet kaptunk a világról és ez haladni fog tovább, ahogy fejlődik a tudomány. Egy magasan fejlett faj például képes lesz majd a 4 alapvető kölcsönhatást 1 db egyesített elméletbe összezárni, ez nekünk még jelenleg nem sikerült, de remélhetőleg minél hamarabb eljutunk idáig.

"Az UFO-jelenség pedig létezik, tehát nem is értem, hogy egyáltalán hogyan is tagadhatja valaki annak a tényét, hogy egyre több komoly ember (pl. kanadai védelmi miniszter, brit védelmi miniszter) is beszámol a létezésükről, sőt, bizonyos kormányokkal való együttműködésükről?"

A tekintély, pozíció semmire sem bizonyíték. Ha Obama holnap azt mondaná, hogy a Napban élnek a hupikék törpikék, akkor nem hinném el neki, lehet ő akárki is. Kulturált helyeken a bizonyíték tartalma számít, nem az hogy ki mutatja azt fel.

2014. szept. 7. 12:01
 30/37 Napfonat ***** válasza:
0%

"2 oldalról is meg lehet közelíteni a kérdést"

Az első "oldallal" most ne foglalkozzunk. Az exobolygók felkutatásának módszerei ismertek, valamint a lakhatási zóna kiszámítása is jól ismert módszer szerint történik. A kolonizált univerzummal foglalkozzunk! Hogyan fedezed föl, hogy kolonizált az univerzum?

Erre a következőt válaszolod:

"Utóbbi módszer pedig az intelligens élőlények által kibocsátott jeleket jelenti, erre legjobb példa a rádióhullám, amely nemcsak szándékosan jelenhet meg egy fejlett társadalomnál, hanem "ipari melléktermékként" is. Ilyenkor persze lehet azzal érvelni, hogy biztos más technológiát használnak a hihetetlenül fejlett idegenek, csak azt is figyelembe kéne venni, hogy fejlődésük bizonyos szakaszában attól még használhattak rádióhullámot és ezt érzékelnünk kéne. (Persze ez időbe telik a terjedési sebessége miatt)"

Nos, ez nem válasz a felvetett problémára. Ráadásul téves is. Az illetékes tudományág, a csillagászat jelenlegi álláspontja szerint a rádióhullámok kb. 0,8-1,0 fényévnyi távolságban már annyira "szóródik", annyira "felhigul", hogy teljesen beleveszik a háttérzajba! A jelenlegi álláspont szerint rádió- és tévéadásainkat legfeljebb 0,8 fényévnyi távolságban lehet csak vételezni, de ehhez is rendkívül komoly erősítő- és dekódoló-technológiára van szükség! A Proxima Centauri körül keringő bolygó lakosai - ha léteznek egyáltalán - a legcsekélyebb jelet sem észlelnének tőlünk a rádióhullámok tartományában! Ez az elmélet kilőve!

"Érdekesség még, hogy a 60-as években egy tudós felvetette azt a lehetőséget, hogy egy fejlett faj lézert is használhat már kommunikációra a rádióhullám mellett. A 80-as években az oroszok el is indítottak egy ezirányú megfigyelést, eredményt azonban nem értek el."

A jelenlegi felfogás szerint egyfajta kvantum-technológián alapuló kommunikációt is használhatnak, valami olyasmit, amit a Star Trek sorozatban szubtéri kommunikációnak neveztek!

"Ez annyira az informálatlanságról tanúskodik, hogy az hihetetlen."

Vicces, de éppen ellenkezőleg! Nagyon fiatal és tapasztalatlan lehetsz még (az életben is), ha nem értetted meg azt, amit leírtam! Egyetlen kutató, akinek "neve" van, képes több más kutatót kiütni a ringből. Ez sajnálatos tény.

"Ezt a kormányos, bankos összeesküvéselméletes szutykot meg hagyjuk már ki ebből az egészből, 15 évesek szoktak ilyen "érvet" felhozni, ez a jolly joker, bármit mond a másik fél arra lehet úgy reagálni, hogy: "De a gonosz zsidók, reptiliánok, usa-bankok, nácinégerek, Monsanto, fegyvergyárak stb. stb." (nagy mértékű köpködést képzelj hozzá)"

Úgy látom, belegázoltam a kis törékeny hitvilágodba. Javaslom, hogy gondolkozz el azon, hogy ki(k)nek állhat az érdekében, hogy titok maradjon a földönkívüliek létezése! Gondold végig, hogy mi történne a vallással, ha kiderülne, hogy földönkivüli fajok márpedig léteznek! Mi történne számos tudományággal? Mi történne azzal a nagyon vastag tudóstársadalmi-réteggel, akik a mai napig tagadják a földönkívüliek létezését? Mi történne a világnézetünkkel, ha kijelentenék, hogy véletlenszerű evolúció nem létezik? Hogy tudatos programozás áll az egésznek a hátterében? Mit gondolsz, mi történne, ha közkinccsé tennék az ún. ingyenenergia, vagy nullponti-energia kinyerésének lehetőségét? Mit gondolsz, mi történne a kőolaj-, földgáz- vagy szénlobbival és az érdekeltekkel? Mi történne, ha alternatív gyógymódokkal állnának elő, és elítélnék a földi vegyszerekkel való gyógyítást? Mi történne a gyógyszer-biznisszel? A világ legtőkeerősebb bizniszével? Mi történne, ha elhoznák a békét, és mondjuk megsemmisítenék a világ teljes fegyverarzenálját? Mi történne a fegyverlobbival?

Mi lenne akkor, ha kerek perec rávilágítanának arra, hogy a nagy élelmiszerbiznisz csak a profitért létezik, és akár sz.rt is kever a darálthúsba azért, hogy többnek nézzen ki? Mi történne a világ élelmiszer-gyártó mammutvállalataival? És ezek után mi történne a bankokkal? Miután a kutya nem venne fel több hitelt?

Szóval tényleg azt hiszed, hogy senkinek nem állna érdekében elkussolni a földönkívüliek létezését???

Akkor te tényleg nagyon naiv kis idealista lehetsz!

"a gond ennél sokkal inkább gyakorlati jellegű. Mégpedig az, hogy nem tudjuk megépíteni ezeket a szerkezeteket."

Nem mindegy lóf.sz hogy mi a gond? Nem tudunk eljutni a legközelebbi exobolygóhoz sem, ami 4,2 fényévnyi távolságban van! Pedig ez a távolság kozmikus léptékkel mérve csak egy köpés!

"Ha érdekel akkor olvashatsz a NASA oldalán az egyik ilyen hajtóműről:"

Köszönöm. Ezt a kis vicces cikkecskét is ismerem.

"De, a Newtoni-fizika ugyanúgy megállná a helyét azok között a körülmények között, amelyekre vonatkozik."

De nem! Mert éppen nem azokra a körülményekre értettem, amelyekre vonatkozik, hanem különleges, akár eddig még el sem képzelt körülményekre.

"A tekintély, pozíció semmire sem bizonyíték."

Ezzel nem értek egyet, mert akkor persze Einstein vagy Darwin tekintélye sem az, márpedig ugye ez elfogadhatatlan. :D

"Ha Obama holnap azt mondaná, hogy a Napban élnek a hupikék törpikék, akkor nem hinném el neki, lehet ő akárki is."

Namost akár hiszed, akár nem, ezt senki emberfia el nem hinné! Még a győzikék sem!

"Kulturált helyeken a bizonyíték tartalma számít, nem az hogy ki mutatja azt fel."

Akkor már kezdhetnénk is boncolgatni az evolúció elméletét... :D

2014. szept. 7. 23:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!