Mi a fenét láthatok?!
Na jó, nem tudom megmondani mit látok.
Szóval ma totál csillagos az ég itt falun, semmi fényszennyezés, semmi felhő. A házunk udvarával szemben van egy jó nagy domb, ott áll a nagy diófánk rajta. Amint kiléptem nézelődni, észrevettem a diófától balra eső helyen egy vörös-fehér fényben váltakozó valamit, ami úgy néz ki, mint két csillag fénye összetéve. Erősen imbolygó mozgásba kezdett. Kihívtam anyámat, hogy ő is látja-e és igen látta. Elkezdett jobbra-balra, föl-le imbolyogni, de ezt alig arrébb tette "kiindulási" helyétől. Kihívtuk tesómat, ő is látta. Felvetődött bennem, hogy nem-e azt a jelenséget látjuk, amikor a csillag egy helyben van valójában, de csak a szemünk érzékeli úgy, hogy mozog. Ám kiderült, hogy nem ezt látjuk: fél órával később, már nem a diófa bal "oldalában" volt, hanem följebb került, fél órával később, már a diófa fölött volt látható. A "kiindulási helytől" már nem csak alig ment arrébb, hanem jól láthatóan, határozottan tényleg arrébb ment az a valami. És egyszerűen semmivel sem tudom beazonosítani:
- repülő már elment nem messze tőle, annak hangja is volt
- műholdat szintén láttam elmenni, és az ugye ívesen megy és csak pislog a fénye, már az is elhaladt azóta
- nézem a környező csillagokat, egynél sem látok semmi ilyen hatást, mint ennél
- az égbolt "nem fordult akkorát", hogy a diófa bal oldalából már a tetejében lássam a csillagokat, megnéztem direkt a Göncölszekeret és a Tejutat is, hogy hol van és ugyanott találhatóak ahol 1 órája.
Egyszerűen nem tudom mi lehet ez. Eszembe jutott drón is, de az nincs senkinek a faluban (500 ezer ft egy ilyen:D) és már biztos, hogy ennyi idő alatt, legalább egyszer leszállította volna az irányítója, már csak az aksi lemerülése miatt is. Tudtommal csillaghullás is van ma este, azt is láttam már hármat, de ezt a lehetőséget is kizárnám, mert teljesen más kinézetben és mozgásban is. Marad UFO, de hogy földönkívüli-e azt nem tudom. Mert, hogy mi a fenét billegnek itt és még MOST IS itt 1 órája és hogy mi értelme lenne, azt sem tudom.
Mozgások, amikkel letudnám írni:
- jobbra-balra, föl-le
- imbolygó mozgás
- amikor egy szúnyog repdes össze-vissza
- olykor egy helyben megáll
- amikor megpörgeted a búgócsigát és már kezd lassulni. Akkor "részegesen" billeg
Várom a tippeket !
George Adamski
ide is kiírtad :)
amire én gondolok azt kizártad mint lehetőség, írj, ha lesz még valami. most van a Jupiter-Vénusz együttállás, de sztem azt csak hajnalban lehet látni.
Miért, mire gondolsz?
Most szándékosan kimentem a dombtetőre(!), a diófát magam mögött hagyva (megvan 300 méter udvar - dombtető táv). Beláttam az egész terepet. Biztos vagyok benne, most már, hogy az a valami mozog, mert a többi csillagot hozzámérve semmit nem mozognak. itt egy béna rajz a helyzetéről:
Értetlen válasz:
Arra nem gondoltál te észkombájn, hogy felvételt csinálj róla? Arra van eszed, hogy ide firkálj arra pedig már nincs, hogy csinálj egy felvételt?
"Mi a fenét láthatok?!"
Jaj fene a diófátokat te is ugyanúgy tudod, hogy nem tudjuk a mifene volt az, csak tippelni tudunk hozzád hasonlóan például: Drón, gömbvillám, mühold stb. Ezek közül válasz magadnak egyet, mert bizony ezeket a lehetőségeket nem zártad ki lehet, hogy azt hiszed. De nagyon rosszul hiszed. ;)
Troll válasz:
Valószínű, hogy a diófátoknak saját forgási tengelye van és gravitációja azis elképzelhető, hogy diófának saját müholdja, esetleg drónja vagy Holdja van ez mindent megmagyarázna. :D
Kedves visszatérő troll Jigsaw nem mindenkinek van 500 ezer ftos kamerája, hogy éjszakai csillagos eget is le lehessen fotózni vagy kamerázni vele :D
- gömbvillám nem látszódik egy óráig
- mivel kimentem a dombtetőre és láttam az égen a drónt is kizártam, mert az erdő fölött volt, olyan magasságban amit már a drón távirányítója nem is érzékelne
- műholdat és repcsit is látni tudtam közben, nem az volt
Kedves Adamski! Egy drón akár 1 óráig vagy annál több ideig képes a levegőben maradni 400Km hatótávolsággal függően az akkumulátortól némelyik drón 9 órákig is képes a levegőben maradni, csak azok már napelemesek. Ezen kívül a gömbvillám is képes egy órán át a fennmaradni. A műholdat sem zártad ki. Elképzelhető, hogy valódi jelenséget láthattál, de szerintem minden lehetőséget ki kell zárni nem, mintha előrébb vinne téged mindez. Véleményem szerint a legtöbb ember, amikor hasonlót lát gondolkodás nélkül megörökíti azt egy telefononnal, vagy egy kamerával elhiszem, hogy nincs 500 ezer Ft értékű kamerád, csak azt nem tudom elhinni, hogy nem csináltál róla felvételt.
Tudom, hogy trollnak titulálsz, mert nem ismered a szarkazmust nem is hibáztatlak érte, de én komolyan foglalkozom a témával tán még nálad is többet elhiheted. ;)
Fölösleges csinálnom felvételt, mert mint mondtam semmi sem látszódik rajta csak a nagy feketeség. A hold is csak egy fehér pontnak látszódik. Egy 25 ezer ftos kamera/fényképező ettől többet nem mutat és nem jobb.
Azért sem fáradoztam a gép elővételével, mert már korábban is próbáltam kamerázni az eget este, de semmi nem látszott.
A műholdat kizárom - benne is van a leírásban - , láttam is a környéken, azokat tökéletesen felismerem. Én 1 órás, sőt fél órás gömbvillám észlelésről sem hallottam még. Tudni kell, hogy ezek max. csak pár perces élettartamúak.
A kamerás dolgot illetően lehet, hogy igazad van pontosan emiatt nem árt beszerezni egy jóféle kamerát. :D
Amúgy még nagyon sok jelenségre jellemző, amit tegnap láttál például: Ott van az űrszemét, ami a Föld körül kering, vagy ott vannak a meteorológiai ballonok, csak azok között is a legtöbb pislákol, de nem mindegyik még sok ilyen jelenség van, csak nem jutnak eszembe.
"Én 1 órás, sőt fél órás gömbvillám észlelésről sem hallottam még. Tudni kell, hogy ezek max. csak pár perces élettartamúak."
Én szerintem vannak gömbvillámok, melyek 1 óráig is fennmaradnak hallottam már olyan gömbvillámról is, mely 15-20 percig fennmaradt igen keveset tudunk még ezekről. Persze ezek méretétől függő az élettartalmuk. :D
Ezen kívül pedig, ahogy már mondtam nem tudom mit láttál, mivel nem voltam ott veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!