Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Hogy lehetséges ez?

Hogy lehetséges ez?

Figyelt kérdés
Mármint azt nem értem, hogy miért a szkeptikusokból lesznek a legkiválóbb "ufo kutatók"? Elég csak a hazai pályán Sós Tiborra gondolni. Hiszen ő is szkeptikus volt kb 30 éves koráig amikor is az egyik szemtanú elbeszélése olyannyira megrázta, hogy szerinte csakis igaz történet lehetett... Ja és még mielőtt valaki elkezdene köpködni meg mocskolódni annak elárulom, hogy mérnöki diplomája van sőt fiatal korában aranyérmes kézilabdás volt csak a cukorbetegsége miatt abba kellet hagynia a sportot. De ha valakit még ez sem győzne meg akkor ott vannak a szkeptikusok akik úgy ahogy de egyedüliként elismernek! Ő az egyetlen akit nem hülyéznek le egyből hanem bizony elszoktak gondolkodni az esetein. Sőt néhányuknak az egyik könyve is megvan és jó néhány abban leírt dolog bizony komolyan elgondolkotatja őket. Ráadásul egy igen jófej ember!
2014. júl. 10. 15:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Azt akartam mondani, hogy a legtöbb ilyen szkeptikus, akit mocskolódónak állítotok be nem oktalanul köt bele a kérdésekbe ti adtok rá okot nem létező bizonyítékokkal és másra hivatkozva attól, hogy Sós Tibor egy szkeptikus volt mára pedig hívősködik nem lesz igaza, ha nem tud szolgálni olyan bizonyítékkal, ami leelenőrizhető volna, mert nyilván ha lenne akármilyen bizonyíték a birtokába, amivel igazolni tudná az saját igazát, akkor bizonyára sokakat meggyőzne köztük szkeptikusokat is. A másik kérdésedre válaszolva nem tartom magamat szkeptikusnak én is úgy hiszem, hogy többről van mint amit leközölnek az UFO témában érintettek.
2014. júl. 10. 22:23
 12/16 anonim ***** válasza:

Attól függ, mit nevezhetünk bizonyítéknak.

Egy másik fórumon azt írta nekem valaki, hogy akkor sem hinné el, ha ott állna előtte E.T., mert hogy honnan tudja, hogy ő tényleg földönkívüli? Hát azt hittem megfejelem azt asztalt, mondom majd a TAJ kártyáját ne mutassa be esetleg?

Fontos, hogy ez egy jelenség, ami nem megismételhető akkor, amikor mi csak akarjuk. Épp ezért nehéz fizikai bizonyítékokat szerezni.

Egyébként vannak olyanok is akik a két oldal között tengődnek. Épp Szegedre utaztam és ott lakik egy orvos ismerősöm. Azt mondta, ő teljesen szkeptikus az ufókat illetően, de elmesélte, hogy volt egy eltérítéses eset régebben az egyik helyi lakossal, a talajon kialakult kör alakú fizikai bizonyítékkal. Ő ezt nem tudja hogy keletkezett és az eltérített is bement a rendelőjébe beszélgetni és vizsgálatra, de mentálisan és pszichésen teljesen rendben találta. De ettől függetlenül nem tudja mit gondoljon erről.

Szóval nagyon sok érdekesség van.

George Adamski

2014. júl. 10. 23:41
 13/16 anonim ***** válasza:

Nem egészen vagy tisztában - sokakkal együtt, - hogy mit jelent szkeptikusnak lenni.

.

A szkeptikus nem HISZ és nem TAGAD.

HIT: valami tézis bizonyítás nélküli feltétlen elfogadása.

TAGADÁS: valami tézis igaz voltának feltétlen elutasítása.

A szkeptikus álláspontja: nem hiszem feltétel nélkül, de nem is utasítom el lehetségességét, igaz voltát, de BIZONYÍTÉKOT kérek.

Következmény: a legjobb (esetünkben) UFO-kutató csak szkeptikus lehet. Az, aki nem hitét akarja bizonyítani, de nem is utasít el "alapból". Bizonyítékot akar. Nem hinni, hanem a bizonyítékokkal alátámasztva tudni.

2014. júl. 13. 12:25
 14/16 anonim válasza:
Egyszerű. A szkeptikusoknak nem szállt el az agyuk és nem fantáziálnak mindent bele a dolgokba. Reálisan és logikusan gondolnak bele a dolgokba, nem azt látják amit be akarnak képzelni, hanem azt amit a tények mutatnak. Ép-és tiszta elméjűek. Ez tökéletes adottság kezdésnek ehhez a szakmához.
2014. júl. 16. 17:36
 15/16 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó! Először is legközelebb olvasd el jobban a kérdést ugyanis azt kérdeztem, hogy legkiválóbb ufókutatók (akik nem képzelnek bele mindent a dolgokba) miért szekptikusokból lesznek. Másodszor meg egy nagy MUHAHA!!! Még hogy a hitetlenkedők gondolkoznak tiszta fejjel? akkor gondolom azért erőltetik a hajuknál előrángatott szokásos humbugot (meteor, őrszemét stb) az pl az ilyen videókra

http://www.youtube.com/watch?v=XqMf3towVVI

Mert amíg saját magukat kiröhögtetik és az ilyesmire azt mondják, hogy meteor (saját maguknak is ellentmondva) addig nem igazán van miről beszélni...

2014. júl. 17. 15:41
 16/16 anonim válasza:
Hát, muhaha vagy nem muhaha, bármily hihetetlen, az ufo kutatók is magyarázattal tudnak szolgálni arra amit észrevesznek. Különben nem tudnák bizonyítani.
2014. júl. 17. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!