Az oopart tárgyak a bizonyítékok, hogy a múltban földönkívüliek látogattak bolygónkra?
Ma érdekes dologra bukkantam a Nők Lapjának az ezotéria számában :
A hivatalos elmélet dióhéjban : "Földünk 4.6 milliárd éve keletkezett, az első élőlények pedig 400 millió éve jelentek meg az őstengerben . A dinoszauruszok mintegy 65 millió éve haltak ki, az első majomszerű emberelődök 6-8 millió éve bukkantak fel Afrikában . Az utóbbiakból alakult ki a Homo Sapiens, mint említettük, kb 200 éve ."
És itt kezdődnek a problémák, mert manapság olyan elképesztő leletek kerülnek felszínre (oopart-ok, ami "időn kívüli tárgyat" jelent) és olyan hatalmas történelmi felfedezések születnek, hogy talán érdemes lenne elgondolkodni, hogy nem-e idegenek jártak itt a múltban és az ember sokkal idősebb lehet annál mint ahogy gondoljuk .
"Az első valódi oopartra 1851-ben (a wiki szerint '52-ben) bukkantak az USA-beli Massachusetts államban dolgozó bányászok : egy kőrétegből egy cink-ezüst váza került elő . A geológusok szerint a réteg 500 millió éves (!), tehát a vázának is ugyanilyen korúnak kell lennie ."
Most gondolkodjunk el ezen a fantasztikus felfedezésen . Tegyük fel a kérdést : vajon 500 millió éve létezett a Földön egy intelligens emberi civilizáció ? Szerintem nem, mivel egy ilyen csontot sem találtunk, holott a dinoszauruszokéit, meg az ősállatokéit igen . De akkor kié lehetett a váza ? Szerintem ez egyértelmű bizonyíték a földönkívüliek múltban való látogatására, arra hogy nem feltétlenül itt rendezkedtek be még abban az időben, de igenis jártak itt .
"Néhány további a legrejtélyesebb oopartok közül : 1932-ben Oklahomában amerikai tudósok egy vasból készült edényt találtak egy 312 millió éves széndarabban . 1974-ben egy romániai homokkő bányában pedig egy alumínium szerkezet bukkant elő, hasonló ahhoz, amilyet manapság űrhajókban használnak ."
"A közelmúltban is történt egy döbbenetes eset : egy Vlagyivosztoki férfi 2013 telén szénnel akart fűteni, amikor észrevette, hogy az egyik széndarabból egy fémszínű alkatrész áll ki . Elküldette vegyelemzésre és a tudósok a következőket állapították meg : az ismeretlen szerkezet olyasmi, mint amilyet az elektronikában használnak fogasléc néven . Érdekes, mert az alumínium nem létezik természetes állapotban, bonyolult ipari berendezéssel állítják elő ."
Erről csak pár utalást találtam például itt :
mivel elég friss esetről van szó, gondolom a tudósok még vizsgálják, de azért ez is elképesztő .
És a múltban élt magas fejlettségű civilizáció emléke a világ számos kultúrájában fennmaradt :
"Ezekről az előző emberiségekről részletesen beszámolnak olyan ősi iratok, mint például az indiai szent könyvek, a Védák - de ugyanezt állítják az egyiptomiak, kelták, maják, sőt még az ősmagyarok is . Mindegyik nép hagyományaiban az szerepel, hogy az emberiség több civilizációt alkotott már Földünkön, melyek egy bizonyos pont után hanyatlani kezdtek, majd egy katasztrófa véget vetett neki . "
Itt vitatkoznék a Nők Lapja szerkesztőjével, mivel ha egy tényleges múltban élt több millió éves emberi civilizációról beszélünk, hogy lehet az hogy az ember, aki emlős, életben maradhatott a Jura korszakban például ? Ha a dinoszauruszok nyomát (csontok, lábnyomok) megtaláltuk hol vannak az ő nyomaik ? Itt kicsit ellentmondást érzek, így megint oda jutunk ki, hogy földönkívüliek . Nyilvánvaló, hogy az emberiség sokkal régebb óta létezik mint ahogy gondoljuk, de még előttünk is voltak itt intelligens lények, mégpedig nem őshonos fajok, akiknek a legendái ma is velünk élnek a világ minden tájáról származó számos legendában és szájhagyományban :-)
Ami idézőjelben van : Nők Lapja Ezotéria, VII. évfolyam, 2. szám, 2014. március 19
Köszönöm az építő jellegű válaszokat, ma is sokat tanultunk, főleg Grielean és a 13# válaszoló :-)
"de azért óriási különbség van erről a kőkor idejében beszélni, vagy olyan időkben, amikor még emlősök se nagyon voltak"
Igen, ezt a gondolati sávot én is követtem, ezért lehettek földönkívüliek a "tettesek" . Amit nem említettem még az az időutazás, de én ezt a rengeteg paradoxon miatt azonnal ki is lőném, mivel képtelenség egy adott valóságban a múltat megváltoztatni, így maradnak az idegenek .
"akik kamu római kori vázákat rejtettek a föld alá, hogy a régészek "megtalálhassák"
Ebből a mondatodból teljesen kitűnik, hogy fogalmad sincs hogy működik a régészet ... Én se rajongok a románokért, de ez elég túlzó . Ennyi erővel a magyar régészet is meghamisíthat tárgyakat, meg az mondhatni természetes, hogy egy adott ország a saját magára előnyösebb történelmi múltat hangsúlyozza . Például olvass el egy osztrák és egy magyar történelmi cikket a '48 as forradalomról, ég és föld a kettő ... Vagy másik példa : a magyar történelem tanítás is rokon népekként írja le a hunokat és a szkítákat pedig semmilyen konkrét bizonyíték nem igazolja ezt . Akkor a magyar régészekben hogy-hogy megbízol ? Ezért butaság ez a vádaskodás ...
18# Én sem látok semmilyen Reebok feliratot, nem tudom miről beszélsz ...
"Ebből a mondatodból teljesen kitűnik, hogy fogalmad sincs hogy működik a régészet ... Én se rajongok a románokért, de ez elég túlzó"
Nem, neked nincs fogalmad, hogy a románok mekkora suttyók :) Konkrétan hamisítják a történelmet, az iskolákban azt tanítják, hogy Hunyadi Mátyás román volt, még szobrokat is állítanak neki.
A dákoromán elméletet erőltetik, és ennek érdekében simán tesznek ilyeneket. A legkomolyabb ilyen eset:
Tudom, románul van, de google translate-el le lehet fordítani:
És itt egy magyar cikk is róla:
Aztán voltak még ilyen sztorik, hogy hamisított római antik vázákat, pénzeket ástak el, aztán "találtak meg", természetesen állami megrendelésre. Erről mondjuk nem találtam cikket, de erdélyi ismerősök/rokonok sok ilyesmit meséltek.
És ezeken kívül is sok hasonlót műveltek, pl. a rovásírást is román eredetűként tanítják, hadd ne soroljam.
"Ennyi erővel a magyar régészet is meghamisíthat tárgyakat"
És? Nem állítottam az ellenkezőjét.
"Akkor a magyar régészekben hogy-hogy megbízol ?"
Miért feltételezed, hogy azokban csont nélkül megbízok? :)
"Konkrétan hamisítják a történelmet, az iskolákban azt tanítják, hogy Hunyadi Mátyás román volt, még szobrokat is állítanak neki."
Mivel Vajdahunyad román többségű terület, simán el tudom képzelni, hogy voltak román felmenői, de az biztos, hogy ő maga magyarnak tartotta magát . De a középkori nemzetiségi felfogás is teljesen más volt, ha például egy akkori magyar "állampolgár" külföldre ment, és megkérdezték tőle minek vallja magát, nemzetiségtől függetlenül mindegyik magyart mondott, mivel akkor még konkrétan nem léteztek nemzetiségiek, hanem egységes állam volt .
Még 1989-ben Nemere István tollából jelent meg egy könyv a címe: Rejtélyes elődök / A világűr vonzásában. A könyv első fele - A rejtélyes elődök - foglalkozik a manapság angolul csak Out-of-place artifact (OOPArt)témakörével. A név ma az internet egyik slágerévé vált és divat lett vele foglalkozni. Bár kétségkívöl Daniken volt ennek a témának az igazi úttörője, ma egy Klaus Donna nevezetű embeke viszi a primet ebben a témában - a youtubon számos előadása megtalálható.
Nemeréhez visszatérve, a könyvében ő is egy letünt - eltünt civilizáció nyomait és az emberiség fejlődésével foglalkozó hivatalos állásponttal szembeni kétségeit tárja elénk, számos bizonyítékot is felsorol - vagyis ezekből van bőven, akik keveslik ezeket tévednek... A Neandervölgyi ember kb. 40 000 éve tünt el és adta át helyét a cromagnyoni embernek. A viszonylagos kezdetleges eszközöket használó emberek, hirtelen megtanulnak városokat és birodalmakat építeni, kb 6 - 7000 évvel ezelőtt. Ezt a tudomány Neulitikus forradalomnak nevezi. Csak hogy hiányzik az átmenet az ősember és az ókori fejlett civilizációkban élő emberek között. Akik értenek a matematikához, a csillagászathoz, az orvostudományhoz és hatalmas épületeket emelnek, stb...
A ma élő embercsoportok között is hatalmas civilizációs különbségek léteznek, gondoljunk csak az amazonasi őserdőkben vagy Új-Guineán élő törzsekre, akár a Kalahári sivatagban élő Busmanokra, akik még ma is a kökorszaki szinten élve vadászó, gyűjtögető életmodot folytatnak... Ez így lehet egykor is... Nem lehet kizárni, hogy az idők folyamán az embeiség nem ért el a fejlődés egy magasabb fokára - tulajdonképpen ennek bizonyítékai - lehetnek ezek az egyre szaporodó leleletek.
Néhány:
- Acambaroi agyagszobrok, icai kövek - ezekből több tizezer került elő
- nazca vonalak
- megalitikus építkezések, épületek - a világ számos pontján
- delhi vasoszlop
- Piri Reis téképe és stb...
Igen, ezek rendkívül fontos dolgok, leletek! Most már gyakorlatilag teljes bizonyossággal lehet állítani ettől függetlenül is, hogy tarthatatlan az eddig hivatalosan elfogadott nézet az emberi civilizáció kezdetével kapcsolatban.
Ha csak azt nézzük, hogy már a múlt század folyamán több helyen is megdöbbentően régi városromokat, maradványokat fedeztek fel, már önmagában ez is megdönti az eddigi elméleteket, és még itt vannak ezek a rendkívül különös, előzőekben felsorolt dolgok, és még rengeteg különös lelet és építmény van világszerte, amelyek nem illenek bele a hivatalosan elfogadott nézetekbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!