Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Van még valaki aki így gondolja?

Van még valaki aki így gondolja?

Figyelt kérdés

Nos, elkezdetm olvasgatni ebben a kategóriában és elég érdekes dolgok vannak.

A kérdés lényege röviden az, hogy miért van az ha valakivel beszélgetek a földönkívüliekről, ufókról, idegenekről, nevezzük akárhogyan őket, sok esetben nevetés a reakció, rögtön őrültnek néznek stb.

Szerintem nagyon szűk látókörűek az emberek ebben a témában(is).

Ugyanis aki kicsit is tájékozott és tisztában van a világegyetem méretével kizártnak tarthattja, hogy csak a földi élet létezik. Persze ez a baktériumoktól az értelmes lényekig terjedhet. És számos tudósnak meggyőződése, hogy létezik élet a földön kívül. Elég ha csak annyit mondok h SETI.

Szerintem a média ezt nagyon elbaszta a sok 50-es 60-as évekbeli ufós filmmel, a félőrült emberekkel akik látnak valamit este és rámondják, hogy ufó és még sorolhatnám.

Odáig jutottunk, hogy egy komoly valószínűségű állítást mindenki az egyszarvúakkal, meg manókkal tart egy szinten.

2014. jan. 10. 18:17
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

A probléma az, hogy nagyon nagy különbség aközött a két állitás között, hogy létezik az univerzumban intelligens élet, és hogy valaha is jártak a bolygónkon.

Mert az első állitást igencsak valószinü, a második ellenben teljesen valószinütlen, az esélye gyakorlatilag 0.

Az univerzum térben és időben is túl nagy ahhoz, hogy esély legyen arra, hogy két intelligens, idegen faj találkozzon.

2014. jan. 12. 19:42
 12/12 anonim ***** válasza:

>Szerintem nagyon szűk látókörűek az emberek ebben a témában(is).

Mindenki szűk látókörűnek tartja azt, akivel nem ért egyet. Az elvakult hívő ugyanúgy szűk látókörű, mint az elvakult tagadó.

>Ugyanis aki kicsit is tájékozott és tisztában van a világegyetem méretével

Ez a szokásos "igen-nagy-az-Univerzum" érvelés. Önmagában a méret semmit sem jelent, csupán a képlet egyik eleme. Ha ismerjük az élet kialakulásának pontos feltételeit és lehetőségeit, akkor lehet csak valószínűséget számolni a földönkívüli élet létére, és ez sokkal bonyolultabb és nehezebb, mint a világegyetem puszta méretével példálózni. Amúgy egyetértünk, "valószínűleg" "hemzseg" az univerzum az élettől. Senki nem nevez őrültnek, senki nem nevet ki, ha ezt mondod, sem ebben a kategóriában, sem máshol.

Az TELJESEN más kérdés, ha arról van szó, hogy a földönkívüliek itt vannak/voltak a Földön. Ezért jár a nevetés és hülyézés, nem az előzőért. Elemi különbség, mégis mindig elfelejtik.

>Elég ha csak annyit mondok h SETI.

Úgy tűnik, nem elég, mert nem tudom, mire célzol. A SETI fogott néhány furcsaságot, de semmi olyasmit, ami a földönkívülieket bizonyítaná.

Amúgy egyetétek veled abban, hogy el lett bagatellizálva az ufós téma. Sokkal nehezebb lenne ma egy "valódi" bizonyítékot igazolni, mert a legtöbben legyintenek mindenre. De mégis azt hiszem, hogy ha valaha lesz valódi bizonyíték, az felül fog emelkedni a ma megszokott bárgyú blogokon és ügyetlenül retusált fotókon, és nem lehet majd csak úgy elmenni mellette. Legalábbis remélem.

Ignoramus

2014. jan. 13. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!