Más is gondolja úgy, hogy az agyunk egy olyan szerv, ami az "erőt" érzékeli?
Úgy értem az erőt, ahogy pontosan a Star Wars-ban leírják: hogy mindenhol ott van, és az képez fizikai testet a dolgoknak is. Egy megfoghatatlan, érzékszervekkel érzékelhetetlen dolog, mindenség. Ebből kifolyólag minden embernek ugyanaz az eredete, csak más formában öltenek testet. Kicsit nehéz megfogalmazni, úgyértem mintha nem külön-külön az embereknek lenne lelkük, hanem lenne egy nagy "lélek", amiből minden kiindul.
Na, és az agyunk az a szerv, amivel érzékeljük ezt a
lelket, ezzel maradunk kapcsolatban az erővel. És van aki jobban tudja használni ezt a szervet, és van aki kevésbé. És mivel minden egyes embernek, dolognak, történésnek, időnek stb ugyanaz az eredete, magyarázat lehetne sok eddig megmagyarázhatatlannak hitt eseményre: lélekvándorlás, gondolatolvasás, médiumok, deja vu élmények stb., és ezek vagy az agy fejlettsége miatt, vagy pillanatnyi üzemzavara miatt lehetségesek.
Ez nekem annyira még nem is tűnik misztikusnak, csak egy felfedezetlen dolog(mint anno, mikor azt hitték, a Föld lapos, és aki mást mondott, az idióta volt). Ti hogy vélekedtek?
én szoktam érezni az erőt.
M5 bömbölőben, mikor a motort beindítom, elszabadul az 500 ló.
ha a kuplunggal nem bánok óvatosan, gyorsan szétszéled a ménes, és akkor megtapasztalom az erő negatív oldalát, ahogy yoda mester is mondaná.
Igen, nagyjából ugyanígy.
Van egy lélek, és annak sok-sok "darabkája". Az agy a földi létezés alapvető eszköze, nélküle nem tudnánk érzékelni, és hovatovább egy szűrő, amely "lebutítja" a tudatunkat a földi létezés síkjára. Alapjáraton nem tudjuk, kik vagyunk, honnan, miért, és hová tartunk. Persze ez nem véletlen, nem valami gonosz reptoidok műve a Holdról, hanem egy természetes folyamat, amely minket szolgál. Nem ez a valódi otthonunk, ez egy tanterem, ha úgy tetszik, más-más tananyaggal. Ez persze nagyon lebutított hasonlat, de nincs jobb.
Aki megtapasztalta az "agyon túli létezést" úgy, hogy vissza tudott ide térni, és szavakba is tudja önteni, az tudja, miről van szó. Mekkora a különbség a hétköznapi, földi tudatállapot és valóság, valamint az agyon túli tudás és valóság között -> ég és föld.
Minden addig misztikus, amíg számunkra ismeretlen tartalommal töltjük meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!