Egyes "szkeptikusok" miért elrugaszkodott magyarázatokat erőltetnek az egyértelmű UFO észlelések elemzésekor?
Az elrugaszkodott magyarázatok a következők:
A szemtanúk / lakosok
- infracsalikat dobáló katonai repülőket
- területmegvilágító fényeket dobáló katonai repülőket
- alacsonyan repülő B-2-es Spiritet vagy más lopakodókat
- formációban repülő helikoptereket
- formációban repülő polgári kisrepülőket
- a lebukó nap által megvilágított repülő madarakat
- repülőtér fényeit
- meteorokat
- mocsárgázt
- Solar Impulse-t
láttak.
"Szerintem meg ég és föld között a kettő különbsége. Nem csak a fények száma, és távolságai de még az ív sem egyezik akárhogy keresgéltem különböző típusok után."
Nézd, alapvetően ugyanaz a forma, de más szögből nézve már teljesen más alakzat hatását keltheti. A lámpák közül meg néhányat lehet kikapcsoltak, szóval ez nem dönt el semmit.
"Nagy távolságból még én is látom, hogy mozog egy repülő gép"
Ha épp vitorlázik, akkor annyira lassan mozog, hogy nagy távolságból állónak látszik, pláne, ha épp tőled távolodik vagy közeledik.
"Szintén a szemtanúi beszámolók, mindenki egyöntetűen azt mondja semmi gép hangot nem hallott akár közel volt hozzá akár messze. "
Pont ezt mondom én is, hogy elektromos hajtású, igy nem csoda, hogy nem hallottak belőle semmit.
"Nem tudni, de senki sem mondta hogy titokba,sunyiba akarnak repkedni ennél az esetnél, nem úgy mint a titkos kísérletű katonai repülőgépeknél kellene feltételezni."
A földönkivüliek esetén éppen úgy feltételezhető, hogy titokban akarnak repkedni, hiszen nyiltan még nem mutatták meg magukat, ezt mégsem fogadod el a földönkivüli verzióval ellenkező érvként.
"Ezen semmi spekuláció nincs, mivel hogy a gép már nem titkos minden adatot elérhetővé tettek róla. Itt egy rövidített változat és ott a kronológia is"
És pont te, aki más esetekben minden további nélkül tagadod a hivatalos adatok hitelességét, most csont nélkül elhiszed.
"Tehát akkor nézzük csak a történetet ha SI gépről van szó:
Tesztelik a város fölött a TITKOS gépet, kivilágítva. Amit természetesen mindenki észrevesz és le is videózzák egyesek. Majd hogy lefedjék és elsimítsák az észlelést, amit ők maguk gerjesztettek szándékosan, azt mondják jelzőfények voltak. Ebbe hol a logika?
Megmutatják a gépet direkt, hogy aztán tagadják és kitaláljanak egy mesét? Akkor miért nem sivatagi területen tesztelték el és kész? Mexikóban rengeteg ilyen hely adott. Semmi ésszerűség nincs az egész történetben."
Jó, akkor nézzük meg azt a történetet is, ha földönkivüliekről van szó:
Elég fejlettek - ergo elég okosak - ahhoz, hogy iderepüljenek egy távoli bolygóról. Elpazarolnak csomó időt és energiát, hogy iderepüljenek ki tudja, milyen rohadt messziről, de a kapcsolatot nem keresik velünk, ergo valószinüleg rejtve akarnak maradni, de ugyanakkor elég hülyék ahhoz, hogy egy nagyváros fölött percekig lebegve bekapcsolt fényekkel lebuktassák saját magukat.
Ebbe hol a logika?
Egyébként nem azt akartam bizonyitani valójában, hogy SI gép volt - valószinüleg nem az volt, hiszen alapból Svájcban gyártották. Inkább arra ment ki az egész, hogy megmutassam, hogy azoknak az érveknek a többségét, amiket te felhozol az SI gép ellen, ugyanúgy fel lehet hozni a földönkivülis verzió ellen is, de azokat érdekes módon sosem fogadod el, szóval eléggé önellentmondásba keveredtél.
"ugyanaz a forma, de más szögből nézve már teljesen más alakzat hatását keltheti"
" ha épp tőled távolodik vagy közeledik. "
Akár hogy csavarod akkor sem jön ki az alakzat se féloldalasan, se szemből/hátulról. Megnéztem a SI gépeket különböző szögekből is. A szárnyon van 4 lámpa (ebből 1 piros jelzőfény) majd egy nagy szünet, aztán 5 fény ismét. Aztán egy kihagyás és jön a másik szárnyon ugyanez a sor. A legtöbb gépen így van ( pontosabban csak ilyet találtam)
Valamint ott vannak az alapvető különböző kis piros jelzőfények is a gép törzsén.
Csak Neked csináltam <3
"A földönkivüliek esetén éppen úgy feltételezhető, hogy titokban akarnak repkedni, hiszen nyiltan még nem mutatták meg magukat, ezt mégsem fogadod el a földönkivüli verzióval ellenkező érvként. "
Természetesen nem, mivel nem tudhatjuk a szándékaikat. Az hogy nem szállnak le hivatalosan, meg nem hogy nem repkednek MINDIG nyíltan csak néha, a két dolog között nagy különbség van.
"És pont te, aki más esetekben minden további nélkül tagadod a hivatalos adatok hitelességét, most csont nélkül elhiszed. "
Te sem nyelsz be mindent amit eléd raknak gondolom, csak ha kellő képen meg is van alapozva.
Az hogy a SI gép mikor készült el és mikor tesztelték az kellőképpen alá van támasztva. Az, hogy a Főnixi fények SI gépek vagy éppen fáklyák, tarthatatlan, mert nem veszik figyelembe sem a szemtanúi beszámolókat, sem számos egyéb dolgot a sok közül. Számomra nem a "hivataloson" van a hangsúly, hanem azon, hogy mennyire tartható a hivatalos magyarázat. Ennél az esetnél semennyire sem, bármelyiket is néztem. Ilyenkor van az, hogy szépen a képedbe hazudnak a fejesek.
"Jó, akkor nézzük meg azt a történetet is, ha földönkivüliekről van szó...Ebbe hol a logika? "
A különbség a kettőnk példája között, hogy én az emberi logikából ki tudok indulni, ellenben te egyetlen egy földönkívüliből sem.
Amit felvázoltam menetet a hivatalos magyarázattal kapcsolatban, abban az esetben nincs logika. Felőlem nyugodtan elhiheted ettől függetlenül.
Kitudjuk következtetni hogy ha egy gép titkos, azt nem mutogatjuk orrba-szájba a város felett hogy utána mi magunk tagadjuk le. De te nem tudod kikövetkeztetni, hogy idegen civilizáció miért jelenik meg egy város felett egy pár percre. Kapcsolatfelvétel és egy pár perces mutogatás között van különbség. Hisz láthatod: történt valami változás az emberiség életében? Nem.
Tudom, hogy számodra két lehetőség van: vagy leszáll a fehér ház gyepére vagy nem. Érdekes módon más lehetőséget számításba sem veszel, pedig oly sok van még. Nem csak fekete vagy fehér lehet valami.
"Egyébként nem azt akartam bizonyitani valójában, hogy SI gép volt - valószinüleg nem az volt, hiszen alapból Svájcban gyártották."
De azért szépen elhúztad vele az időt. Sőt, szerintem a 18-as hozzászólásodban még úgy gondoltad, hogy igen is az és spekulálok a fejlesztési adatokkal.
Áhá, hát igen, a jelzőfények sokkal "hihetőbbek" :DD
" ugyanúgy fel lehet hozni a földönkivülis verzió ellen is, de azokat érdekes módon sosem fogadod el, szóval eléggé önellentmondásba keveredtél."
Egyáltalán nem keveredtem ellentmondásba magammal, és a kommentbe le is írtam, hogy miért nem.
George Adamski
"Kitudjuk következtetni hogy ha egy gép titkos, azt nem mutogatjuk orrba-szájba a város felett hogy utána mi magunk tagadjuk le."
Ki mondta, hogy titkos?
Éppenséggel lehetett egy kisérlet is, hogy megfigyeljék, hogyan reagálnak az emberek. Látod, mindenre lehet magyarázatot találni.
"De te nem tudod kikövetkeztetni, hogy idegen civilizáció miért jelenik meg egy város felett egy pár percre."
Nem, de annyit kikövetkeztethetek, hogy a földönkivüliek teljesen irracionálisan viselkednek. Márpedig egy ennyire irracionálisan viselkedő civilizáció nem juthatna a fejlettség olyan fokára, hogy képes legyen idejönni.
"Tudom, hogy számodra két lehetőség van: vagy leszáll a fehér ház gyepére vagy nem. Érdekes módon más lehetőséget számításba sem veszel, pedig oly sok van még. Nem csak fekete vagy fehér lehet valami."
Rólad ugyanez elmondható a "katonai gép" verzió esetében. Számodra csak a verzió létezik, hogy titkos repülő, tehát minek mutogatnák, hogy aztán letagadhassák. Pedig itt is létezik rengeteg lehetőség.
Kezdve onnan, hogy valaki valaki valami hibát követett el, egészen odáig, hogy szándékosan csinálták, pl. pont azért, hogy felmérjék, hogy a lakosság mennyire hajlamos elhinni egy nyilvánvalóan sántitó hivatalos magyarázatot.
Amúgy mondtam, nem akarom én mindenáron az SI verziót bizonygatni, de annyi mindenképp látszik, hogy a földönkivülis magyarázat legalább olyan gyenge lábakon áll, mint a Solar Impulse-os magyarázat :)
Tehát még mindig csak ott tartunk, hogy nem tudjuk, mi volt az, tehát egyáltalán nem bizonyiték a földönkivüliek létére :)
52 %os, láttál vmit, és egyből kijelented, hogy nem földi eredetű volt...
na???
és ugyan ezt mire alapozod?
jól fontold meg mit írsz, mert lehet a nobel díjas munkámat alapozod meg!
"52 %os, láttál vmit, és egyből kijelented, hogy nem földi eredetű volt...
na???
és ugyan ezt mire alapozod?
jól fontold meg mit írsz, mert lehet a nobel díjas munkámat alapozod meg!"
Mondtam, hogy te csak elhinni tudod. Nem fogok magyarázkodni, mert teljesen felesleges energia pazarlás... Tudom, hogy nem földi eredetű ufó volt és nem célom senkinek se a fejébe verni, hogy elhiggye. Nem is értem, miért tesznek fel ilyen hülye kérdéseket itt, hogy "na ehhez mit szóltok szkeptikusok?", meg hogy "miért nem hiszitek szekptikusok...?"
"Ki mondta, hogy titkos?
Éppenséggel lehetett egy kisérlet is, hogy megfigyeljék, hogyan reagálnak az emberek. Látod, mindenre lehet magyarázatot találni. "
" a földönkivüliek teljesen irracionálisan viselkednek"
Mert amit leírtál a földönkívüliek nem tehették?
Semmi irracionális nincs abban, hogy megfigyelik mi fog következni abból ha 1-2x villantanak. És meglátják hogy reagál rá a civil lakosság valamint a hivatalos szervek.
Ha ennyire figyelemmel kíséred a kommenteim biztos láttad már, mikor írtam jópárszor, hogy az idegenek néha lehet azért feltűnősködnek, hogy mit reagálnak rá az emberek és hogy szoktassák a jelenlétüket. Nyilván lesz olyan aki elhiszi vagy szemtanúja volt és nyilván lesz olyan aki nem fogja elhinni és nem látta. A lényeg hogy mindkét csoport hallani fogja a földönkívüli verziót mindenképpen.
"Rólad ugyanez elmondható a "katonai gép" verzió esetében."
Ez egyáltalán nem igaz, és ilyet soha nem is állítottam, mert még mindig ott van a pakliban hogy máig titkos katonai gép, amit azért mutattak, mint pl írtad, hogy mennyire hiszik el a fedősztorit. Én azt mondtam, hogy a hivatalos magyarázatok kamuk ahogy vannak kivétel nélkül, kezdve a jelzőfényektől az alakzatban repülő gépeken át az SI gépekig és már ez büdös az embernek. ( kivétel annak, aki elhiszi persze ).
Az egész vita ebből indult ki:
Kérdező- "Egyértelmű (könnyen azonosítható, kivehető katonai vagy földönkívüli eredetű jármű) UFO észlelésre két példát hoznék: az 1997-es Phoenix-i fényt"
Válaszló: "a Phoenix-i fény már ezerszer be lett bizonyítva, h a solar impulse nevezetű kísérleti repülőgép"
Én a hivatalos verziókat cáfoltam és látszott, hogy erőltetett. Ez továbbra is egy UFO , akár idegen eredetű, akár máig titkos gép. Soha nem írtam sehol hogy egyértelműen E.T.
George Adamski
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!