Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Miért olyan elképzelhetetlen...

Miért olyan elképzelhetetlen a földönkívüli-hívőknek az alábbi 3 állítás?

Figyelt kérdés

A kérdés megfordítása egy korábban felmerült kérdésnek.

1. Valószínűleg van élet a földön kívül

2. Nem zárható ki, hogy van értelmes élet a földön kívül

3. Nagyon-nagyon kicsi az esélye, hogy értelmes idegen fajok valaha is jártak a Földön

Az első kettő állítás igazsága könnyen belátható, tekintve az univerzum méretét és benne a csillagok és bolygók sokaságát.

A vita a szkeptikusok és az UFO-hívők között a 3. állításban van leginkább.

Ami tény, hogy néha látunk/hallunk/érzékelünk jelenségeket, amikre nem tudunk magyarázatot adni - pl. fura fények az égen - , ugyanakkor azt is látni kell, hogy sem közvetett, sem közvetlen bizonyíték nincs rá, egyszerűen semmi sem utal arra, hogy ezeknek a jelenségeknek a hátterében földönkívüli lények állnának. Ugyanakkor sok ilyen jelenségre van kézzelfogható magyarázat is, pl. titkos katonai repülő, sima polgári repülőgép, valamilyen meteorológiai jelenség.

Ennek ellenére az UFO-hívők minden ilyen esetben, szinte kivétel nélkül földönkívüli lényekre gyanakszanak. Miért?

Az én nézőpontom szerint meglehetősen irracionális gondolkodás az, amely egy adott jelenségre adható magyarázatok közül a legkevésbé valószínűt fogadja el igaznak.

2013. dec. 12. 13:36
1 2 3 4
 31/36 A kérdező kommentje:

"George, miért kell meggyőzni valakit, aki már előre eldöntötte a dolgokat magában:)"

Tisztázzuk, én nem döntöttem el magamban semmit sem. Az ismert tényekből következtetek.

Akik eldöntöttek valamit, azok pontosan ti vagytok, mégpedig azt döntöttétek el, hogy a Pnoenix-i fény biztosan földönkívüli űrhajó volt, és kész. Holott a rengeteg lehetséges magyarázat közül ez a legvalószínűtlenebb.

George:

"egyszer sem láttak és hallottak repülőgépeket, amik ledobták volna a jelzőfáklyákat"

Te szoktad hallani a repülőket? Én nem, pedig az erkélyemről napi 10 repülőt látok.

"miért nincs semmi füstje a fáklyáknak?"

Ki mondta, hogy fáklya volt? Jelzőfény, az nem szükségszerűen fáklyát jelent. Sötétben amúgy sem látszik a füst.

"miért nem esnek lefelé?"

Hát ez jó kérdés, megmondom őszintén, hogy nem sok lövésem van a katonai légi jelzőfényekről, de itt egy videó, ami ilyen flare-eket dobtak le, és ezek is egy helyben állni látszanak:

http://www.youtube.com/watch?v=PTiA7yB3l0c

"Ez egy szinte tökéletes félkör ív"

Na ja, egy bizonyos szemszögből nézve, igen.

Viszont van sok fotó - nyilván más helyszínről, így más szögből fotózva - , ahol már közel sem olyan szabályos alakzat, pl:

[link]

[link]

Sem az alakzat nem szabályos, sem a fénypontok sűrűsége.

"Amúgy a többszáz szemtanú, lakosok kikérték maguknak, hogy hülyének nézzék őket és ilyen dajka mesélve etessék őket. Ők tudják, hogy nem azt látták, amit beleakarnak magyarázni. Már pedig a lakosok nem éppen ufóhívők gyülekezete:)"

Nézd, az űrhajót magát senki sem látta. Fényeket láttak, az, hogy nem hiszik el a hivatalos magyarázatot, hát az egy dolog. Én nem állítom, hogy a hivatalos magyarázat az igaz, de ebből nem következik, hogy földönkívüli űrhajó volt.

"Ja és azt írtad, hogy összevetették a jelzőfényes videókkal. Megmutatnád?"

Előkeresem majd a linket, ahol olvastam ezt.

2013. dec. 14. 11:36
 32/36 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig az összes választ szal' elnézést, ha olyant írok, amit már megírtak mások.

Fénysebességről annyit, hogy nem a fénysebesség a legjobb eszköz nagy távolságok áthidalására, hanem a tér meghajlítása. Pl hogy vázlatosan szemléljem fogy egy lapot rajzolsz rá két pontot. (lehetőleg a két vége közelébe, egymással átellenben)ezek ugye "messze" vannak egymástól, de ha meghajtod a lapot a két pont sokkal közelebb van egymáshoz, így könnyebben át lehet jutni A pontból B be.

A másik ami a fejlettebb technológián alapszik:

A Föld "csak" 5 milliárd éves. az Univerzum 15 milliárd éves. Így már simán kifejlődhetett bármi tőlünk akár fejlettebb civilizációk is.

Jah és én nem vagyok igazi Ufo, meg idegen hívő, de azért biztos van valami valóságalapja annak, hogy ennyi mindenki hisz benne.

A fentebb említettek csupán tények, és nem áll egyik vagy másik párt oldalára sem.

2013. dec. 14. 15:02
 33/36 anonim ***** válasza:

No, akkor kezdjünk neki a cáfolatoknak / kijavításoknak:

"És a nem tudjuk megmagyarázni-ból milyen logikai szál vezet a földönkívüli lényekhez? Semmilyen."

Amikor már mindent ki lehet zárni, akkor szinte csak a földönkívüliek járműve / légierő földönkívüli eredtű járműve magyarázatok maradtak.

" ezer más oka is lehet annak, hogy kihúztak belőle részeket. "

Egy UFO észleléssel foglalkozó aktánál mégis miért húzzák ki feketével a szöveg egy részét ?

" Implantátumok kioperálása mese "

Még akkor is mesének tartod, amikor lefilmezik a műtétet és az azt követő anyagvizsgálatot ?

http://www.youtube.com/watch?v=AM0rd1S8ZXw

"Koponyatorzításon átesett emberek"

Még mi is tanultuk az iskolában: a kisbabák koponyáját bizony elkötötték, esetenként falapok közé szorították, attól lett csúcsos bizonyos kultúrák tagjainak a feje. Ezzel a magyarázattal számos gond is van.

Az egyik, hogy talán nem is bírná ki élve egyetlen kisbaba sem, ha hónapokon, éveken át akkora nyomást helyeznének a koponyájára, amitől az maradandóan eldeformálódik. A másik, hogy ha megnézzük a képeket, jól látszik, hogy a forma kifejezetten gömbölyded, tojás formájú. Ilyen szabályosra nem lehet "préseléssel" alakítani a csontozatot - különösen nem, ha falapok közé szorítják. Márpedig kocka formájú koponyával még nem sok ásatáson futottak össze?

De a lényeg: a normál felnőtt emberi koponyának megvan a térfogata. Szabad szemmel is jól látható, hogy ezek a koponyák sokkal nagyobbak, mint a normális. Egy emberi koponya térfogata 2200-2500 köbcenti között mozog, a világ különböző pontjain talált megnyúlt koponyák viszont 2600-3200 köbcentis űrtartalmúak. És még ha lehetséges is lenne ilyen szabályosra préselni a koponyacsontokat, az legfeljebb a formáját változtatja meg, a méretét nem. Ahhoz tudniillik még több csontra lenne szükség.

És most következik a Phoenix-i fény

" Negyedszer, a készített felvételeket összevetették több olyan felvétellel, amik ismerten katonai jelzőfények ledobásakor készültek, és a fénykibocsátás meglehetősen hasonló volt, ez is a katonai jelzőfényeket támasztja alá. "

Akkor hogy lehet, hogy nem láttak és hallottak se A-10-es Warthog-ot, se F-16-os Falcon-t, se más repülőt elrepülni Phoenix felett a fények feltűnése előtt röviddel ?

Komolyan vagy csak kötekedésből mondod, hogy hasonlított a Phoenix-i fény a katonai jelzőfényekre / infracsalikra ?

[link]

[link]

http://www.youtube.com/watch?v=oOmicMxeH8g

[link]

"Először is, a környéken elég sok katonai légibázis van, amik nyilván gyakran tartanak gyakorlatokat, tesztrepüléseket. "

Ezt a magyarázatot senki sem zárta ki, a Phoenix-i fényeket általában vagy földönkívüliek repülő V-jével vagy a légierő egyik új repülő járművével magyarázzák. Csak a n

A linkelt videóval meg az a probléma, hogy

- a fények nem világítanak folyamatosan és változtatják a helyüket

- a kioldás után látni lehetett a repülőt

2013. dec. 14. 18:17
 34/36 A kérdező kommentje:

"Amikor már mindent ki lehet zárni, akkor szinte csak a földönkívüliek járműve / légierő földönkívüli eredtű járműve magyarázatok maradtak."

Na ez igy hibás gondolatmenet. Ennyi erővel egy csapatnyi angyal is, és mindegyik egy reflektort tartott a kezében.

"Egy UFO észleléssel foglalkozó aktánál mégis miért húzzák ki feketével a szöveg egy részét ?"

Honnan kéne azt tudnom? De bármi lehet az oka.

"Még akkor is mesének tartod, amikor lefilmezik a műtétet és az azt követő anyagvizsgálatot ?"

Igen, mesének tartom. Ilyen nincs. Erről semilyen áldokumentum-jellegü kamufilm nem tud meggyözni. Mint ahogy a szellemes meséket sem fogom attól elhinni, hogy a Discovery-n külön müsor van róluk, tele "bizonyitékokkal".

"Egy emberi koponya térfogata 2200-2500 köbcenti között mozog, a világ különböző pontjain talált megnyúlt koponyák viszont 2600-3200 köbcentis űrtartalmúak"

Nos, a linkelt leirásokban az égvilágon sehol nincs semmi irva a térfogatról. Sőt, a link sem állitja, hogy földönkivüli lények, eddig minden link, amit találtam erről, azt irja, hogy ezek emberek.

"És még ha lehetséges is lenne ilyen szabályosra préselni a koponyacsontokat, az legfeljebb a formáját változtatja meg, a méretét nem"

Látom a geometria nem erős oldalad.. hát, én nem fogok általános iskolás tanárt játszani, de javaslom újra tanulmányozásra a geometriát, azon belül is különösen a testek térfogata és felszine közti viszonyt.

"Akkor hogy lehet, hogy nem láttak és hallottak se A-10-es Warthog-ot, se F-16-os Falcon-t, se más repülőt elrepülni Phoenix felett a fények feltűnése előtt röviddel?"

Az, hogy nem látták, nem meglepő, mivel éjszaka volt. Egyébiránt hallani sem feltétlenül lehet, én az erkélyemről naponta 10 repülőt látok nappal, de egyiknek sem hallom a hangját, pedig nincs gond a hallásommal.

"Komolyan vagy csak kötekedésből mondod, hogy hasonlított a Phoenix-i fény a katonai jelzőfényekre / infracsalikra ?"

Komolyan, ugyanis a videón, amit találtam, hasonló fények láthatóak.

A te általad linkelt képek viszont nem kicsit csúsztatóak, mert a flare-ek egészen közelről vannak fényképezve, mig az állitólagos UFO fény messziről. Ha a flare-eket is ugyanolyan távolságból fotóznák, akkor lehet, hogy ne lehetne látni már se a füstöt, se a semmi mást, csak egy világitó pöttyöt.

2013. dec. 14. 23:55
 35/36 anonim ***** válasza:

"Na ez igy hibás gondolatmenet. Ennyi erővel egy csapatnyi angyal is, és mindegyik egy reflektort tartott a kezében. "

Miért hibás a gondolatmenetem ? Ez az angyalos hasonlat megint az arroganciádról tesz tanúbizonyságot.

"Igen, mesének tartom. Ilyen nincs. Erről semilyen áldokumentum-jellegü kamufilm nem tud meggyözni. Mint ahogy a szellemes meséket sem fogom attól elhinni, hogy a Discovery-n külön müsor van róluk, tele "bizonyitékokkal"."

Bele is néztél a dokumentumfilmbe és utána néztél a filmben szereplő embereknek vagy nézés nélkül előre eldöntötted, hogy kamu az egész ?

Ez a videó kb.15 éves és ráadásul a jó doku. filmek közé tartozik. TV2-n adták le.

Bár 15-20 éve is jöttek már ki ilyenek, de sokkal kevesebb mint most.

Több szempontból is jó a film: helyet kaptak benne szkeptikusok is, a képeket számítógéppel elemzik és az egyetemeken is megvizsgálják a bizonyítékokat, azaz nem csak a levegőbe beszélnek és csorgatják a nyálat mint mostani pár ufósorozatba.

Orvosok, fizikusok, egyetemi tanárok adták a nevüket - és ezzel együtt a szakmai hírnevüket - ahhoz, hogy idegenek mindenféle szirszarokat ültettek a pácienseikbe.

"Koponyák"

Ez furcsa, mert a hír első változatában írtak a koponyák méretéről is. Lehet, hogy azóta ködösítettek az egészen.

"Látom a geometria nem erős oldalad.. hát, én nem fogok általános iskolás tanárt játszani, de javaslom újra tanulmányozásra a geometriát, azon belül is különösen a testek térfogata és felszine közti viszonyt. "

Taníts, mester ! Mivel nem matekot ill. ahhoz kapcsolódó tárgyakat tanulok egyetemen, ezért nem emlékszek erre.

"Az, hogy nem látták, nem meglepő, mivel éjszaka volt. Egyébiránt hallani sem feltétlenül lehet, én az erkélyemről naponta 10 repülőt látok nappal, de egyiknek sem hallom a hangját, pedig nincs gond a hallásommal."

Lenne néhány keresztkérdésem.

Milyen repülőket szoktál látni ?

Sugárhajtóműveseket vagy légcsavarosakat ?

Milyen magasan repülnek ?

Látniuk kellett volna az éjszakában a csatarepülőt / vadászbombázót a jelzőfényei miatt. Éjszaka se gyakorló se éles bevetésen nem repülnek jelzőfények nélkül a CAS feladatkörbe utalt repülők.

Közeli légitámogatáskor elég alacsonyan repülnek az A-10-esek [és más arra kijelölt vadászbombázók] és ilyenkor lehetetlen, hogy nem lehet látni és hallani a repülőt.

Amúgy mondtad, hogy 5 perc alatt elintézted az egészet. Ha kicsit tovább kutakodtál volna, akkor találtál volna egyéb érdekességeket is:

"An official report made by the Air Force about the incident concluded that the military had been testing flares launched from conventional aircraft during that time. Eyewitnesses confirmed military jets were scrambled from nearby Luke Air Force Base, but instead of launching flares, they were seen chasing after some of the objects.

The next few nights, in an attempt to recreate the incident, local pilots flew prop-planes over the city in a "V" formation, but the sounds of their engines were easily heard. The original lights made no sound."

Szerinted a vadászpilóták voltak annyira balfékek, hogy a szél miatt egy helyben lebegő jelzőfényeket üldöztek ?

[link]

"mert a flare-ek egészen közelről vannak fényképezve, mig az állitólagos UFO fény messziről van fényképezve"

Elnéztem valamit, de a te bizonyítékod is szenvedett a hibáktól, nem lebegtek benne a fények ahogyan te szeretted volna mondani. Néhány dolog eszembejutott az infracsalis - jelzőfényes teória kapcsán:

- az infravörös csalik (IR / Countermeasure flare) 5 - 6 másodperc után kiégnek, míg a Phoenix-i fények perceken keresztül világítottak

- a jelzőfényes és az infracsalis teória alól még az rúgja ki a lábat, hogy azokat csak katonai bázisok területén, lőtereken, hadgyakorlatok helyszínén és háborús övezetben használhatnak az FAA ( Federal Aviation Administration - Szövetségi Légügyi Hivatal ) egyik szabályának értelmében.

2013. dec. 18. 14:13
 36/36 anonim válasza:

Nem olvastam el a többi kommentet, de elmagyarázom, miért 100% hogy voltak/vannak itt földönkívülii élőlények.

1. Roswell - i ufó eset után, az USA elnöke bejelentette, hogy egy UFÓ ( azonosítatlan repülő tárgy ) zuhant le. Ezt az állítást kapásból másnap vissza vonta, és mást mondott. Ez elgondolkoztató.

2. Média azt mondja, hogy UFÓ -k nincsenek. És tudjuk, amit a média mond, az nem igaz. Ergo, vannak ufók/földönkívüliek.

3. A kanadai tábornok, vagy már nem is tudom kicsoda, valamikor még ebben az évben, nagyon mondogatta egy katonai össze gyűlésen: Be kell vallani a világnak, hogy

milyen földönkívüli események vannak itt, a bolygónkon.

És azért egy tábornok, annyira hülye csak nem lehet hogy elkezd össze vissza beszélni minden féléről...

4. Putyin ellen lábása az orosz politikában, nem tudom ki, de ő is megmondta: USA hazudik, muszáj erről beszélni a dolgokról, hogy földönkívüliek léteznek, és ajánlotta, hogy nézzük meg a Men in Black c. filmet. ( Nem az amerikai változatot, ha nem az oroszt. Az orosz az egy dokumentum film. Én belenéztem egyszer... elképesztő!! )

2013. dec. 31. 13:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!