Ha felfedeznénk egy teljesen új idegen fajt, aki még kőkorszaki szinten lenne, te mit csinálnál velük?
Volt a tévében valamikor egy tud. ism. terj. film. Az Amazonasz melletti esőerdők népeiről. Teljesen érintetlen a vidék, a kultúrájuk. Valóban kb. kőkori szinten élnek. S ez még akkor is igaz, ha bádog benzines kannában hozzák a vizet a forrásról, s atlétatrikó van a férfiakon.
A történelemünkben inkább az elpusztításra találni példát, lésd pl. Észak-Amerika.
Fejlődés. Biztos, hogy mi a kényelmes szobánkban, itt az internet előtt fejlettebb és boldogabbak vagyunk, mint egy belső-afrikai törzs tagjai? Én nem vagyok erről meggyőződve.
Köszönöm a válaszokat !
2# Igen tényleg élnek még vademberek, meg olyanok is akik nem azok, de annak mutatják magukat, de nem ez volt a kérdés :-) Itt most egy földönkívüli fajról beszélünk .
3# De én most arra vagyok kíváncsi, hogy ha Te lennél a Föld ura mit csinálnál velük . Az utolsó mondatoddal egyetértek .
Hogy én mit tennék vele, teljesen lényegtelen, s meg sem lehet válaszolni.
Még fiatal lehetsz. Van egy nagy focibarát kis hazánkban. Ha húsz évvel ezelőtti önmaga szembe jönne vele, nagyon nagyott nézne. Teljesen kifordult magából.
Egyikünk sincs ez ellen védve. Így, hogy a hatalmam csak annyi, hogy nem eszem meg a spenótot, ha nem akarom, azt mondom, hogy semmit nem tennék velük. De ha világ ura lennék, akkor nagy valószínűség szerint zsarnokká válnék, s elpusztítanám, vagy kisszerű céljaimra használnám fel őket.
Élnek ilyenek úgy hívják őket busmanok.
Valószínűleg nem tudnák milyen bolond jött hozzájuk...
Ha látom kinlódnak megmutatnék nekik pár technikát ,nem kell nagy dolgokra gondolni.
Ha pedig gondot jelentenék számukra otthagynám őket hagy éljenek.
Viszont az emberi gyarlóságból kiindulva biztos lenne olyan valaki aki csak az üzletet látná ebben is például aki utánam téved oda.
Felkészíteném őket arra hogy jöhetnek olyanok is akik nem jó szándékkal jönnek modern eszközökkel szóval számítsanak ilyenre is. Szóval rajtuk áll hogy mit tudnak csinálni. Biztos nem lennék közkedvelt...
Hogy én mit csinálnék, az egy dolog. (Valószínűleg megfigyelném őket, hátha megtudhatunk valamit a saját multunkról, de amúgy békén hagynám őket.)
Viszont a valóságban előbb-utóbb megjelennének ott a "segítő szándékú" emberek, különféle modern eszközöket sóznának rájuk, rosszabb esetben valami természeti kincsért cserébe. Aztán elindulna a hittérítő missziós hullám, turista járatok, stb.
Nem lenne nyugtuk tőlünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!