Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Barátaimmal a következőn...

Barátaimmal a következőn veszekszünk: Hogyan reagálna az emberiség, ha felfedeznénk, hogy egy idegen faj űrhajója közeledne a föld felé?

Figyelt kérdés
A többiek azt mondják, hogy azért jönnek, hogy elpusztítsanak minket, ezért az emberiség rögtön támadást indítana. Én úgy vélem, hogy felvennénk velük a kommunikációt és megpróbálnánk megismerni egymás kultúráját, mivel elég okosak ahoz, hogy ne pusztító céllel jöjjenek. Nektek mi a véleményetek?
2012. okt. 15. 17:29
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Az hogy "okosak" nem feltétlenül jelenti azt hogy nem kellene nekik a föld, hisz az emberiség úgy is tönkreteszi.

Amúgy most veszem észre hogy a címkéknél ott van Justin Bieber. Mi köze annak a nőnek ehez?

2012. okt. 15. 17:42
 2/15 anonim ***** válasza:
Az történne mint a Támad a Mars! című filmben.
2012. okt. 15. 17:44
 3/15 anonim ***** válasza:
90%

bírom a kulcsszavakat a kérdésnél:D

erről szerintem úgyis a világ "vezető" nagyhatalmi, USA vagy nem tudom ki döntene..

szerintem támadást indítanának az emberek, de ez lehet rossz ötlet mert mi van, ha békés szándékkal jöttek volna, de ilyen fogadtatás miatt ők is elkezdenek harcolni..és ha ők az erősebbek, megölnek mindenkit:(

de ha meg nem csinálnánk semmit, akkor is fennáll a lehetőség, hogy bántanának minket, mert ok, hogy körülnézni jöttek, de szerintem ha a földön találunk egy darab fura lényt, nem állják meg a tudódok, hogy ne boncolják fel, mert kíváncsiak rá belülről is..és ez szerintem nevezzük őket ufokra is igaz...ők is kíváncsiak lennének a mi testfelépítésünkre..szóval remélem amíg én itt éldegélek még egy 60 évet, ne jöjjenek:D

mikről nem vagytok ti képesek filózni:D

te amúgy mit gondolsz erről kérdező?

2012. okt. 15. 17:46
 4/15 anonim ***** válasza:
97%

Vegyük elő a józan paraszti logikát, és gondolkozzunk! (nem biztos, hogy a gondolatmenetemnek bármi köze is van a valósághoz, de számomra ez a leglogikusabb feltételezés).

Van egy felénk közeledő idegen faj. Önmaga az a tény, hogy beléptek a naprendszerünkbe, erősen valószínűvé teszi, hogy túl sok támadást nem tudnánk indítani ellenük. Mivel rendelkezünk? Igazán hatékony fegyverek (űrbéli célpont ellen) jelenleg csak és kizárólag a ballisztikus rakéták. Amik kozmikus tekintetben röhejesen lassúak. Hónapok állnának az idegenek rendelkezésére, hogy bemérjék a feléjük cammogó atomtölteteket, és több millió kilométer, hogy kilőjék azokat - amit igazából egy erősebb lézerfegyverrel meg lehet tenni (vagy, egy viszonylag értéktelen szondát belelőni, és már fel is robbant).

Ezenkívül semmilyen rendelkezésre álló eszközünk nincs egy támadó idegen faj ellen. És ezt nagy eséllyel a vezetők is tudják - számunkra mindenképpen a kapcsolatfelvétel lenne csak és kizárólag az értelmes cél.

Nézzük az idegeneket! Tehát, közelednek a bolygó felé. Rendelkeznek olyan technikával, amivel minimálisan is 4 fényév távolságot értelmes idő alatt át tudnak szelni. De inkább többet, mert bár nem tudjuk az élet, pláne a fejlett, intelligens élet előfordulásának esélyeit, meglehetősen valószínűtlennek tűnik, hogy kapásból a legközelebbi csillag bolygóján (már ha van neki) legyen egy faj, aki elindul ekkora távolságokra. Mi lehet a céljuk?

Három lehetséges cél képzelhető el.

1. Felderítés, nyersanyag után. Ekkor valószínűleg nem jönnének ide, hiszen ha képesek ekkora távolságot megtenni, akkor valószínűleg képesek a csillaguktól elemezni a bolygókat, és kideríteni, hogy itt bizony van élet. Már mi is, viszonylag primitív technikával képesek vagyunk egyre többet megállapítani egy bolygóról, sok-sok fényév távolságról - ez valószínűleg nagyságrendekkel fog fejlődni a jövőben. Illetve, nyersanyag után kutatva meglehetősen fölösleges egy méretes hajót küldeni előzőleg legalább távcsővel nem kikutatott rendszerbe - hiszen ugyanezt a munkát jóval nyersanyag takarékosabban egy szonda is elvégzi, és miután visszatért/küldött jelet, lehet küldeni a bányászcsapatot. Tehát ez valószínűtlen feltételezés.

És annak a sokak által feltételezett rettegésnek sincs értelme, hogy a Föld nyersanyag készlete kéne bárkinek. Az az igazság, hogy itt semmi ritka, különleges vagy éppen értékes nincs. A nyersanyagaink az aszteroida övben sokkalta tisztább, elérhetőbb (és űrhajóval rendelkező nép számára) megszerezhetőbb állapotban van. A Földön semmi, de abszolút semmi nincs, ami nem lenne fellelhető bárhol máshol. Szerves szénhidrogének hemzsegnek a Titánon például, ahol senkit sem kell elpusztítani érte, és semmiféle ellenállás nincs. Ásványi anyagok szerte a naprendszerben - és eléggé valószínű, hogy a galaxis többi csillagrendszerére is igaz ez.

Másik "értékes" nyersanyagnak magát az embereket emlegetik, mint rabszolga. De egy pillanat gondolkodás alapján rájöhetünk, hogy ez is sületlenség. Az ember, mint munkaerő seholsincs a robotokhoz képest. Törékeny, sérülékeny, ennie kell, méghozzá változatosan - a robotok számára energiát előállítani sokkal-sokkal könnyebb. A robot nem lázad, a robot nem betegszik le, a robot nem áll ellen soha. Nem véletlenül cseréljük le mi magunk is a gyárainkban az embereket robotra. Olcsóbb, gyorsabb, tisztább és pontosabb. Nem, valószínű, hogy egy csillagközi utazásra képes faj nem jut el a robotépítésig, ha munkás kéz kell neki. Ezt is kizárhatjuk.

2. Felderítés, élet után - Na, itt érdekesebb a téma. Ha élet után kutatnak, akkor valószínűleg célzottan jönnek errefelé. De ekkor esélyesen küldenek majd jeleket is felénk, elvégre az is az intelligencia egyik tesztje, hogy mekkora a technikai fejlettségünk. Ez esetben sok félnivalónk nincs.

3. Pusztán azért, hogy pusztítsanak - hát, akkor ciki. De ez esetben úgysem tehetünk az ég adta világon semmit, lévén semmink sincs, amivel védekezhetnénk. Ebben az esetben megszívtuk. De erre az esély is meglehetősen csekély. Egy ennyire agresszív faj valószínűleg jóval hamarabb kipusztítja önmagát, semmint ilyen mértékű technikai fejlődést érne el. De természetesen a lehetőség megvan rá.

2012. okt. 15. 18:07
 5/15 anonim ***** válasza:

Én is kétlem, hogy ártó szándékkal érkeznének (ha csak nem valami kulturális dolog ez náluk, de erre szerintem még kisebb az esély, minthogy ránk találjanak). Mivel rendelkeznének a csillagközi utazás technológiájával, nem lennének ráutalva a bolygó erőforrásaira vagy az élettérre, pláne nem azok erőszakos megszerzésére.

Az emberi reakciók, azok viszont lennének mindenfélék lenne aki félne, lenne aki örülne, egyeseknek a világnézetét rengetné meg és biztosan lenne aki visszautasítaná és nem lenne hajlandó elfogadni a kapcsolatfelvétel tényét.

A világ vezetői biztosan nem lépnének fel agresszíven, valószínűleg kellő óvatosság mellett megpróbálnának kommunikálni velük. Nagyon eltitkolni nem tudnák, tele a világ amatőr csillagászokkal, előbb utóbb úgyis észrevennék a Föld körül keringő űrhajót, de szerintem a lehetőségeikhez képest legteljesebb mértékben megpróbálnák kizárni a népességet a tárgyalásokból.

2012. okt. 15. 18:08
 6/15 anonim ***** válasza:
Hát azt szerintem kizárhatjuk hogy azért jönnének ide hogy elpusztítsanak. Értelmetlen lenne utazniuk azért hogy elpusztítsanak egy bolygót csak úgy mókából hiszen elég csekély az esély arra hogy pont olyan életfeltételek kellenek nekik mint nekünk. Szerintem inkább megismerni próbálnának hiszen szerintem nekik is érdekes lehet úgy mint nekünk egy új bolygó megismerése amin élet van főleg ha azon intelligens élőlények is vannak.
2012. okt. 15. 20:03
 7/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kommenteket, főleg az utóbbiakat. Hasonló módon képzeltem el a dolgot, de a barátaim eléggé bigottul gondolkodnak a témával kapcsolatban és mindenben csak az erőszakot látják.
2012. okt. 15. 21:01
 8/15 Shai-Hulud ***** válasza:

A barátaid valószínűleg túl sok sci-fi-t néznek, illetve túlságosan beleélik magukat. :-D

A Sir meglehetősen jól elemezte a dolgot, szinte 100%-ban egyetértek vele. Meglehetősen valószínűtlen egy ilyen esemény, de ha mégis előfordulna, nekünk kizárólag a békés eszmecsere a járható út. Minden más variáció az öngyilkossággal lenne egyenlő.

Pedro

2012. okt. 15. 22:41
 9/15 anonim ***** válasza:
7%
Hányszor mondjam még!!!!!! Ne üss be többször a fejedet kisfiam, mert megbolondulsz!
2012. okt. 16. 10:13
 10/15 anonim ***** válasza:
Szerintem, ha támadó,ellenséges szándékuk lenne, akkor már véghez vitték volna. Ahogy elôttem is leírták ilyen fejlett technológiával rendelkezô faj -akik képesek fényéveket utazni- tisztában lehetnek azzal, hogy az emberiségnek (jelnen ismereteink szerint) nincs olyan fegyvere, amivel legyôzhetnénk ôket. Tehát csakis a kapcsolat felvétel marad. Bár mivel a felsôbb hatalmak döntenek (nyilván az elnök és a "fontosabb" emberek menedékhelyre húzódnának) az "egyszerû" emberért nem kár alapon elképzelhetô, hogy eszetlen támadásba kezdene a USA így valószínû, hogy a többi ország is.
2012. okt. 16. 10:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!