Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Nem veszélyes jeleket küldeni...

Nem veszélyes jeleket küldeni a földönkívülieknek?

Figyelt kérdés
Hallottam, hogy rádiójeleket küldünk a világűrbe. Nem vehetik ezt zaklatásnak? Meg eleve, ha engem megzavar egy szúnyog...márha értitek.
2013. jún. 21. 15:09
 1/10 anonim ***** válasza:
Évtizedek óta küldünk jeleket. Hogy veszélyes-e? De hát itt vannak nem? Mi hívtuk őket, vagy maguktól jöttek. Csak azt nem tudjuk, melyik faj. Főleg akkor, ha nem tudunk helyesen írni!
2013. jún. 21. 15:12
 2/10 anonim ***** válasza:
36%

Ha a földönkívüliek eddig is látogatták a Földet,akkor kb. veszett fejsze nyele azon aggódni, nem-e veszélyes célzottan jeleket küldeni.

Egyébként meg sok faj látogat minket: reptoidok, krixkraxiak, annunakik, lumbulábiak, guargumik, motherbookdriverek, poloskoidok

2013. jún. 21. 15:20
 3/10 anonim ***** válasza:

A Lone Signal projektre gondolsz?

[link]

Véleményem szerint veszélytelen.

- Elég kicsi a valószínűsége, hogy a Gliese 526, vagy akármelyik másik célbavett csillag környékén a mi mércénk szerint intelligensnek mondható élet van.

- Ha van is ott intelligens élet, elég kicsi a valószínűsége, hogy hozzánk hasonló fejlettségű technológiai fajról van szó, akik szintén erőforrást áldoznak arra, hogy az űrből érkező rádiójeleket figyeljék és dolgozzák fel

- Ha van is ott technológiai faj, ami hozzánk hasonlóan figyeli a rádiójeleket, kizárt hogy tudjanak angolul. :)

- Ha ott vannak, figyelnek, és angolul is tudnak, akkor pedig már teljesen mindegy... Az elmúlt ~70év rádió illetve televízió adásainak nagyrésze kijutott az űrbe (ha nem is akkora erősséggel, mint egy célzottan küldött jel). Szóval eljutott hozzájuk a színvonaltalan valóságshow-októl kezdve, a "beszélgetős műsorok"-on keresztül, a szappanoperákig minden. Az összes lényegtelen, egy tőlünk idegen faj számára valószínűleg értelmezhetetlen szemét. Akkor meg már mit számít, az a pár üzenet?...

Nem valószínű, hogy a 12éves Pistike üzenete fogja kirobbantani a csillagközi háborút.

2013. jún. 21. 16:18
 4/10 anonim ***** válasza:

Kötve hiszem, hogy angolul küldik az üzenetet (ami célzott és nem tévé/rádió adás), hanem a matematika nyelvén, ami egyetemes.

Nézzétek meg a Kapcsolat c. filmet.

2013. jún. 21. 16:28
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

16:18-as vagyok.

Én is kiküldtem egy üzenetet. :)

Egyszerűen csak mert jó érzés.

Megpróbálom elmagyarázni.

Van egy jelenség, amit én "meghosszabbított kar"-nak szoktam nevezni. A technológia által kibővített lehetőségekről van szó. Itt ülök a szobában, és nem csinálok semmit. Mégis, a technológia segítségvel közvetetten naponta több tíz emberre, illetve számítógépes eszközök, berendezések százaira vagyok hatással. Reggel felkelek, és elindítom a torrentet. Több tíz számítógéphez kapcsolódok hozzá, amelyek szét vannak szórva a föld minden táján. Egyetlen nap alatt több száz MByte-nyi információt tudok küldeni Ausztráliába, anélkül hogy kitenném a lábam a lakásból.

Belépek ide a fórumba, és írok néhány hozzászólást. Néhányan elolvassák, reagálnak rá.

Feltöltök pár saját készítésű képet néhány fotómegosztó oldalra (Indafotó, Fotóaréna, Flickr, Deviantart, Ipernity, stb.). Pár tucatnyian megnézik őket, ha tetszik nekik az adott kép elmentik, ha különösen jól sikerült fényképemről van szó, talán még emlékezni is fognak rá.

Azonban eddigi életem során minden amit csináltam, kizárólag a földi számítógépes hálózatokra, illetve a földön élő emberekre volt hatással. A régi filmek feltöltése torrentoldalakra, a részvétel a BOINC projektekben, a hozzászólások a fórumokon, a fotómegosztó oldalakra feltöltött képek, mind-mind kizárólag a földi rendszerekre, a földön élő emberekre volt hatással. Egyetlen egy naprendszer egyetlen egy bolygóján.

Ezzel szemben a világűrbe kiküldött jelem baromi messzire eljut a csillagközi térben! Az általam kiküldött jel már több milliárd kilométerre jár a földtől...

Egyébként nem írtam semmi olyat, amiért az angolul tudó földönkívüliek megharagudhatnának. :)

"We are an intelligent species, our intentions are peaceful. Other intelligent species we are looking for.

Is anyone out there?"

2013. jún. 21. 16:51
 6/10 anonim ***** válasza:
48%
Az angolt nem hiszem hogy értenék, ellenben régi nyelvekkel kéne megpróbálni mint pl : latin, ógörög, egyiptomi :-)
2013. jún. 21. 16:57
 7/10 anonim ***** válasza:
mert tökre mindegy hogy angolul vagy az "egyetemes" nyelven kommunikálunk velük, hiszen ők is úgy írják pl. a 3-ast ahogy mi ...
2013. jún. 21. 18:52
 8/10 anonim ***** válasza:

Az üzenetet matematika nyelvén küldik ki, de volt hogy lemezzel amire felvolt vésve különböző matematikai ábrák és az emberi kinézet :) Egy értelmes faj ezeket az ábrákat is felismeri és értelmezni tudja.

Persze hogy nem angolul küldik, hisz honnan is tudnának angolul? Az utolsó értem mire gondol egyetemes nyelvként, - ami nem más, mint a matematika nyelve - de a hármast írhatják másként is, pl. Római számokkal, vagy akármivel szóval nem így kell leírni hogy "3".

Egyébként szerintem a SETI sikertelenül fog járni, sosem talál semmit.A hármas már jól leírta miért. No meg mennyi az esélye, hogy ők is pont a rádiózást használják mint mi? Mert szerintem nem sok így lehet hogy a küldött jelek elkallódnak csak a világűrben és a kutya se veszi észre.

2013. jún. 21. 19:29
 9/10 anonim ***** válasza:
Ilyen szempontból a Voyager űrszonda is veszélyes. Tartalmazza a Föld üzenetét különböző nyelveken, meg hogy pontosan hol helyezkedik el a Föld. Szóval ha megtalálja valaki odakint, és tudja értelmezni, akkor mi magunk adtuk a kezükbe a térképet, és akkor már jöhetnek is.
2013. jún. 22. 07:48
 10/10 A kérdező kommentje:
Fas.ság h le tudjuk írni hol van a Föld
2013. jún. 23. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!