Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Bármikor jöhetnek az UFO-k:...

Bármikor jöhetnek az UFO-k: Tudományosan, legalább tíz civilizáció létezik a Földön kívül?

Figyelt kérdés

Drake-formula szerint 10 civilizáció tudna kommunikálni velünk. A tudós képletét sokféleképpen alkalmazták - lehet, hogy tíz valójában egymillió?

[link]

Ugye szkeptikusok, már elhiszitek hogy itt járnak az ufók ?Máshogy látod az ufókérdést?

2013. máj. 14. 20:27
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
89%

Egy becslésen alapuló egyenletnél nincs olyan, hogy hülyeség.

Drake saját számításai is becslések, és állítólag 100 és 10000 között szórnak. Nem voltam mellette, amikor számolta. Állítólag 2008-ban 10000-nél járt.

[link]

Mások teljesen más becsült adatokkal számolnak. A Wikipedia angol Drake egyenletszámítása szerint az optimista becslés 36,4 millió:

[link]

A pesszimista a 0-hoz közelít.

Itt megint más optimista-pesszimista és középértékek jöttek ki:

[link]

Ezt a dolgot jól összefoglalja az alábbi vélemény:

"...nem igazán létezik szakértői becslés, és egy tökéletesen laikus „eredménye” ugyanolyan téves (vagy éppen jó) lehet, mint Drake-é." Dr. Galántai Zoltán

Ez az egyenlet csak magában vívmány, nem az eredménye a fontos, hanem, hogy létrejött. Pillanatnyi tudásunk szerint nem lehet pontos eredménye.

2013. máj. 14. 23:13
 12/18 A kérdező kommentje:
Egyérteműen helyzet van !
2013. máj. 14. 23:17
 13/18 anonim ***** válasza:
66%

Kétségtlenül. Neked bármit elhiszek anorexiás Vera, bizonyítás nélkül is :)

Valamelyik nap láttam én is a Motherbookdriverek a repülő csészealját, de sajnos lemerült a telefonom és nem tudtam fotót készíteni róla :S Sebaj, majd fotoshoppolok én is egyet, aztán felteszem ide, hogy a sok szkeptikus is láthassa, hogy milyen jól tudom használni a fotoshoppot.

2013. máj. 15. 00:41
 14/18 anonim ***** válasza:
A Drake-formulával az a baj, hogy minden egyes tényezőt csak hasraütéssel saccolni lehet - éles becslést csak felülről lehet mondani rájuk, maximum. Ezért minden 0-tól különböző érték optimista.
2013. máj. 15. 01:43
 15/18 anonim ***** válasza:
0%

"Ez hülyeség, csak a Tejúton legalább 100 millió van (Ez nem jelenti azt hogy az összes képes űrutazásra)"

A Földi életnek több milliárd évre volt szüksége, hogy megszülessen egy értelmes faj - de azután már pár ezer év elég volt, hogy űrutazásra képes legyen. Szóval az eddigi 15 milliárd év alatt kialakult, már értelmes fajok nagy valószínűséggel sokkal előrébb járnak mint mi (kivéve, ha éppen velünk egyidőben alakultak ki).

2013. máj. 15. 01:45
 16/18 anonim ***** válasza:
90%
Ha elég eszük van, elkerülik az embert.
2013. máj. 15. 09:21
 17/18 anonim ***** válasza:
Ha csak azt veszed, hogy ebből a 100 millió föld szerű bolygóból (ami közel sem a legoptimálisabb szám) csak az 1% án van szén alapú életforma az 1 millió bolygó . Ha ezeknek az 1% án kialakult értelmes élet (tehát tudnak építkezni, egymással kommunikálni) az megint 10000 bolygó, ha ezek a civilizációk tovább tudtak fejlődni, nem csapódott be aszteroida stb és fejlett társadalmat hoztak létre (vegyük megint az 1% át) akkor 100 olyan bolygó van a Tejúton ami képes lehet az űrutazásra is . És ez csak a Tejút, még nem esett szó a Lokális Rendszer többi a galaxisairól az NGC 6822-ről, a Leo-ról, a Sculptor-ról a Kis-Magellán felhőről és a többiről ...
2013. máj. 15. 12:20
 18/18 anonim ***** válasza:

Ez az örökös érvelés, hogy ha 100 millióból "csupán" 1% a találati esély, akkor már van vagy 1 millió helyen élet.

Ezzel csak egy probléma van: mégis honnan veszed, hogy az 1% olyan óvatos becslés, hogy annál csak több lehet? Lehet, hogy a találati esély valójában nem 1:100, hanem 1:1.000.000.000, és akkor máris az jön ki, hogy szinte biztosan egyedül vagyunk.

Még egyszer mondom: gőzünk nincs az együtthatók értékéről. Lehet, hogy minden tizedik földszerű bolygón élet van, vagy volt. De lehet, hogy csak minden billiomodikon. Ezért nem veszi senki se komolyan a Drake-formulát, csak a bulvár.

2013. máj. 15. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!