Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Rejtélyes jelet fogott a SETI...

Rejtélyes jelet fogott a SETI - idegen civilizáció üzenhetett?

Figyelt kérdés

Szkeptikusok régóta vártátok eszt ? Most végre nem mondhattyátok, hogy nem találtak semit

idézem:Tudósok nem zárják ki, hogy egy földönkívüli civilizáció szándékos üzenetét sikerült befogni. A Puerto Ricoban található hatalmas Arecibo Rádióteleszkóp, a világ legérzékenyebb ilyen jellegű műszere három különböző alkalommal fogta a rejtélyes szignált. Az észlelések még tavaly történtek, de csak most számolt be róluk részletesebben a MessageToEagle.com csillagászati szakportál. A rejtélyes jelet azóta több kutató is megvizsgálta és egybehangzó véleményük szerint nem hasonlít egyetlen ismert csillagászati jelenségre sem. Többen közülük úgy vélik, az is kizárt, hogy természetes eredetű forrásból származna, vagy egyszerű háttérzaj lenne. Vajon egy földönkívüli civilizáció szándékos üzenete lehet egy távoli bolygóról? Teszi fel a kérdést a MessageToEagle.com.

2013. ápr. 30. 19:52
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Jah bocs link lemaratt [link]
2013. ápr. 30. 19:52
 2/16 anonim ***** válasza:
44%

nem nagyon értek a hanghullámokhoz, de érdekel a fizika

ezek a jelek amit ilyen nagy rádióteleszkópok fognak be ritkán,ált haldokló csillagok, vagy galaxisok sűrűsödésének a hangja, vagy hullám anomáliája.

ha pl egy csillag fekete lyukká sűrűsödik össze és az általa kibocsátott hang terjedelme egy bizonyos frekvencián tovább lőködik az univerzumban.vagy előfordul még,(ami mostanság a fizika /csillagászat egyik vizsgálódási területe)h a fekete lyuk a kilökő hangot nem engedi továbbterjedni hanem magába szippantja , majd a tér egy másik oldalán, ahol fehér lyuk keletkezik az ellentétes oldalon kilőködik a hanghullám.

ezért nem találják az eredetét, mert kitudja milyen csillagrendszerből jött, főleg ha féregjáraton keresztül jutott ide a hang.

2013. ápr. 30. 20:03
 3/16 anonim ***** válasza:
44%
*mondhattyátok = mondhatjátok
2013. ápr. 30. 20:09
 4/16 anonim ***** válasza:
48%

A szótő a mondhat és nem a mondhaty.

Tehát: mondhatjátok

2013. ápr. 30. 20:11
 5/16 acelsziv ***** válasza:

Amikor valaki kifogy az észérvekből akkor elkezdi kritizálni a másik nevét, helyesírását, mondatszerkesztését...

Gyorsan meghalt a topic, pedig a téma érdekes.

Kíváncsi vagyok, mi sül ki belőle, már ha valaha megtudjuk...

2013. ápr. 30. 20:26
 6/16 anonim ***** válasza:

Nem tudom már mi sülhetne ki bellöle -.-"

Nem ismerünk minden hangot a világürben csak vallami új.

Én is ugy hiszem hogy Orbán Viktor maga Jézus, még se hiszi el senki.

2013. ápr. 30. 21:04
 7/16 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

A SETI oldaláról linkelj inkább, ha velük kapcsolatos a hír, ne a paranormal oldaláról.

Úgy hitelesebb lenne.

2013. máj. 1. 00:13
 8/16 anonim ***** válasza:

A szokásos forgatókönyv.

Találnak valamit, ami lehet ez is, az is.

A tudósok többnyire óvatosan nyilatkoznak, az ufó hívők azonnal az idegenek megdönthetetlen bizonyítékát látják benne.

Megnéztem az eredeti cikket is.

Kapásból úgy kezdődik, hogy egy 2012 januári cikk kiegészítése. Szóval közel másfél éves. Nem bolydult fel a világ azóta.

Valóban nem zárják ki annak lehetőségét sem, hogy intelligens civilizációtól származik. Mint ahogy annak lehetőségét sem, hogy nem attól.

Az eredeti cikk utolsó mondata:

"We still don't know if someone has been trying to contact us, but the signal coming from a galaxy very away, remains intriguing and we hope we may one day find out whether it is of artificial origin or an unknown natural phenomenon."

"Még nem tudjuk, hogy valaki kapcsolatba akar-e lépni velünk, de a jel a galaxis nagyon távoli pontjáról származik. Érdeklődve figyeljük remélve, hogy egy napon megtudjuk mesterséges eredetű e, vagy egy ismeretlen természeti jelenség."

2013. máj. 1. 08:11
 9/16 anonim ***** válasza:

nem értek vmit

amatőr fizikusként leírtam h mi lehetett az a jel, és abban mi nem tetszett az ittlévőknek??

valószínűleg az h nem egyből rávágtam hogy huha ez ufo biztos.

látjátok sok ufo-hívő!

néha kiábrándítóbb a valóság magyarázata, és nem légből kapott dolgokba kell ragaszkodni, hanem hinni az észérvekben.

szép napot a lepontozóknak is, meg egy kis fizikában való elmélyedést javasolok az elvakult ufo-hívőknek szemléletük megváltoztatása érdekében...hogy nem mind ufo ami fénylik XDXD

2013. máj. 1. 08:46
 10/16 anonim ***** válasza:
én is lepontoztam, már csak azért is mert hanghullámokról beszélsz miközben ezek elektromágneses hullámok. Hanghullámok nem terjednek a világűrben.
2013. máj. 1. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!