Bármikor jöhetnek az UFO-k: Tudományosan, legalább tíz civilizáció létezik a Földön kívül?
Drake-formula szerint 10 civilizáció tudna kommunikálni velünk. A tudós képletét sokféleképpen alkalmazták - lehet, hogy tíz valójában egymillió?
Ugye szkeptikusok, már elhiszitek hogy itt járnak az ufók ?Máshogy látod az ufókérdést?
Továbbra is elhiszem, hogy van élet a Földön kívül, azt viszont továbbra sem hiszem, hogy itt járnak köztünk.
És ezen biztosan nem egy olyan oldal cikke fog változtatni, mint a Pécsistop...
Te vagy nagyon fiatal vagy nagyon naiv vagy mindkettő vagy kérdező.A drake formulával már a legelején megismerkednek azok akik egy kicsit is mélyebben elmélyednek a csillagászatban.Én is ismerem már rég ,és képzeld:Lényegében használhatatlan.(Legalábbisa szerintem)Egyszerűen annyi benne a változó,és a tippelt suám,mvalamint annyira attól függ a végeredmény hogy optimistrán vagy pesszimistán nézzük e a képletet,hogy az nem bnevezhető tudományosan súlyos képletnek.Egyszerűen csak egy jópofa játék,amivel az asztrobiológusok eltölthetik szabadidejüket,és mint egy kozmnikus totó ,tippelgethetnek.Ezzel semmivel nem vagyunk közelebbb a tényleges idegen civilizációk számának megállapításához.
Különben én úgy tudom hogy 10-9.000.000 közt jönnek ki értékek...
Amúgy:Szerintem te nem vagy tisztában a szkeptikus szó fogalmával.A szkeptikus nem váltig,mint valami vallási dogmát,állítja hogy mégpedig akkor sincsenek idegenek,hanem csupán fenntartásokkal fogadja a paranormál szintű UFO észleléseket.egyszerűen csak magasabb rendű bizonyítékokra vágynak (mint én is)
És még hozzáfűzném hogy az hogy létezik idegen civilizáció,nem jelenti hogy ez egyenlő azzal hogy percenként jönnek a Földre és készíttetnek magukról elmosódott fényképeket.Annyit jelent hogy 50.000 fényévre épp egy idegen faj fedezheti fel az elektromosságot.Szóval nem feltétlenül ilyen MIB-es szupertechnológiákra kell gondolni.Lehet hogy abból a rengeteg fajból még sok a mi felfedezésünk (naprendszerünk felfedezése) se jutott el,nem hogy az ideutazáshoz.Valószínüleg a fajok nagy része még épp hogy rájött a klaszikus mechanikára.Nem kell rögtön felktételezésekbe bocsátkoznunk.
Poliateista
Óriási a szórás, mert a legtöbb változója csak becslés. Már több mint 50 éve.
A ritka-föld elmélet szerint számolva nyolcszor tíz a mínusz huszadikon az eredmény, ami azt jelenti, hogy jó eséllyel tök egyedül vagyunk.
Optimista behelyettesítések szerint a végeredmény 36,4 millió intelligens civilizáció.
Picit nagy a szórás, hogy éljenezzünk. :)
"Optimista behelyettesítések szerint a végeredmény 36,4 millió intelligens civilizáció."
Ez hülyeség, csak a Tejúton legalább 100 millió van (Ez nem jelenti azt hogy az összes képes űrutazásra) . És ugye van még a Tejúton kívül több millió más galaxis .
Itt az a baj, hogy a világegyetemben olyan távolságok vannak amit emberi ésszel alig tudunk felfogni és azt se felejtsük el, hogy az univerzum tágulása miatt állítólag minden percben létrejön egy új naprendszer .
Frank Drake csillagász számolta ki aki a Cornell University munkatársa, de számos SETI-nél dolgozó kutató is ezt valószínűsíti . Azokat a bolygókat vette számításba amik a napjuktól bizonyos távolságra keringenek (földszerű bolygók) tehát van rajtuk folyékony víz .
A huszadik század rejtélyei című könyv 197. oldal . Emellett ajánlom még Giles Sparrow Az univerzum közelről című könyvét is .
Na, azért álljunk meg egy szóra. Az, hogy egy bizonyos távolságra kering egy bolygó a napjától, nem azt jelenti, hogy van is rajta víz.
Másrészről az eddig összesen felfedezett exobolygók száma épp csak egy kis töredéke annak, mint ahányat állítólag már vízzel és élettel azonosított ez a bizonyos Drake, nemhogy a csillagoktól való távolságukat, keringési pályájukat ismernénk, hogy van-e a felszínükön víz, vagy sem, stb.
100 millió civilizáció???
ha jól veszem ki akkor hatványozódik a kérdező tízese!! XDXD
ilyen gyorsan szaporodnának, és lennének önálló fajjá?
ettől nagyobb hülyeséget még soha nem láttam.
Nem azt mondja, hogy biztos van rajta víz hanem hogy a naptól való távolsága alapján előfordulhat rajta folyékony formában . Ezért van a ritka föld elmélet és vannak az optimista számítások . Ahhoz meg hogy meghatározzunk egy bolygó helyzetét nem szükséges látni őket : "Exobolygók keresésénél a bolygó anyacsillaga és egy háttércsillag kerül egymással fedésbe, és az így kialakuló mikrolencsét befolyásolja a bolygó gravitációs hatása, amelyből tömege és pályájának sugara is becsülhető."
8# Még más szkeptikusok felhoznak érveket is az állításaik mellett, te olyan szánalmas vagy hogy minden nap csak fröcsögni jársz fel és egy könyvet ki nem nyitottál még életedbe . Gratulálok a szintedhez ...
Tessék olyan elmélet is van, hogy csak a Tejúton 17 milliárdra becsülik a Föld szerű bolygók számát :
És ezt az MTI írta !!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!