Szerintetek Dänikennek igaza van?
Utolsó!
Nem tudom erre gondolt-e a válaszoló,de van egy pár sumér kép, ami ezt a pultót és a tübbi bolygót mutatja meg, íme, de van teljes kép is ,sajnos nem találom:
A kérdő jel, az egy ismeretlen bolygó, de egyesek már feltételezték, hogy nem más, mint az aszteroida öv!
Egyébként másokkal is egyet értek, nem kellettek idegenek ide, hogy egyese civilizációk felfedezzenek csillagképeket és bolygókat. Engem nem is ez győzött meg. Minden népnél előfordul az a legenda, aminek szerintem van alapja, hogy istenek érkeztek a Földre, megtanítottak pár dolgot az embernek, megalapították a civilizáció alapjait és elmentek , vissza a csillagokba. Én átnéztem ezt, és tényleg igaz, ami nem lehet véletlen.
A japán mitológiát is átnéztem, ebben is ez található, hogy istenek szálltak le és "varázstárgyaik" is voltak, de ott van pl. Kaguya hime története aki a Holdra(!) tért vissza a történet szerint!
Szerintem Daniken bácsi jó nyomon volt/van, még ha nem is teljes egészében.
Erről beszélek, nem kell a régi embereket hülyének nézni, mert nem voltak hülyébbek, mint mi. Csak nem ismertek annyi dolgot, de az nem azt jelenti, hogy butábbak lettek volna...
Ez csak a mai ember hülyesége, többségének, ha felkellene találnia a kereket, vagy ilyen dolgokat, ha a mai embereken múlott volna a dolog még most is a barlangokban lennénk.
Egyszerüen tisztelnünk kell őket, és ha már voltak olyan okosak, hogy megörökítsék mi történt velük, annyira méltatni őket, hogy komolyan is vesszük.
Bocs de rám úgy néz ki senki sem figyelt, hogy lehet az, hogy egy ősi afrikai törzs még azelött tudott volna arro, hogy vannak olyan csillagok amik kttős csillagrendszerben vannak.
Ezt csak úgy tudták meg ha valaki elmondta nekik. Akik elmondták nekik nem lehettek a tudósok mert a 18. században fedezték fel őket(és lyenkor ég sejtelme se vilt senkinek arrol, hogy létezik-e egyátalán olyan ,hogy kettős csillagrendszer) és már akkor is tudták.
lyenkor ég sejtelme se vilt
bocsi a helyesírási hibákért
lyavított változat:ilyenkor még sejtelme sem volt
"Én átnéztem ezt, és tényleg igaz, ami nem lehet véletlen."
Nézd át az indiait és a skandinávot is (ha még nem tetted meg) találsz benne egy két frcsaságot.
Az istenségek (legalábbis a legősibb kultúrákban) a természeti jelenségekre adott magyarázat (ergo a vallás a tudomány elődjének is tekinthető), vegyük példul a villámlást: Vagy Thor isten súlyt le a kalapácsával, vagy Zeusz, akinek Hephaistosz kovácsolja a villámokat. Vagy vegyük magát az égboltot: az ókori görögök mitoszaiban a Tejút Héra kifröccsenő tejéből keletkezett (innen a neve is), amikor megtudta, hogy mostohafiát, Heraklészt (Herkulest) szoptatta (egy változata szerint, mások szerint a csecsemő olyan erősenn szívta a tejet, hogy Héra ellökte magától). Ez nem furcsaság? A mitológiák allegóriákból és szimbolikus jelentésű motívumokból állnak. Ahhoz, hogy létrehozz egy vallást, csak fantáziára van szükséged (L.Ron Hubberdnek bejött). Ajánlhatom (ha jól írom) Robert Graves könyvét: A görög mítoszok.
Lehet, kicsit hosszú lett, bocs.
És még mindig van aki ide löki azt, amit az iskolában tanult, hát ez borzasztó...
Ember, ezeket mi is hallottuk az iskolában, ha erre lettünk volna kiváncsiak, akkor fellapozzuk a történelem könyveinket, világos, nem?
Isten brutálisan demagóg vagy ember...
Sci-fi, mert nem az van benne, ami a történelem könyvedben? Tehát attól nem lehetséges eltérni, mert az már sci-fi?
Te élből elveted a lehetőségét, mert FÖLDÖNKÍVLÜIK, borzasztó!
Tényleg sokkal reálisabb az, hogy azoknak az embereknek durvább fantáziái voltak sci-fi témakörökben, mint a mai forgatókönyv íroknak, sőt, annyira durván jól tudtak meséket kitalálni, hogy olyan mesékről írtak, amiben olyan dolgok voltak, mint évezredekkel később, a valós világban.
Ez tényleg reálisabb dolog, mint az, hogy az emberek nincsenek egyedül, és esetleg még ide is találtak azok, akikről minden reálisan gondolkodó ember tudja, hogy létezniük kell valahol.
Reálisabb az, hogy angyalok léteznek szárnyakkal a hátukon, és repülnek, meg varázsolnak, mint az, hogy azok földönkívüliek voltak. Reálisabb az, hogy a föld minden ős civilizációja, földrajzi helyzettől és időtől függetlenül ugyan azt a storyt találta ki, mint a többi. Reális, nem?
26-nak csak félig van igaza. Egyes istenekre tényleg rámondható ez.
de a villám és mennydörgés NEM BESZÉL AZ EMBERHEZ, NEM AD NEKIK FELADATOKAT ÉS NEM TANÍTJA ŐKET. Márpedig ez mindenhol előfordult az ókorban. Szóval itt el is lehet vetni, azt hogy ez mind csak időjárási jelenség vagy ulkánkitörés lett volna. Talán még az ősemberekre ráfogható ez, de az Ókoriakra már nemnagyon.
A kérdező írta hogy nézzek át más mitológiát is. Szóval a 26-osnak üzenném, hogy tegye meg például ezt a skandináv mitológiával. Az istenek tele vannak olyan fegyverekkel amik modern katonai kütyüknek felelnek meg hajszál pontosan és itt most nem villámlásra kell gondolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!