Miért gondolják, hogy az ún. idegenek humanoidok?
Én elhiszem, hogy létezik máshol is élet, már csak a nagy számok törvénye miatt is, de:
1: Miért olyan népszerű a Föld? Elvégre nálunk sokkal értelmesebb lények is lehetnek más bolygókon, akikhez látogatóba mehetnének.
2: Az általunk ismert legközelebbi Föld típusú bolygóra, a Voyager mai sebességével haladva 40000 év alatt jutnánk el. Persze lehet sokkal jobb technikájuk, csakhogy az intelligencia nem feltétlenül a technikai fejlődésben jelentkezik.
3: És az alapkérdés bővebben. Ha egy bolygó alkalmas lehet bármilyen életforma kialakulásához kizárt, hogy humanoidok alakuljanak ki. Ha egy kicsit is nagyobb a bolygó, mint a Föld, akkor a nagyobb gravitáció miatt, ha kisebb, akkor meg azért. Akkor legyen ugyanakkora: erre mennyi az esély? Nem beszélve a légkör összetételéről, vastagságáról. Mi van, ha metánt lelegeznek? Nekik soha nem kell szkafander sem, de hát ez mellékvágány, ne erre térjetek ki.
Szóval egy másik bolygón kialakult élet az evolúciója során miért is fejlődött volna humanoiddá?
Aki válaszolni óhajt, kérem, minden pontra feleljen.
Az, hogy csak a feje látszott ki, még nem bizonyíték a korára. :)
Azért nem lehet pl eszkoz nélkül egykönnyen tájékozódni a sivatagban, mert naponta más a táj. A szel több 100 tonna homokot mozgat meg naponta.
Egy pici igazítás: Napoleon nem Szfinx-nezobe ment oda turisztikai céllal, de voltak olyan parasztok a katonai hogy celtablanak használták.
Ami azt illeti, volt idő, amikor azt gondolták, hogy szilicium alapú baktériumot találtak, de ez tévesnek bizonyult. A világegyetemben valóban létezhet élet és az nagy valószínűséggel nem humanoid. Sajnos a jelenlegi fizika nem teszi lehetővé a fénysebességnél gyorsabb utazást és ugyebár még attól is messze vagyunk.
Mindenesetre nekem volt egy kedvenc gilisztám, aminek a jelenlétében sokkal jobban jöttek a gondolataim, sakkversenyre is elvittem és akkor mindig nyertem.
Valójában csak kabalám volt, de erősen felmerült a gyanú bennem, hogy lehetséges, hogy fejletsége révén pszichopatikusan stimulálta az agyamat és valójában sokkal fejlettebb életforma, mint aminek tűnik.
Nem vettem persze komolyan, de ami tény az tény,azután, hogy elveszett, gyakran megvertek, abba is hagytam a sakkot.
Mi erről a véleményetek?
:)
1. Népszerű? Még egy földönkívülivel se mutatkozott be, mint idegen faj képviselője.
2. (az általunk ismert fizikával) Tömeggel rendelkező test el sem érheti a fénysebeséget, illetve ha ilyen módon közlekednének akkor néhány hobbi csillagász csak látott volna a Föld felé haladó UFO-t.
3. " kizárt, hogy humanoidok alakuljanak ki" Mi is itt vagyunk:)
Mindenesetre valószinűleg van rajtunk kívül élet jelenleg is az univerzumban, hiszen olyan hatalmas, hogy ember (szinte) fel sem foghatja ezt a méretet/nagyságot. A gond a távolságokkal van, a fejlettségi szinttel, és hogy egy bizonyos fejlettségi szint után saját magát képes kiírtani az adott faj.
Szinte lehetetlen, hogy egy azon időben, olyan minimális fejlettségi szinttel, hogy képes legyen kommunikálni(/megértetni magát) létezzen élet két relatíven közeli bolygón.
tzolko:
szerintem az a gili egy prearcheokarboasztronautikus terszupergorbe segítségével ültette a geomagnetovaszkularis gondolati síkon a megfelelő lépések képét a fejedbe.
:D
Én hol bukkanhatok ilyenre? Igaz, hogy fereglyukon át jött?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!