Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Mi áll az idegenek érdekében,...

Mi áll az idegenek érdekében, hogy felfedjék magukat vagy hogy a háttérből manipulálják az emberiséget továbbra is?

Figyelt kérdés

Nagyon sokan itt a fórumon feszegettétek, hogy egy idegen egyezményn értelmében a kormánynak (usa) fel kell fedniük a földönkívüliek itt tartózkodását az emberiség előtt és enek pl Diator szerint meg kell tőrténnie ez év nyár végéig.


Másik elmélet szerint amid David Icke képvisel a Reptíliánok az Annunakikkal szövetkezve a háttérből irányítják az emberiséget és egyáltalán nem áll érdekükben az hogy az emberiség előtt felfedjék magukat.


Szerinted melyik elmélet az igazi ? Vajon mi lehet az igazság ? Te mindek örülnél ?


2012. aug. 29. 17:52
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Diator ha itt vagy igazán írtahnál :D.
2012. aug. 29. 20:57
 22/26 anonim ***** válasza:
62%
Te aztán belehetsz állva
2012. aug. 29. 21:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/26 anonim ***** válasza:
36%

Diator most nem tud írni. Fogságba ejtettük, mert túl sokat tudott.

Üdv Armageddon Ezredes

2012. aug. 29. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

A burgonya (Solanum tuberosum), a köznyelvben krumpli, tájnyelvi nevén kolompér, krompé vagy pityóka (Erdélyben), a burgonyafélék (Solanaceae) családba tartozó növény, amit keményítőben gazdag gumójáért termesztenek világszerte.Peru és Chile hegyvidékén őshonos, ott az őslakosok már kb. 5000 éve termesztik. Európába először Pizarro expedíciója hozta el az 1540-es években. A 16-17. században spanyol, portugál kereskedők elterjesztették Ázsiában és Afrikában is. Ausztráliába az angolok vitték a 18. században. Ez a legfontosabb termesztett, nem gabona növény, így több ezer fajtája ismert. Becslések szerint ma világszerte 192 000 km²-en termesztenek burgonyát.Apró (50–90 cm) magasra növő, lágyszárú cserje. A föld feletti rész szárcsomóiból nőnek a hajtások és levelek, a föld alattiból a gyökerek és a tarackok. A tarack (sztóló) csúcsának megvastagodásából alakul ki a gumó (ággumó). A gumóról, vegetatívan szaporított krumplinak csak a szár és a tarack föld alatti csomóiból előtörő, járulékos gyökerei vannak. Ezek a sűrűn elágazó gyökerek 50–60 cm mélyre hatolnak le.


Páratlanul szárnyalt, összetett leveleinek széle ép.


A párta és a csésze összeforrása miatt öttagú, fehér, lila, olykor vöröses virágai bogernyőbe tömörülnek.


Termése kétrekeszes, sokmagvú bogyó.


Termesztésben egyéves, de természetes élőhelyén évelő, gumójával áttelelő növény. Tavasszal a gumó rügyeivel újrafejlődik a bokor. Amíg meg nem gyökerezik, a rügykezdeményt és a belőle fejlődő 6–12 hajtást a gumóból látja el tápanyaggal. A legszebb gumókat hűvös, csapadékos vidéken, laza szerkezetű, humuszban gazdag talajon fejleszti.


Általában idegenmegporzó növény.


Fogyasztani kizárólag a gumóját szabad: a virágából keletkező bogyókban, a növény felszíni zöld részeiben, valamint a burgonyagumó „szemeiben” (rügyeiben) és a napon (fényben) tartott gumó megzöldülő héjában méreganyagot (szolanint) fejleszt.


Mindennapos, alapvető élelmiszernövény, kalóriatartalma 1/3-a a kenyérének. Egy-egy kifejlett gumó normális tömege 40–200 g, és többnyire mintegy:


18% keményítőt,

1–2% fehérjét,

110–180 mg/kg B-vitamint,

700–1000 mg/kg C-vitamint,

valamint kevés A- és K-vitamint tartalmaz. A tárolt burgonya C-vitamin-tartalma mintegy 600 mg/kg-ra csökken. Könnyen emészthető; és hűvösben tárolva más zöldségekkel ellentétben jól és sokáig eltartható.


Nagyon sokféleképpen használhatjuk: leves, főzelék, olajban, vagy zsírban sütve, húsételekhez köretként, kenyér és egyéb kelt-, sült-, és főtt tészták készítéséhez. Fogyasztható nyersen is. Hámozás után gumója bármilyen formában (főzve, sütve) elkészíthető.


A mezőgazdaságban, a háztájiban (főleg régebben) az apró burgonyagumókat megfőzték és a disznóknak adták.


Magas keményítőtartalma lehetővé teszi, annak lebontásával úgynevezett krumplicukrot állítsanak elő belőle. A cukor a következő lépésben alkohollá alakítható.


Magyarországon egy ember évente átlagosan mintegy 50 kg burgonyát fogyaszt el, Portugáliában kb. 150-et.


2005-ös adatok szerint, a világon az egy főre jutó burgonyafogyasztás Fehéroroszországban a legnagyobb, 181 kg/fő/év.

2012. aug. 30. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/26 anonim ***** válasza:
Előző feldobtad a napomat.XDD
2012. aug. 30. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/26 anonim ***** válasza:
╭∩╮ ⎝⏠⏝⏝⏠⎠╭∩╮
2012. aug. 30. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!