Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Egyik nap nap, pontosan...

Egyik nap nap, pontosan tegnapelőtt láttam egy kérdést ezen az oldalon. Valaki elmagyarázná hova tűnt? (Bővebben lent. )

Figyelt kérdés
Valami olyasmi volt a kérdés hogy a régi emberek tudtak-e az ufokról,mert hogy régen egy csomó tudományos cikk szólt ilyen dolgokról,rádióhívásról a Marsról meg ilyesmikről.Mivel ezen a kérdésen épp hogy csak átsuhantam,gondoltam rákeresek megint mivel érdekel a téma.De most már sehol nem találom.Miért van az hogy minden ilyen jellegű kérdést törölnek az oldalról? Vagy csak rossz kategóriában kerestem rá? Kétlem...
2011. dec. 16. 00:37
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nem azt gondolom, hogy eleve egy földönkívüli civilizáció feltétlenül gonosz, nem de ha jóindulatú akkor nyilván való bejelentkezne és azt mondaná; heló itt vagyok! Vagy is ilyen értelemben tudnánk róla és nem kellene képzelődni az UFO-ról.

De ha intelligencia és technikai téren elérték azt a szintet, hogy idáig eljöttek ami a csillagászok szerint minimum 40-50 fényévnyi távolság, az nem jelenti azt ha az emberi fajunkat veszem figyelembe, hogy mindenképp jóindulatúvá is fejlődtek.

Arról nem is beszélve, hogy itt a Földön a mostani élet minőség nem az első volt, hanem a második. Vagy is egy sokkal nagyobb és durvább élet volt az első amely ha valahol a kozmoszban sok-sok milliárd évet képes megélni, mert nem zuhant rájuk a csillagos ég, akkor bizony az evolúció fejlődésnek köszönhetően gondolkodó fajjá is fejlődhettek.-- s ha kinőttek a saját bolygójukat bizony az ember csupán desszert lehetne a tányérjukon.

Vagy is az UFO-k itt létének vagy ideérkezésének a témája, nem is olyan vicces.Csak gondoljunk bele a Földünknél egy sokkal nagyobb bolygó sokkal nagyobb életet képes teremteni, vagy is kétszer-ötször nagyobb- ember méretű hangyákat. Intelligens faj tulajdonképpen a piciny méretéhez viszonyítva is...

S mivel a mindenségben minden az atomokból áll és energiák teszik mozgóvá, elevenné, de élővé is, így az evolúciós fejlődésük is ugyan az, csupán formailag, vagy sejtes minőségben különbözhet egymástól, amit az a bolygó minőség határozott meg, amelynek köszönhetően az élet rajta született.

2011. dec. 17. 10:38
 12/13 Pingi88 ***** válasza:

A bejelentkezéssel azért gond is van! Gondolom néhányan tisztában vannak, hogy miként működik a SETI! A SETI Új-Mexikóban a földönkívüli életet kutatja rádióteleszkópokkal! Tehát, egy pontja állítják a teleszkópokat és figyelik, hogy van-e valami intelligens életre utaló nyom, konkrétan rádiójel! Namost... az univerzum rohadt nagy! Lehet, hogy küldenek ki rádiójeleket más bolygóról de a végtelenben meg kell találni a pontos helyet és távolságot! Így nagyon nehéz bármit is találni! Lehet E.T. ott kapálózik valahol, hogy "Hé Te! Nézzé' má' ide!" csak pont akkor és pont oda nézni nem egyszerű... És a másik nagyon fontos az idő! Nagyon sok idő míg egy rádiójel elérne ide egy másik civilizációtól! Túl sok a változó és emiatt csak "vakon lövöldözés"! Mi van, ha nem tudnak rólunk és ők is ugyan azt teszik amit mi! Nehéz dolog, de le a kalappal azok előtt aki ezt teszik!

Hallottam vagy olvastam -már nem tudom pontosan- egy olyan feltevést miszerint először magunkban kéne rendet rakni! Ha van olyan faj, amely képes lehet a csillagok közti utazásra megbékélhetett fajtársaival és ismeri a közvetlen környezetét, így új ismeretekre szeretne szert tenni! Persze ez már nem is ellenséges lépés! Tehát nem dúlnának a bolygón háborúk, éhínség, környezetszennyes stb. Maximális technológiai fejlettségre szerintem csak így lehet szer tenni! Mint tudjuk az ember hajlamos az önpusztításra és ezt rendszeresen és ügyesen teszi is! egy idegen civilizáció amely eljut ide valószínűsíthető túltette magát ezen! De persze ez is csak teória ahogy a többi is!

Jav.! Nem a másodikok vagyunk, hanem a harmadikok! Volt egy un. Perm időszak! Ha úgy tetszik a dinók elődei! A Perm-kihaláskor sokkal több faj pusztult ki mint a dinókkor... Csak nagyon régen volt és erről kevesen tudnak!

A földönkívüli élet tényleg nem vicc! Viszont a "lények" mérete nem függ össze a bolygó méretével! Ez inkább a gravitáció és az evolúció! Pl. egy a Földinél nagyobb gravitációjú bolygón magasabb élőlények élhetnek mivel a súlypont lehet magasabban, kisebb gravi esetén fordítva! Amikor a dinók kihaltak sok faj túlélte, oka főként az lehetett, hogy minél nagyobb valami annál nehezebb elbújnia! Ellenkező példa, magasabbról jobban lehet látni az esetleg támadó állatot stb.

Hogy az energia és atom az álladó és így a evolúció is lényegében ugyanaz... szerintem ez megint nem tükrözi a valóságot! Ha csak azt nézzük mennyi elem van a periódusos rendszerben... nekünk pl. a szén kellett, de mi van, ha más bolygón más anyag kellett! Mi csak a szén alapú életformát ismerjük, de ha ezt az elméletet követjük akkor végtelen lehetséges eredmény születhet! És persze ki tudja mennyi természetes anyag fordulhat elő a világegyetemben ami a Földön nincs... Plusz a rengetek környezeti hatás... ha nincs az aszteroida akkor lehet nem is lenne ember és még a dinók lennének az uralkodó faj... és ha technológiai fajjá váltak volna, jobban vagy talán rosszabbul csinálták volna mint mi? Lehet elpusztították volna a Földet (amit mi is teszünk), de lehet, hogy benépesítették volna a Marsot is már nagyon-nagyon rég!

Ha a földönkívüliek és a tőlük való félelemről van szó akkor én magunktól jobban félnék! Ismerve az emberi természetet szerintem mi provokálnánk ki, hogy a "desszert" legyünk! Amit nem ismerünk attól félünk és jobban látjuk elpusztítani! Ha ide látogatna egy intelligens faj és látná, hogy mit művelünk a természetes élőhelyünkkel, hagynának is a p.csába mondván "aki hülye, haljon meg"! Ha engem kérdeznek, az embertől jobban félek, mint az idegenektől!:)

2011. dec. 18. 00:13
 13/13 anonim ***** válasza:

Pingi88 válaszára; teljesen igazad van. De tudod mivel az élet energia által képes élni és intelligenssé válni, eleve benne van az agresszióra való hajlam, az önzés, a mindent csak magamnak, más nem az élni akarásért. Hisz ha belegondolunk az élet csak úgy képes fennmaradni, sajnos jelenkorunkban is hogy az életbe maradásáért, fennmaradásáért harcol.

De lehet hogy már létezik valahol nálunk fejlettebb és kifinomultabb élet is, amely már nem ilyen. Csak túl nagy a távolság a galaxisunkon belül, nem is beszélve kozmoszról.

Még fénysebességgel is sok emberöltő, de azt a sebességet viszont nem bírná ki se az élet, se maga az űrhajó.1. Ellapulna 2. elégne.

Azt gondolom több űrállomásnak kellene már lenni ahhoz, hogy az ember több generációs életet áldozzon fel ennek a pályának. Legalábbis én így képzelem

2011. dec. 18. 23:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!