Barátságos vagy nem?
Elmélet:
Egy ember talál 1 hatalmas hangyabolyt.
Mit csinál:
a,Megajándékozza kvantum fizikával
b,Agyontapossa
Szerintem a B válasz a helyes,hisz még nem találtunk atomfizikus hangyákat.
Egy U.F.O.nauta talál egy bolygót,legyen például a Föld.
Egy várost talál amiben pár millió ember él.
Mit csinál:
a,Segít nekik a fejlődésben
b,Leigázza
Jó gondolkodást!
a, (sajnos) az emberek nagy része hülye
b, nem minden létforma gondolkozik egyformán
"Barátságos vagy nem?" - Akármi lehetséges.
"Elmélet:" - előre leírom, hogy eleve hibás az elméleted, mert ezen felül van még egy pár verzió
"Egy ember talál 1 hatalmas hangyabolyt." - Igen, hangyabolyt és nem csak hangyákat, merő különbség (hangyák - élőlények, hangyaboly - élőhely, ahol a 'hangyák az urak', de más is van ott)
"Mit csinál:
a,Megajándékozza kvantum fizikával" - Nem minden ember ért hozzá (ahogyan elnézem a kérdező sem, de én sem), ráadásul a hangyák másképp kommunikálnak mint mi, emberek. A számunkra alapvető dolgokat sem értenék meg, még elektromosságot sem képesek előállítani.
"b,Agyontapossa" - inkább eltapossa, de a hangyabolyt ezzel úgysem tudja kiirtani, helyette más megoldást használ.
Fentebb is írtam, hogy téves, mert ezen felül létezik más is:
C. Hangya akváriumot készít, ami tudományos kísérletként bemutat.
D. Ott hagyja, mert nem a területén van, ráadásul ott van az is, hogy ők is fontosak a természet számára. Ha ők kihalnak, vagy elpusztítanánk mind, akkor lehetséges, hogy egy idő múlván mi is kihalnánk (ki tudja, hogy a hangyák milyen fontos szerepet játszanak a táplálékláncban).
"Szerintem a B válasz a helyes,hisz még nem találtunk atomfizikus hangyákat."
De számos ember nem is érti, akkor őket is elpusztítanád? Jó kevesen lennénk, az egyszer biztos... .
"Egy U.F.O.nauta talál egy bolygót,legyen például a Föld.
Egy várost talál amiben pár millió ember él.
Mit csinál:
a,Segít nekik a fejlődésben"
Ez elképzelhető, de ki tudja.
"b,Leigázza"
Mire fel tenné? Hosszú utat tett meg (az embernek nem kell, mert egyszerűen lépked és úgy találja meg a hangyabolyt, a földönkívüliek meg űrhajóval jönnek ide, amihez nekik is kell utazniuk).
De mint írtam, más választás is lehetséges:
c., d. - ezt a hangyás példánál már leírtam, gondolom te ezt át tudod ültetni ebbe.
Bár van még egy - kettő:
e. Megfigyelés. Mi a hangyákat már rég megfigyeljük, ezért náluk is lehetséges ez az opció.
e. A földönkívüliek nem emberek, ezért másképp gondolkodnak, mint mi. Gondolom ez tiszta sor neked, de akkor egy ember sem tudja megmondani rá a választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!