Miért harap? Májusban befogadott cica (nőstény, ivartalanított kb 1,5 éves) kedves, barátságos, bújós.
Figyelt kérdés
Talán túl kedves is: az ember lábán mászik fel, ha nyakhoz ér egy ideig dorombol, hízelkedik utána pedig beleharap a fejembe. Nem agresszívan, de harap.Hogy lehetne leszoktatni róla? Nem elvadítani szeretném tőlünk, mert nagyon jó fej, de ez kellemetlen. Ja, és csak nekem csinálja.2011. szept. 30. 14:54
1/8 anonim válasza:
A múltkor volt egy macskás műsor vmelyik ism.terjesztő csatornán. A lényeg, hogy majdnem minden problémás macsekra azt javasolta a lélekdoki, hogy legyenek játékai, csináljanak neki "kilátót" ahonnan szemügyre veheti a szobát, kinézhet az ablakon stb.
Nem tudom, milyenek a körülmények, talán nálatok is beválna.
2/8 anonim válasza:
Szerintem szeretetből csinálja! Mikor felér, fordítsd el a fejed, vagy tedd a kezed a szája elé! Aztán simizd egy kicsit és tedd le! Talán leszokik róla elöbb utóbb... :)
3/8 anonim válasza:
Nem is kell elvadítani, elég szerintem, ha egyszerűen beszünteted a mókát, ha nekiáll harapdálni.
Csak rakd le a földre, és hagyd magára. Okos állat a cica, rá fog jönni, hogy ha harapdál, vége a meghitt pillanatoknak. :)
4/8 anonim válasza:
Lehet, hogy játékra buzdít! Nekem is egy befogadott nőstényem van. Rettentően hízeleg, sokat kell simogatni, de: ha valamit nagyon el akar érni, akkor egyszerűen beleharap a lábfejembe. Inkább csiklandós, mint kellemetlen,csak néha ilyenkor belerúgok, mert nem érdekli, hogy éppen lépésben vagyok :)Úgy próbálom leszoktatni, hogy két ujjal rákoppintok a szájára és erőteljesen mondom, hogy "nem szabad". Lassan ritkulnak az akciói.
5/8 A kérdező kommentje:
Két nőstény cicát fogadtunk be, szóval nincs is egyedül. Ők mindig kint vannak. Nekem hátra harap a tarkóm fölé. Lehet, hogy szerelmes?! A kis drága...
2011. szept. 30. 20:29
6/8 anonim válasza:
Engem is harapdál a cicám.Befogadtuk tavaly ősszel.Fél éves lehetett akkor.Nőstény.Idén tavasszal ivartalanítottuk.Nem tudom ez közrejátszik-e.Előtte nem emlékszem,hogy karmolászott vagy harapdált volna.Dorombol aztán minden átmenet nélkül elkezd harapdálni mikor simogatom,aztán meg hirtelen abbahagyja.Lehet hogy csak játszani akar de elég élesek a karmai és hegyesek a fogai.:)
7/8 anonim válasza:
Még jo hogy nem ugat ha harap is, de Nagy baj nem lehet majd leszokik rolla mert a cica harapás egy védekezési forma kialakúlása mert nem tetszik neki valami ami Ellen ellenkezik! Ahogy a kommunizmusban mondtak nem tetszik neki a rendszer, azért harap!
8/8 anonim válasza:
Szerintem is egy védekezési forma, ha valami nem tetszik neki. Az én szelid, nyugodt kandur kiscicám akkor vátozott meg, amikor visszaszoktam a dohányzásra. Sok év után jöttem rá, hogy ezen teljesen kiakadt, megváltozott a viselkedése. Hátat forditva gubbasztott sokat, és lesből ugorva megharapta a lábamat, de olyan erősen, hogy vérzett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!