Amikor Neil Armstrong kilépett a kompból a Hold porába, kicsúszott a száján egy mondat: „Istenem, ezek itt vannak! ” Miket láthatott? Földönkívüliek?
Látod pont ezért mondtam hogy nincs történelmi ismereted. Sőt... Na szóval. Akkor hidegháború volt, űrverseny, folyamatosan versenyzett a két szuperhatalom azért, hogy ők legyenek valamiben az elsők. pl első ember az űrben, a holdon. Ezért is lehet kizárni hogy lett volna egy közös amerikai-szovjet Mars repülés.
1. Csodálkozm de eltaláltad, tényleg akkor szálltak le a Holdon. (Ez már haladás)
2. a technika sokat fejlődött.
3. Na szerinted miért nem? Van róla fogalmad mennyibe került az egész Hold misszió? Elárulom neked 25,4 milliárd dollárba, akkori árfolyamon. egyetlen Saturn V rakéta indítása 185 millió dollárba került (csak mellékesen egy utasszállító 4,5 millió) Persze a holdra szállás után voltak tervek egy mars utazáshoz is de annak az összegét 200 milliárdban határozták meg. Ma a NASA éves költségvetése kb 19 milliárd dollár ami valljuk be édes kevés. Ebből elvisz a nemzetközi űrállomás fenntartás és az odavaló röpködés kb 6 milliárd dollárt. De persze még rengeteg dologra költenek ami nem vág konkrétan az űrrepüléshez, de még is nagyon fontos kutatni azokon a területeken is. Például földmegfigyelés, bolygókutatás, napfizika, klímakutatás...stb.
A másik dolog, az űrkutatás színtiszta politika. Embert tudtak küldeni a holdra, magyarul ők lettek az elsők. Ezután pedig az ember nélküli űrrepülések kerültek előtérbe. Miért?? Azért mert költséghatékony, és nincs ott az emberi élet veszélyeztetése. Mivel egy két űrrepülő felrobbanása erősen hat a közvéleményre, ők a politikusokra, ők pedig a költségvetésre. Nem félnek semmitől, nincs a Holdon semmi. Ez csak egy két hiszékeny ember számára nem világos. Egyszerűen azért nem mennek mert drága. Plusz nincs már az a társadalmi támogatottsága az Űrrepülésnek mint volt a hidegháború alatt. Addig lehetett mondani, hogy vezetnek a kommunisták, most már nem. Viszont az űrverseny szerintem hamarosan újra kezdődik. Egyre több országnak van Űrprogramja, és persze a régi nagyok sem akarnak lemaradni, plussz megjelent a magánszektor is.
Összefoglalva azért mondtam hogy hiányosak a történelmi ismereteid mivel nem vagy azzal tisztában hogy miért is mentek anno a Holdra. Szerintem olvass több szakkönyvet és kevesebb UFO magazint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!