Ki miből gondolja, hogy egyedül vagyunk az egész Univerzumban?
Nem vitázni hívlak titeket, csupán érdekel Ti feltevéseitek.
Tehát nyugi, lazaság, sötöbö. :)
Ez egy valószínűség, egy becslés. Az pedig semmire sem bizonyíték :)
A tapasztalatok pedig eddig engem igazolnak.
Egyébként biztos, hogy sok "lakható" bolygó lehet, már jó párat felfedeztek, megvizsgáltak, mégse volt egyiken sem élet. Miért? Mert azokon kívül, amit tudunk, még milliónyi faktor van, amiről nem tudunk, és csak még jobban csökkenti a bolygókon az élet megjelenésének lehetőségét.
Megvizsgálták a világűr egy bizonyos részét, és ott találtak x lakható bolygót. Ezt az x számot terjesztették ki a galaxisunkra, így jött ki az 500 milliós szám. Egyszerű matek, nem a hasukra csaptak.
A lakott bolygókat a mai technikánkkal pedig igen nehéz bizonyítani, azaz azt meg tudjuk mondani, hogy a lakható zónán belül van-e, de hogy valóban lakott, az ma még ilyen távolságokból lehetetlen megmondani.
Mégis van egy módszer, amivel meg tudják, mert a technikai civilizáció nyomot hagy a légkörben (mint mi is tesszük), és ezt szerencsés esetben ki lehet mutatni még ilyen távolságokból is.
Nem olvastam a válaszokat, kizárólag a saját álláspontomat írom:
Ha az univerzum az általunk is ismert <Mendelejev periódusos rendszer> elemeiből épül fel, úgy a mienkéhez hasonló élet kialakulására az esély szerintem matematikailag jóval nagyobb, mint arra, hogy egyedül legyünk. Ha megnézzük hány csillag, hány galaxis, naprendszer stb van, szinte elképzelhetetlen, hogy csak a Föld legyen lakott. Ami viszont bejátszhat: nem biztos, hogy fejlettebb az élet. Lehet olyan is és egyidejűleg megint máshol épp mammutot koncolnak.
Viszont amíg bizonyítékok nincsenek, addig sokan szkepticizálnak és ez teljesen érthető.
Az ostobaságokat viszont képtelen vagyok komolyan venni. Pl: plejádok meg raptoidok,meg ezek az elrablós históriák. Ez egy felettébb érdekes téma lenne, ha a hülyeséggel nem járatnák le és nem tennék ellenszenvessé.
A többi galaxis lakhatóságával kapcsolatban az a probléma, hogy iszonyat messze vannak. A szomszédos Androméda galaxis pl 2.5 millió fényévre van. Még ha közel fény sebességgel is tudnánk haladni akkor sem érnénk el őket belátható időn belül a mai technikával.
Kelleni fog valami, ami kikerüli a fizika törvényszerűségeit, ha ilyen távolságokra szeretnénk utazni.
14 13
miből gondolod ogy pl. a hatalms hőm. ing.ok egy másik életformának kedvezőtlen? Mi van ha egy csomó dolog ami az embernek halálos pl.: -200fok egy másik létformának nem éppen életfeltétel? ha így vesszük a dolgokat lazán kialakulhatott egy min. ember szintű létfoma. én kizártnak tartom hogy egyedül lennénk, nem tudom hány billió csillag, galaxis és az egyetlen élehely a Föld lenne...
Az a baj, hogy sokan elfelejtik, hogy nem muszáj az élethez a víz. Az ember is például alkalmazkodott ehhez a bolygóhoz, nem?
Más bolygókon is kialakulhatott értelmes élet csak másmilyen felépítéssel, másmilyen táplálékforrással, másmilyen életkörülményekkel.
Köszönöm a válaszaitokat. :) Nagyon jó őket olvasni.
Szép hétvégét Nektek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!