Ki miből gondolja, hogy egyedül vagyunk az egész Univerzumban?
Nem vitázni hívlak titeket, csupán érdekel Ti feltevéseitek.
Tehát nyugi, lazaság, sötöbö. :)
"Azt írtam van az UFO, amit az ufonauták vezetnek.(Ezt úgy mesélték.)"
Had kérdezzek valamit: Az a szó, hogy UFO mit jelent szerinted?
Unidentified Flying Object (azonosítatlan repülő objektum/tárgy)? :)
Most google- on utána néztem az ufonautáimnak :). "világegyetemi lények, un. Ufonauták" [link]
Gondolom akkor ők vezetik az UFO-t. :) Vagy nem? :)
Amúgy részletesebben is írhatnál, Kedves Digo. :) Nem nagyon értem, hogy az egy- két belekérdezéseddel válaszolni szeretnél vagy valamit megtudni, amire kíváncsi vagy. :)
13:37.-kor te magad írtad:
"De akkor legyenek UFO- k a téma, mert hát azt is vezetni kell valakinek nem? Az UFO- nautának? Vagy nem? :)"
Most meg azt írod, hogy Azonosítatlan Repülő Tárgy! Egy elszabadult meteorológiai ballon is lehet akár. Azt is az ufonauták vezetik? Logikus.. Kicsit fogalomzavarban vagy.
Én azon kevesek egyike vagyok, akik úgy gondolják, hogy nincs értelmes, kommunikációra képes élet odakinn :D
Eleve egy galaxisnak csak egy nagyon pici része az, amelyikben élet kialakulhat, a többi részen túl nagy a röntgen és gammasugárzás, vagy nincs ott más csak hélium és hidrogén, ami nem tud összetett vegyületeket alkotni, vagy túl sűrűek a csillagok, és rengeteg az ütközés. Pár % az, ami "jó terület" egy galaxison belül.
A csillagok többségének nincs bolygója, illetve a kettős- és hármas Naprendszerekhez tartozó bolygókon sem tud élet kialakulni (túl nagyok az ingadozások). A csillagok típusa is fontos, nagyon kevés megfelelő arra, hogy elegendő energiát adjon, ne túl keveset, ne túl sokat.
A csillagok körül szintén csak egy szűk zóna megfelelő arra, hogy élet alakulhasson ki rajta.
Kell még egy nagyobb bolygó (Jupiter), ami megvédi a bolygót a meteorok nagy részétől, kell egy (nem több) jó méretű és jó távolságban levő Hold, a bolygó nem lehet se túl nagy, se túl kicsi, jó kémiai összetételűnek kell lennie, nem lehet túl elnyúlt a pályája, nem lehet túl dőlt a tengely hajlásszöge, viszont az sem jó, ha egyáltalán nincs megdőlve, stb. stb. még nagyon-nagyon-nagyon sok faktor van.
A Földünk annyira kivételes helyzetben van, hogy hiába van odakinn milliárdnyi csillag, nagyon-nagyon pici az esélye, hogy legyen még egy ilyen szerencsés helyzetben levő bolygó.
Ha ki is alakul rajta az élet, a környezet valószínűleg még akkor sem megfelelő arra, hogy egy komplex, intelligens, kommunikációra képes életté fejlődjön.
Ettől persze nem lesz kevésbé értékes az Univerzum, sőt :) Csak szerintem sok ember fél belegondolni, hogy igen, annak is megvan az esélye, hogy mi vagyunk itt egyedül.
Pedig szerintem nincs odakinn más, csak mérges gázok és egyszerű vegyületek :)
23/F
Igazad van, Diego. Akkor átfogalmazom: olyan "típusú" UFO- ra gondolok, amit "valószínűsíthetőleg" földönkívüli lények terveztek utazás céljára. :)
Bár még lenne egy kérdésem: az elszabadult meteorológiai léggömb mitől UFO? Miért "azonosítatlan" illetve mitől nem tudják azonosítani? Bocsi a sok kérdésért. De érdekel a téma. :)
14:23
Az igaz, hogy a lakható bolygóknak meg kell felelniük az általad leírtaknak, de még így is csak a mi galaxisunkban 500 millió ilyen bolygó lehet.
Ezt nem én mondom, hanem a Kepler űrtávcső adatai. Szóval nem sejtésről van szó, hanem méréseken alapuló bizonyosságról.
Tehát amikor bejelentik, hogy "Úristen! Ufo volt "ezen" a radaron", az csupán szenzáció keltés, pedig lehet már tudják mi az? Mert hát magamból kiindulva könnyen beleesik az ember abba a "csapdába", hogy az UFO= "eljöttek az űrlények" -kel. Amúgy tudom mit jelent, csak könnyű megfeledkezni róla és nem gondolkodni a rövidítés valódi jelentésén.
Köszi, Digo egyébként! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!