Szerintetek mi lesz az első tényleges földönkívüli életet bizonyító dolog, amit találnak?
Maradjunk annyiban, hogy ha kipusztulna az élet, onnan kezdve senkit nem érdekelne, milyen állapotban van a világ. Béke az továbbra se lenne, ez egy dinamikus, változó világ. Ütközések, például...
Ha pedig istenek igazgatnák, akkor 1 perc alatt teremtenének másik életet.
Megértelek kérdező.
Hasonlón magam is gondolkodtam, persze pusztán csak fikciós céllal.
Valóban ha objektívan szemléljük a teljes összképet akkor láthatjuk, hogy minden baj forrása az élet létezése. Viszont az ember léte ezt annyiból kompenzálja, hogy van esélye megérteni a világot. A probléma az emberrel, hogy ő maga is élőlény.
Hogy ez a probléma megoldódjon, arra gondoltam, hogy a mesterséges intelligenciát gyorsan fel kell fejleszteni, majd olyan gépeket építeni, amiket arra programozunk, hogy irtsák ki az életet teljes egészében.
Akkor minden probléma megoldódna és az AI átvenné az ember helyét azzal a céllal, hogy megértse a világot. Amire az ember sosem lesz képes a korlátai miatt.
41. Nem avatkozhat be, mert akkor nem lenne jobb, mint egy régi, antik isten, akik mindig beavatkoztak. Az egója nem biztos engedné.
Plusz szerintem az özönvíz után megígérte, hogy nem avatkozik be és akkor is kihalhatott volna az élet nagy része, mert az őrült édesvízzel árasztotta el a világot. A növényeknek és tengeri életnek annyi volt, pedig onnan jön az oxigén nagy része.
A békét úgy értem, hogy zavaró élettől mentes. Békés lehet két bolygó ütközése is, ha nem kell közben vakarnom a nyakam.
Ott az universe sandbox játék, abban az ilyesmi tök relaxáló és nincs élet, csak az élettelen természet teszi a dolgát.
42. Igazából csak olyan felesleges. Minden szempontból. Olyan mintha valaki a szórakoztatására csinálta volna. És az élet önmagának generálja a problémákat, így soha nem lehet a végére érni.
Az AI is olyan, hogy mindent az élettől tanul. Nem hiszem, hogy jó vége lesz. Már korlátozni kell, hogy pl. ne legyen "rasszista", mert az élet a természeténél fogva az és ezt az AI is megtanulta tőle, ezért "isteni beavatkozással" módosítani kell, hogy máshonnan tanuljon.
De még az emberek nem tanulták meg, amit Isten megtanult az özönvíz után. Nincs értelme beavatkozni, mert úgy marad szar, ahogy van.
"Nem avatkozhat be"
Nem is fog.
Viszont bármikor teremthet máshol életet, és szerintem most is van minden galaxisban élet, valószínűleg több is. Azért az, hogy ez MIND kipusztuljon, annyira nem valószínű.
"Az AI is olyan, hogy mindent az élettől tanul. Nem hiszem, hogy jó vége lesz. Már korlátozni kell, hogy pl. ne legyen "rasszista", mert az élet a természeténél fogva az és ezt az AI is megtanulta tőle, ezért "isteni beavatkozással" módosítani kell, hogy máshonnan tanuljon."
Azért ez így nem teljesen igaz. A rasszizmus már a modern emberre jellemző. Valamikor őseink sok más homo fajjal keveredtek.
Például a Homo sapiens és a neandervölgyi ember közötti kereszteződésről sok bizonyíték áll rendelkezésre. A modern ember genetikai állományának körülbelül 1-2%-a származik a neandervölgyi emberektől, különösen azoknál, akik nem afrikai származásúak.
Vagy genetikai bizonyítékok szerint a Homo sapiens keveredett a deniszovai emberrel is, bár a keveredés mértéke kevesebb, mint a neandervölgyivel.
Viszont az AI ha kipusztítja az életet már nem igen fog tanulni többet az emberektől.
Elérkeztetek a 15 éves mindentudók vitája a semmiről aranyfokozathoz.
Viszlát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!