Szerintetek mi lesz az első tényleges földönkívüli életet bizonyító dolog, amit találnak?
Vagy fosszília, vagy egysejtűek.
Igazából már így is van nem kevés potenciális lakott bolygó a naprendszerünkben. A Vénusz is mutat gyanús jeleket, de pl az Európa holdon is vannak ígéretes lehetőségek. Meg még egy halom másik holdon.
De ehhez oda kell menni és megvizsgálni, mert az önmagában nem elég, hogy a légkörben olyan elemek vannak amit eddig csak élőlény jelenlétében tapasztaltunk. Ebből van már egy halom, de ez nem áll elég erős lábakon.
Szerintem a naprendszerben a következő égitesteken van/volt/lesz élet:
Vénusz
Föld
Mars
Europa
Enceladus
Titán (ott szerintem az első nagyon másfajta életet lelik meg, mivel annyira hideg van, hogy a víz helyett folyékony metánban meg etánban kell megoldani a biokémiai reakciókat)
2. igazából azt teorizálják, hogy a légkörének a felső részében lehetnek élőlények
ha jól tudom pont emiatt fognak majd küldeni oda egy szondát, mert amúgy nem pazarolnák rá a forrásokat, de biztató jeleit találták a vénuszi életnek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!