Miért van ennyi vehemens ufo-tagadó?
Elárulná valaki miért kellett így lepontozni?
#15 -ös voltam, szerintem nem mondtam hülyeséget, de örülnék ha kifejtené az illető(k), hogy mi volt a problémája.
42
Nem ugyanaz pajti.
Hát sokban nem különbözik a jetitől. Megkértelek, hogy add elő a legmeggyőzőbb érvet, amid van, és bármilyen konkrétum helyett csak a maszatolás jött, hogy hát lehet alapozni erre is meg arra is.
És még egyszer: a bizonyíték az olyan dolog, hogy csak egyfajta következtetést tudsz levonni belőlük. Az olyan dolog, amit egyszerre több, egymást kizáró kijelentés bizonyítására lehet használni, semmit nem ér. Ilyesmi nem hangzott el.
Emberek szavára és személyes beszámolókra nem lehet alapozni. A "Béla aszonta" nagyon gyenge érv, még akkor is, ha a Béla szakértője a földönkívüli lényeknek vagy technológiáknak. Gyanítom azonban, hogy nem nagyon él olyan ember, aki a földönkívüli technológiák szakértője lenne.
Katonai felvételekre nem alapozhatsz, hacsak nem akarod elmesélni, hogy egy fényképből vagy egy videóból hogyan jutsz el arra a következtetésre, hogy "igen, ez földönkívüli". A legtöbb, amit állíthatsz egy ilyen felvétel megnézése után annyi, hogy "nem tudom". Hacsak nem akarod elmondani, hogy a "nem tudom"-től hogyan lehet eljutni oda, hogy "biztosan földönkívüli" (de ezt már kérdeztem, és nem mondtad el), akkor logikusan a "nem tudom"-nál kell maradnod.
Titkos katonai programokra alapozni meg eléggé "hátizé" érv. Amikor arról volt szó, hogy a kormányok az ufó-témát terelésnek dobják be, akkor rögtön lesöpörted azzal, hogy erre nincs bizonyíték. Most meg titkos katonai programokkal jössz? Honnan vagy te olyan jól értesült, hogy tisztában vagy titkos katonai programok mibenlétével? És ha tisztában vagy vele, akkor tudnál róla bármilyen konkrétumot mondani? Természetesen azzal együtt, hogy hogyan következik az adott titkos programból az, hogy az UFO az földönkívüli eredetű.
Látod, ezért vannak sokan, akik nem fogadják el, hogy az UFO az földönkívüli. Mert az alapértelmezés az, hogy nem tudjuk, és ha valaki ennél többet állít (bármelyik irányban), akkor magára húzza a bizonyítási kényszert. Ha az álláspontod mellett annyi áll, hogy hát vannak, akik ezt mondják, meg hát titkos programok, de nem mondhatom el, az a semmivel egyenlő.
A bizonyíték nélküli állításokat pedig magyarázat nélkül el lehet utasítani. Ilyen egyszerű.
Csakhogy a földönkívüliek létezésére lényegesen nagyobb esély van, mint a jetiére.
Számtalan ember számolt be róla, hogy földönkívülit látott, vagy valami olyan mozgó, fényes objektumot az égen, amire egyszerűen nincs más logikus magyarázat. Többek közt én is tapasztaltam hasonlót...
Már csak a nagy számok törvénye alapján sem lehetne mindegyik beszámoló kamu.
#46 Számtalan bizonyíték van rá, csak a baj az, hogy sok a hamis adat is, így rendkívül nehéz kiszűrni az igazságot.
De te komolyan azt hiszed, hogy az ember az egyetlen értelmes lény az egész univerzumban? Már a puszta gondolat is nevetséges, hogy az egész világegyetem, ami ésszel egyszerűen felfoghatatlan méretű csupán egyetlen intelligens fajt, az embert foglalja magában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!