Kezdőoldal » Ezotéria » UFO észlelések » Miért van ennyi vehemens...

Miért van ennyi vehemens ufo-tagadó?

Figyelt kérdés
Ezt az ego diktálja? Vagy a félelem?
2023. jún. 13. 08:36
1 2 3 4 5
 31/47 A kérdező kommentje:

30

Tegyük fel, hogy igaz, hogy titkos katonai fejlesztések ezek.

Akkor miért mondja egyöntetűen több titkosszolgálatos alkalmazott, hogy van ún, UFO-retriaval (ufo-begyűjtési) program amely keretén belül megpróbálják lemásolni és legyártani ezeket a tárgyakat? És földönkívüliek testét is begyűjtötték. Ha ez meg van szervezve és többen ugyanazt mondják akkor ez is pont egy olyan összeesküvés elmélet mint amikkel ti szoktatok gyanusítgatni. Erre semmi bizonyíték nincs.

2023. jún. 13. 13:41
 32/47 anonim ***** válasza:
100%

"...ez is pont egy olyan összeesküvés elmélet mint amikkel ti szoktatok gyanusítgatni"

Nem. Ez akkor volna összeesküvés-elmélet, ha én azt állítanám, hogy márpedig ez az igazság, nem pedig csak mint lehetséges megoldást hoztam volna fel. Az összeesküvés-elméletekkel sem feltétlenül az a baj, hogy azok tuti nem történtek meg, hanem hogy a híveik mindenféle konkrétum nélkül bizonygatják, hogy az tuti úgy kell, hogy legyen.

"Erre semmi bizonyíték nincs."

Látod, érdekes, hogy az összeesküvés-elméletes verziót pontosan annyi minden támasztja alá, mint hogy földönkívüliek, mégis előbbire (amúgy helyesen) rámondod, hogy semmi bizonyíték nincs rá, míg utóbbira kategorikusan kijelented, hogy igaz.

Pedig a helyes válasz mindkét esetben az, hogy "nem tudjuk". Lehet akár földönkívüli is, igen. De jelenleg nem mondhatjuk rá, hogy az.

2023. jún. 13. 14:36
 33/47 A kérdező kommentje:

32

Nem mondom azt, hogy mindenki számára elégnek kellene lennie azoknak a bizonyítékoknak, történéseknek amelyek jelenleg rendelkezésre állnak.

Mivel az ufo témában, kutatásban jobban napirenden vagyok mint a többség ezért számomra elég a jelenlegi információ, hogy a valoszínűségét nagyon magasra tegyek annak, hogy igaz, hogy itt vannak. Nem 100% de mondjuk 95% -ban valószínű meglátásom szerint.

Túl sok lenne a véletlen egybeesés ahhoz, hogy ne legyen igaz.

Ismerjük a kormányok titkolózásait, több esetben is évtizedekkel később fény derült előtte összeesküvés elméletnek titulált programokról, hogy igazak (pld MK Ultra, Project Blue book és más titkos programok) és a kormányok ilyen erős érdeklődése és vizsgálódása a témát illetően is sokatmondó. Gyakorlatilag már a 40-es évektől kezdve vizsgálja a jelenséget az USA titkos programok keretében amelyekre csak néhány éve derült fény.

Bob Lazar, John Lears , David Grusch és más magas beosztású személyek gyakorlatilag ugyanarról beszélnek.

2023. jún. 13. 15:12
 34/47 Kólauborkával ***** válasza:
100%

Csak néhány apró ellenvetésem lenne.

Már hasonló kérdés(ed?) alatt írtam:

Szerinted te megtudnál különböztetni egy földi csúcstechnológiát egy általad földön kívülinek vélttől?

Ma, amikor a légy szemén elfér egy HD kamera (tudom kis túlzással), akkor még mindig azokat a 2pixelből álló valamiket kell lesnem, ami szó szerint lehet szemeteszsák is a szélben? Ennek 2 feloldása gyorsan eszembe is jut: csak régen voltak ránk kíváncsiak az idegen lények, ma már nem, vagy szimplán nincsenek.

Illetve az utolsó (számomra legnagyobb) ellenvetés:

Ide jöttek, a tök tudja honnan, de tételezzük fel, hogy egy másik naprendszerből, szóval érted, ők meglépték a fizikájukban azt, ami nekünk épp hatalmas fejtörés, de ők ezt megoldották, meg úgy vélem sok mást is, ezek után azzal majomkodnak, hogy csészealjakat küldözgetnek, amikor több mint valószínű, hogy úgy tudnak közlekedni, hogy észre se vegyük őket….. jaja, na ha erre választ ad nekem valaki, hogy átszeli az űrt, de közben nem tud úgy megfigyelni, hogy ne vegyük észre az nálam elég nagy ellentmondás. Érted már más fizikát használnak mint mi, de butábbak egy golflabdánál…..

2023. jún. 13. 15:28
 35/47 Kólauborkával ***** válasza:
100%

Jamégegy:

Ezek átjöttek az űrön, napmentes élettel részeken, a kozmikus sugárzás hatásait is megoldották. A légüres térben az önfenntartást.

És megérkeznek ide, a Naprendszerbe, és nem számoltak a Föld nevű bolygó viszontagságaival az ostobák, ezért lezuhannak, érted, ide jött a francból, lehet meteoritokat is bányászott, de ezt a légkört itt a Földön nem bírják uraim, ezek lezuhannak.

2023. jún. 13. 15:35
 36/47 A kérdező kommentje:

35

Te azt bizonyítod, hogy akkor sem bizonyítható ha meglátogat és akkor sem ha nem látogat meg minket egy magasan fejlett idegen civilizáció.

Mit szeretnél? Hogy bizonyítható legyen vagy, hogy ne legyen az?

Hogyan működne az esetedben a bizonyítás?

2023. jún. 13. 15:48
 37/47 Kólauborkával ***** válasza:

Na akkor célba értünk.

Valóban, nekem nem bizonyíték az, hogy valaki azt mondja, a miértje is meg van, de nem ide tartozik.

A bizonyíték számomra az lenne, ha le tudok ülni és kommunikálni egy olyan lénnyel. Amég ez nem történik meg, addig akármilyen SGI-t bemutathatnak nekem a TV-ben meg bárhol, a pápa is mondhatja, hogy tegnap elrabolták, ez mind csak mese addig.

2023. jún. 13. 15:58
 38/47 A kérdező kommentje:

37

Látod? Számodra bizonyíthatatlan. Még ha fel is veszik a kapcsolatot az emberrel földönkívüli fajok annak a valószínűsége, hogy PONT veled lepacsizik majd elhanyagolhatóan kicsi, konvergál a 0-hoz.

Talán ha nagyobb ember lennél lenne esélyed, addig a legtöbbünkhöz hasonlóan marad a tévé meg internyet.

2023. jún. 13. 16:15
 39/47 anonim ***** válasza:
100%

"Mivel az ufo témában, kutatásban jobban napirenden vagyok mint a többség ezért számomra elég a jelenlegi információ, hogy a valoszínűségét nagyon magasra tegyek annak, hogy igaz, hogy itt vannak."

Ez nagyon szép, de ha ezeket az információkat nem akarod megosztani, akkor továbbra is a semmiről beszélgetünk.

Mondjuk add elő a legmeggyőzőbb bizonyítékodat, ha már úgyis olyan sok információd van. De segítek: amit eddig előadtál, az nem annyira bizonyíték. A "nem tudok mást elképzelni", meg "túl sok a véletlen", az nem bizonyíték. Vagyis az, csak rossz.

Egy bizonyíték attól (jó) bizonyíték, hogy meg lehet vele győzni azt is, aki nem akar hinni neked. Ha a bizonyítékod csak akkor működik, ha valaki előre eldöntötte, hogy egyetért veled, akkor semmit nem ér.

2023. jún. 13. 16:53
 40/47 A kérdező kommentje:

39

Tárgyi bizonyíték jelenleg nincs.

Emberek szavaira, katonai felvételekre, személyes beszámolókra, amerikai titkos programokra, lehet alapozni.

2023. jún. 13. 17:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!