Miért nem hajlandó elfogadni egy csomó ember azt, hogy nem léteznek szellemek?
Minden TUDOMÁNYOS alapokra helyezett kísérlet egyértelműen bizonyítja, hogy nem léteznek szellemek. Miért jó hinni bennük?
Minden kérdésnél látni "persze mindennap beszélek velük", "én is láttam", "itt ül a párkányon" és ehhez hasonló válaszokat. Ez lenne a 21. század?
A másik meg a horoszkóp és a jóslás. Hogy képes valaki erre adni, pénzt kidobni ilyen humbugokra? Szégyen.
Várom a véleményeteket.
Nem szeretnelek megserteni ugyhogy megprobalok visszafogottan valaszolni!
Sok ember nem kepes elfogadni mert lehet igy tanitotta az edesanyja nekik kicsi koruk ota vagy netan van neki egy sajat magyarazata amivl megmagyarazhatja,hogy igenis vannak szellemek!
Nekem semmi bajom azokkal sem akik hisznek es akik nem hisz kulombozoek vagyunk!
Te az eleted soran sok furcsa dologgal fogsz meg talalkozni!En tudok amit tudok egyszeru es szimpla magyarazatom van ra!Es te ne legyel anyira biztos ebben a dologban,hogy NEM leteznek!;)
1. Nincs tudományos magyarázata annak, hogy nincsenek szellemek. Valamit, ami hitre épül, nem lehet megmagyarázni, nem lehet róla bebizonyítani, hogy nincs.
Kérlek, linkeld már azokat a kutatásokat, amiket említettél.
2. A szellemeket, horoszkópot és jóslás választ külön. Azért ez nem egy kategória...
3. Nem arra a sok hülyére kell hallgatni, akik itt írogatják, hogy szellemeket láttak. Ha a GYK alapján minősíted a világ dolgait.. hát, gondolom érted, hova lyukadsz ki végül.
4. Sosem láttál még felvételeket, fotókat, videókat szellemekről és olyan esetekről, amiket eddig nem sikerült megmagyarázni? Lehet érvelni azzal, hogy majd idővel meglesz arra is a magyarázat, talán; de majd csak akkor állítsd, hogy nincsenek szellemek, ha mindent megcáfoltak már.
teljsen egyetértek a kérdezővel. Azok hisznek a szellemekben és foglalkoznak a tenyérjóslással meg a horoszkópkészítéssel, akiknek üres az életük, nem tudnak mit kezdeni magukkal, és a kedvenc meséjük volt a Szellemírtók (najó, azt én is szerettem:))
Azt se bizonyította be senki, hogy a macskák nem tudnak repülni, mégis mindenki tudja, hogy így van.
Utolsó, általánosítasz és tévedsz.
Engem is érdekelnek az ezoterikus dolgok, például az asztrológia, horoszkóp, az angyalok, az okkultizmus, a vallások (a szellemek és jóslás nem fog meg), pedig nincs üres életem, sőt!
Sok barátom van (akiket nem érdekelnek ezek), a saját szórakozásomra nyelveket tanulok, vannak céljaim és álmaim az életben, (amik nem az ezotériához köthetőek),írok és rajzolok is, tehát tudok mit kezdeni magammal.
És mégis hiszek ebben-abban, amit te biztosan hülyeségnek tartasz. De szerintem kettőnk közül nekem lehet tartalmasabb életem, mert a hit és a fantázia megszépíti a világot.
Mellesleg, be van bizonyítva, hogy a macska nem tud repülni. Egyrészt nem meg hozzá a testfelépítése, másrészt, ha ledobod egy ház tetejéről, nem fog repülni. Mivel állat, elsősorban az életösztön hajtja, és ha képes lenne rá, nem leesne a földre, hanem szépen tovaszállna a levegőben.
És mégis,hogyan történt az a kísérlet,ami megállapította,hogy Isten tuti nics?Az okos tudósok átkutatták az egész univerzumot és mivel sehol sem találták Istent,megállapították,hogy mivel ők nem látják,hát nincs is?!
Én viszont tudok másfajta kísérletről:Kórházban ápolt betegeket két csoportra osztottak.(A betegek tudta nélkül).Az egyik csoportért rendszeresen imádkoztak.A másik csoportért egyáltalán nem.Különös módon,abból a csoportból sokkal többen gyógyultak meg ,akikért imádkoztak.Ja,biztos véletlen...
Azért legalább a művelődés kedvéért az Isten tagadók is olvasgathatnák kicsit a bibliát.A biblia a bizonyíték Isten létezésére.Csak egy példa:A Biblia 200 évvel jósolta meg előre Babilon pusztulását ,a Biblia írók még azt is leírták,mi lesz a neve a királynak,aki 200 év múlva le fogja rombolni a vásrost.És a jóslat pontosan bekövetkezett,a legapróbb részletekig.Isten akarata az volt,hogy soha többé ne népesíthessék be azt a helyet,ahol egykor Babilon város állt.A későbbiekben páran megpróbálkoztak ezzel,de a próbálkozások kudarccal végződtek és azon a bizonyos helyen a mai napig nincs is más,csak pusztaság és romok.De ez csak egy,a beteljesült Bibliai jóslatok közül.Na,a szkeptikusok szerint erre vajon mi a racionális és tudományos magyarázat?
a szellemek létezéséről hülyeség vitázni.Nem fogom a szkeptikusokat győzködni,mert nincs értelme.Majd ha a saját szemükkel látnak egyet,akkor elfogják hinni.Vagy elrohannak egy pszichiáterhez...
15:17, a linkelt videóimat megnézted? vagy az angol nem, csak a kamukísérletek mennek?
Am én is jártam hittanra 7 évig, ismerem a Bibliát.
nekem a mamám minden este pontban 11-kor bekopog az ablakon
a férjem is hallja és kamerával figyeljük is a terepet.
szóval nem csak képzelődök...
...én pedig kisgyerekkorom óta érzékelem a túlvilági lényeket. De sajnso vannak emberek, akik nemcsak hogy nem hisznek a szellemekben, hanem ezt másokra is rá akarják erőszakolni. Miért? Mindenki abban hisz, amiben akar. Én például hiszek Istenben és az angyalokban is. Rengeteg olyan dolog volt az életemben, amiben Ők segítettek. Ha valaki ily módon akarja ráerőltetni másokra a nézeteit, ahogy a Kérdező, nem helyes. Hol itt a szabad akarat???? Na mindegy...ez az ő védekezési mechanizmusuk. Érdekes, hogy aki hisz a szellemek létezésében, nem tukmálja másokra a hitét-ahogyan én sem.
25L
Legelsővel értek egyet!
Egyébként semmi gond nincs azzal ha valaki képes hinni...
Igaz, általánosítom a hitre a kérdésed, de most függetlenül attól, hogy ki miben hisz, sok, sőt rengeteg embernek biztonságot(-érzetet), erőt nyújt az élethez, a küzdéshez a hite. Szerintem ebből a szempontból abszolút jó dolog a hit.
(Megjegyzem nem hiszek se istenbe se szellembe, horoszkópba meg főleg nem xD)
Mindenesetre a lényeg, mindenki a saját háza táján tegyen rendet először:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!