Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Miért nem hajlandó elfogadni...

Miért nem hajlandó elfogadni egy csomó ember azt, hogy nem léteznek szellemek?

Figyelt kérdés

Minden TUDOMÁNYOS alapokra helyezett kísérlet egyértelműen bizonyítja, hogy nem léteznek szellemek. Miért jó hinni bennük?

Minden kérdésnél látni "persze mindennap beszélek velük", "én is láttam", "itt ül a párkányon" és ehhez hasonló válaszokat. Ez lenne a 21. század?

A másik meg a horoszkóp és a jóslás. Hogy képes valaki erre adni, pénzt kidobni ilyen humbugokra? Szégyen.

Várom a véleményeteket.

2010. jún. 12. 22:56
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

A válasz írója 84%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 23:44

Ehhez nem lehet "érteni", mivel alaptalan, nincs mire építkeznie. Azokra a 200 kilós nőkre gondolsz, akiket mutogatnak natgeo-n h felpüffed (! :D), ha szellem van a közelében?

Ö ért hozzá?

Az is érdekes, hogy sem én, sem a környezetemben senki nem tapasztalt semmi ilyesmit.

Aki azt mondja, hogy tapasztalt, az egyszerűen nem tud különbséget tenni álom és valóság, hallucináció és valódi észlelés között, esetleg nem tudja mi az az alvási paralízis. Vagy simán hazudik, mert jól megél belőle.

2010. jún. 12. 23:53
 12/30 A kérdező kommentje:

A válasz írója 87%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 23:50

Nem, ez egy honlap, ahol (többnyire) hasznos információkat lehet találni, ill. segíteni mások problémájának megoldásában.

2010. jún. 12. 23:56
 13/30 anonim ***** válasza:
77%

mert léteznek :D visszakézből: egyesek miért nem tudják békénhagyni azokat, akik hisznek? Jól esik a piszkálódás, mi? Kicsit érdekelne, pár dolgot hogy magyaráznál meg, mert nincs mindenre tudományos magyarázat. Mindenki abban hisz amit akar, és aki csak pofázni tud, hogy "hülye, húzd el a beled az elmegyogyiba" annak mi keresnivalója van a témában? Beteges kielégülést okozna mások lehülyézése? De most komolyan. SZÁ-NAL-MAS!

Amúgy mire alapozzák Isten létezését? Naaa? Nincs rá bizonyíték. Mégis sokmillióan hisznek benne. Mi mirt ne hihetnénk a szellemekben? :P

2010. jún. 13. 00:04
 14/30 anonim ***** válasza:
77%

Isten is szellem ,Szent szellem.Akkor most tudományosan Ő sem létezik?

Lehet,hogy a szellemek létezése nem bizonyítható,a szkeptikusok fafejűsége és ostobasága viszont egyre nyilvánvalóbb.

2010. jún. 13. 00:11
 15/30 A kérdező kommentje:

A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 00:04

Hol beszélnénk erről, ha nem a saját témáján belül?

Szerintem nem létezik Isten, ez mégis kevésbé zavar, mert pl. a 10 parancsolat egy normális társadalom alappillére kellene, hogy legyen. Persze erről is mindenkinek más a véleménye.

Ha egy pár dologról "kicsit érdekelne" a véleményem, akkor tessék, tedd fel a kérdéseidet.

Egyébként én nem írtam ilyeneket, hogy "húzd el a beled az elmegyogyiba". Te írtál olyat, hogy hagyjam el a témát, ha nem hiszek bennük, azaz nem osztom a nézeteidet.

2010. jún. 13. 00:15
 16/30 A kérdező kommentje:

A válasz írója 84%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 00:11

A tudományos válasz határozottan az, hogy Isten nem létezik.

http://www.youtube.com/watch?v=jk6ILZAaAMI

http://www.youtube.com/watch?v=zDHJ4ztnldQ

Ha nem tudsz angolul, akk a linket sajnos nem fognak segíteni.

2010. jún. 13. 00:18
 17/30 A kérdező kommentje:
ja és 00:11, légy szíves írd le, hogy miben nyilatkozik meg a szkeptikusok fafejűsége, mert ennél találóbb szót nem is írhattál volna, a szellemhívők jellemzésére.
2010. jún. 13. 00:21
 18/30 anonim válasza:
Azért azt nem jelenteném ki, hogy Isten nem létezik... csak mindenki máshogy hisz benne... vannak akik egy élő, nagyhatalmú lénynek hiszik, másoknak Isten a remény, a ''jó''... viszont szellemekben nem hiszek. Eddig ahány szellemes sztorit hallottam, láttam, mindegyiket megtudta magyarázni a tudomány. Azt elképzelhetőnek tartom, hogy valamilyen energia furcsa dolgokat okoz (elvégre, az egész világegyetem energia, és semmi sem pusztul el, csak átalakul..), de hogy egy halott ember lelke kísértsen egy házban, és baszogasson.... hülyeség..
2010. jún. 13. 01:19
 19/30 anonim ***** válasza:

Megkérem, hogy aki nem ért hozzá, az ne beszéljen badarságokat. Elsősorban a kedves kérdező. Istenről nincs és soha nem is lesz semmiféle tudományos eredményünk, véleményünk, mivel Isten kívül esik a tudomány vizsgálódási területén, amennyiben mindenható (és ebben jobbára minden Istenhit egyezik).

Ha nem érted, hogy mit jelent a falszifikálhatóság, Ockham borotvája és hogy miért fontos, hogy a tudományos elméletek méréseken alapulnak, akkor olvass egy kicsi módszertant és próbáld felfogni. Addig az ehhez hasonló kirohanásaiddal többet ártasz, mint amennyit használsz a népbutítás elleni harcban.

A szellemvilág hit kérdés és csak a filozófusokat érdekli, mivel a számítógép vagy a gépkocsi ugyanúgy működik egy hívő és egy hitetlen számára...

2010. jún. 13. 02:19
 20/30 anonim ***** válasza:
Én kozmológus leszek, ill. félig már az is vagyok. Hiába tudom mi a falszifikálhatóság meg az Ockham-borotva, akkor sem gondolom, hogy Isten nem tartozik a tudományra. Amióta elkezdtük kijjebb és kijjebb tologatni az ismert világ határait, mindig toltuk vele Istent is - vajon miért? Ha tudom, szeretném én kitalálni, hogy hogyan, sőt, miért keletkezett az Univerzum (badarság a "hogyan" és "miért" típusú kérdések szétválasztása) és nem szeretném, ha azt mondanák "ez már a tiszteletesre tartozik, nem a kutatóra". Nem is beszélve arról, hogy miért pont a tiszteletesre, ha már nem a tudósra?
2010. jún. 13. 02:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!