Miért nem könyebb ebben a hitben élni?
Az senkit se zavarjon, hogy minden több ezer éve le van írva, a lélek útja, a fizikai világ megléte és sorolhatnám.
Az már más kérdés, hogy a nyugati világban, a sűrű anyagi világnézet és persze a lelki vakság terjedt el! :)
Ezért, már a kérdésed is, csöppet butaság, mivel tényeken alapszik minden, de persze az 1700as évek végétől, sajnos eléggé elsötétültek a népek, majd egyszer megértitek. :)
2.) Engem mindig meglep mikor egy hívő pszichopata végkövetkeztetésre jut a hite nélkül. Nem értem, Titeket csak ez tart vissza vagy csak túloztok mert elképzelhetetlen számotokra az istentelen lét? Egy lelkiismerettel rendelkező ateista elég morális ahhoz hogy ne rúgjon bele az embertársaiba, tudva hogy nekik is csak ez az egy életük van.
Egy lelkiismeretlen alaknál tök mindegy hívő-e vagy sem, ha nem hisz akkor úgy is eltapos mindenkit, ha viszont követi a választott világképét akkor meg fél az isteni/földi törvényektől.
5.) A kommunizmus áldozatainak nagy száma a fejlett civilizáció eredménye, nagyobb volt a népesség és a technikai lehetőség a kiirtására. A vallási diktatúrák is simán gulágra küldték volna a nekik nem tetszőket ha akkor az kivitelezhető lett volna.
Egyébként meg oldaltól függetlenül minden diktatúrának vannak áldozatai, tök mindegy hogy vallási vagy egyéb diktatúra, a lényeg hogy a nép feláldozható a szűk uralkodó réteg számára, bár persze ennek pont a fordítottját hazudják. A követendő morális érték minden esetben úgy van kitalálva és elferdítve hogy kiszolgálja az uralkodó réteget.
Fake:
Vallásosok és ateisták nagy százaléka ugyanoly messze van valóságtól.
Kis százalékuknál pedig ateisták vannak közelebb, mert legálabb nem rendszerbeli humbukban HISZnek.
Válaszolva, kit érdekel. Hinni mindenkinek másban könnyebb vagy nehezebb. Én már nem tudnék hinni sem. Válasszátok tudást. Hiedelmet tartsátok meg nem gondolkodóknak.
Én se' tudom mit higgyek már !
Azt amit ,de arról nem tudok csak keveset !
Kérdező, pont az a lényeg hogy nem tudod. Bármennyire is azt hajtogatod hogy tudod, legfeljebb csak hiszed, jelenleg semmi nincs ami bizonyítaná és ezáltal tudhatnád. Ellenben rengeteg közvetett ellen-bizonyíték van, egy csomó alkalommal akarták bizonyítani a lelket és sosem sikerült.
És ez talán így is marad örökre, a lélek mint fogalom zavaros, nincs közös mindenki által elfogadott meghatározása, ahány vallás vagy hívő annyi fogalmat takar, ez pedig megnehezíti a megtalálását, ellenben jogosan felveti a kérdést hogy valódi dologról van-e szó ha még a fogalomban sincs megegyezés.
Döntő ellenbizonyíték talán sosem lesz, mert ami nem pontosan megfogalmazható az nehezen cáfolható, arról nem is beszélve hogy ha esetleg nem létezik, akkor aztán kereshetjük örökre mindhiába. Cáfolni ez esetben nem lehet, mert az egyetlen lehetőség a cáfolatra az lenne hogy bizonyítaná valaki hogy lélek sehol nincs, viszont ez azt feltételezné hogy a lélek megtalálható.
"Annyi ember, kortól, nemtől, vallási hovatartozástól függetlenül lényegében ugyanarról beszél, aligha véletlen vagy képzelet csupán. Főleg azok, melyeket igazolni is lehet."
Kivéve hogy ez így nem igaz. Egyrészt egy csomóan (80-90%) nem tapasztalnak semmit, ezt figyelmen kívül hagyva már is torzított az állítás. Tovább bonyolítja a dolgot hogy mivel az ilyen tapasztalatok a tudomány számára közvetettek, ezért még azt sem sikerült eldönteni hogy mindenki azt látja amiben hisz vagy amit lát azt a hite szerint magyarázza.
Ráadásul minden gyűjtött adat ellenére még nem fordul elő olyan hogy a halálból visszahozott beteg a beszámolójában kitért volna azokra a részletekre amit a kutatók elhelyeztek, pl.: ábra a beteg szobájában a szekrény tetején. Pedig ez jó bizonyíték lenne az élmények igazolására.
Tovább rombolja a bizonyítást a sok elvakult de fals kísérlet, már láttam olyan extrém esetleírást a neten egy kutatótól aki egy születésétől vak beszámolóját örökítette meg úgy hogy az nem volna lehetséges, ez esetben a beteg vizuális élményről számolt be pedig igazolt hogy egy születésétől vak embernek még vizuális elképzelése sincs a térbeli tárgyakról vagy magáról a térről, nem hogy felismerné a tárgyakat és azok térbeli elhelyezkedését.
Azon kívül rengeteg teória van ami ismeretek alapján magyarázza a történteket, fals emlék (még ébren is sok fals emlékünk van),pszichológiai menekülés, agy leállása közbeni hallucináció, eszméletvesztés közbeni alagútélmény vagy az hogy az élmény drogokkal is elérhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!