Egy szellem meg tud vedeni engem mas emberektol ha akar?
Hátö... Offolok. Ha a pénznek az anyagárát nézzük akkor tényleg szinte értéktelen.
De azt kell nézni amit a pénz képvisel. Azt az értéket. Az ősidőkben azért hozták létre hogy ne csak közvetlen cserekereskedelemmel juthassanak hozzá az emberek a mások által megtermelt javakhoz. Az első pénzek kagylóhéjak és hasonló díszes valamik voltak és meg volt szabva hogy például egy alma egy kagylóhéjba került.
Később magának a pénzek is lett értéke mert értékes fémekből készültek az érmék.
Megint később már csak jelképes értéke lett a pénznek és a mögötte lévő valódi értéket az országok és a bankok értékes fém tartaléka jelentette (például az arany).
Mára bebizonyosodott hogy nincs meg a pénz mögötti aranytartalék. Ezért mondják sokan hogy a bankok fedezet nélkül ontják a pénzt.
De most már a pénznek az adott ország gazdasági teljesítménye adja az értékét (ezen kívül még más tényezők is).
Számodra a pénz értékét az a munka adja amivel megkerested. Vehetsz rajta javakat. Ezért mégiscsak van értéke annak a pénznek.
Ennek a jelenkori pénznek a rákfenéje az infláció. Egyre inkább elértéktelenedik a pénzed ha nem kamatoztatod. A kamatok optimális esetben konzerválják a megkeresett pénzed értékét. Jobb esetben még kereshetsz is a kamatokon. Keresnél ha nem lenne kamatadó.
Abban van valami hogy ha nincs nálad pénz akkor nincs értelme téged kirabolniuk sem. Bankkártyát hordhatsz magadnál. Csak ha azt elveszik akkor tilttassad le amint tudod.
Jsj nekem jaaaj nekem jajjj nekem nekem... mekkora bajban vagyok... kéne válaszolnom, de annyi itt az "okos", hogy köztük beszélni nem is merek, hátha majd szégyenbe hoznak, leugetnak, pedig nem én vagyok hülye... ezek után a komoly válasz:
X egyszer voltam már a halál torkában, s most mégis itt vagyok. A rövidség okán csak egyet említek.
1944 huúvét után kedden a bomba nem a lakásunkra esett, hanem mellé. Látod hogy írtam, Akkor most itt vagyok tudsz következtetni?
Kérdező!
Életemben voltam bajban nem is egyszer Mondom : Ne féltsd életedet Isten megmenti akit meg akar menteni.
A kérdésre válaszoljatok, ne az életeteket tárgyaljátok meg.
Nem, szellem nem tud megvédeni embertől. Általában inkább téged bántanak. Nagyon kevés a jo szellem, de azok is hamar tovább állnak, és max annyit tesznek, hogy (ahogy előzö mondta) sugallják a jó gondolatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!