Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Szerintetek ez lehetett...

Szerintetek ez lehetett valami paranormális dolog, szellem, vagy valami?

Figyelt kérdés
Még mielőtt jönnének a trollok, előre közlöm, hogy ateista vagyok, és nem hiszek el mindent, hanem először próbálok realisztikusan gondolkozni, de erre nem találtam magyarázatot. A konyhában voltam, a konyhából nyílik egy ajtó a spejzba, amiben van egy elég kisméretű ablak, ami zárva volt, és az ajtó is. Szóval, az ajtó előtt álltam, mikor hallottam, hogy leesett valami bent, bementem, és egy üveg volt a földön, senki nem volt bent és az összes üveg biztosan állt a polcokon, csak az esett le. Rágcsálók sincsenek a házban természetesen, úgyhogy nem tudom, hogy ez mi volt. És még volt pár dolog, amit furának tartok, de teljesen mindegy, mert biztos csak véletlen egybeesés, de ezen az üveges eseten megijedtem egy kicsit. Szerintetek? Nektek mi volt a legjelentősebb paranormális dolgotok, jelenésetek, stb? Kíváncsi vagyok.

2016. szept. 4. 12:23
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ilyen hülyeségek velem is szoktak történni, de nem tulajdonítok számukra nagy jelentőséget, mert nem hiszek a szellemekben, meg istenekben, angyalokban, démonokban stb. Például ilyenek történnek velem hogy egyedül vagyok itthon, cigizek a fürdőszobában, és a nem volt kilinccsel bezárva a fürdőszoba ajtó, csak úgy be volt hajtva. Lassan elkezd kinyílni, meg a fürdőszobavillany elkezd pislákolni. Meg a konyhában a polcok ajtaja szeret magától kinyílni, felkapcsolódik magától a mozgásérzékelős reflektor az udvaron ... ilyen finomságok. De mint mondtam nem tulajdonítok nekik ilyen paranormális jelenséget, a legtöbbet meg lehet magyarázni épp ésszel. Például az érzékelős reflektor magyarázható avval, hogy fújja a virágokat a szél, vagy elmegy a szomszéd macska az udvaron. Az ajtó magától való nyílását be lehet tudni huzatnak, a lámpapislákolást be lehet tudni annak, hogy valaki épp hegeszt a szomszédban, vagy valami ... szóval szkeptikus vagyok ilyen téren, neked is annak kellene lenned. Történnek véletlenek és hogyha nem vagy fizikus hogy tudd, hogy miért történt akkor beleesel abba a csapdába amibe a legtöbb ezobubus meg istenhívő, hogy betulajdonítod valami természetfelettinek. És ha ezt egyszer megteszed, akkor minden egyébként magyarázható dolgot is elkezdesz annak tulajdonítani, még végül komolyan elhiszed hogy természetfeletti dolgok történnek veled, közben valójában nem, csak nem rendelkezel avval a tudással hogy meg tudd magyarázni hogy miért történt.
2016. szept. 5. 00:36
 12/13 A kérdező kommentje:

Épp ezt mondtam, hogy ateista vagyok, ezáltal szkeptikusnak is tartom magam, de erre nem tudtam magyarázatot találni.

Más furcsa dolgok? nagyon apróságok, de tényleg, például álmodok és a valóságban is bekövetkezik, de ez lehet véletlen egybeesés, mondom. De ha ilyen van, akkor valami konkrétumot álmodok meg, pl párbeszédeket, vagy valamilyen szituációt, de többször is volt, hogy pókokról álmodtam, és minden egyes alkalommal amikor ez volt ténylegesen egy pók volt az arcomtól vagy 5 centire. Az a baj, hogy a legtöbb ember a paranormális dolgokat úgy képzeli el, mint a hollywoody filmekben, eltúlozva, túlspilázva, pedig semmi sem fog repkedni, vagy ilyesmi.. Viszont csak emiatt, mert ezek történtek, nem fogom minden egyes parketta reccsenést annak tulajdonítani, hogy valami mászkál rajta, amit nem látok, csupán lehet, hogy tényleg létezik valami, amit nem tudunk megfogni, látni. Félig hiszek benne, félig nem, bár inkább nem. Egy barátom mesélt még ilyen élményeket, mert ő ilyesmivel is foglalkozik, azok is elég fura dolgok, pl a székek elmozdultak, lehűlt a levegő, stb. De velem ezeken kívül más nagyon nem történt, vagy legalábbis most nem jut az eszembe.

2016. szept. 5. 16:54
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Igen, valóban jól mondod, általában a parajelenségek nem annyira feltűnőek, mint az eltúlzott hollywood-i filmekben, emiatt sokszor tényleg úgy vannak velük az emberek, hogy biztos semmi jelentősége. De azt magad is érezheted, hogy ha előre megálmodsz valamit, ráadásul többször is, akkor azért valami kell, hogy legyen, amiről nem tudunk. És azt kell mondjam, van is. Csak mivel legtöbb esetben nem olyan szembetűnő, vagy el lehet intézni egy legyintéssel, hogy "biztos csak véletlen volt" ezért annyiban is marad a dolog.

Azt biztosra nem tudom, mi miatt esett le az üveg, de ha kizárhatóak a racionális észérvek magyarázatai, amiket csak te ismerhetsz (már ami a körülményeket illeti), akkor lehet gondolni arra, hogy valami furcsa dolog volt ott, amire nincs magyarázat.

2016. szept. 5. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!