Lehet készülni egy zombi apokalipszisra?
Ma olvastam az újságban hogy tudósok megpróbálják "feltámasztani" az agyhalott embereket egy bizonyos szerrel.
Lehet hülyének néztek de én egy kicsit megijedtem ettől. Már elkezdtem egy papírra írni azokat a dolgokat amiket használhatnék egy apokalipszis során. Nézzetek hülyének de én készülök egy esetleges zombi apokalipszisre. Csak normális válaszokat kérnék!
15/F
15/F
"Ma olvastam az újságban hogy tudósok megpróbálják "feltámasztani" az agyhalott embereket"
Már sikerült. Sokan közülük itt kérdezgetnek.
Én is hallottam hasonlókról, de ilyen kísérletekre egyébként nem először kerül sor - bár igaz, inkább az állatokon kísérleteztek. A 20. század elején orosz kutatók sikeres kísérletet végeztek egy kutyának a fejével, melyet a teste >nélkül< képesek voltak reakciókra bírni és egy ideig életben tartani. (Senkinek nem ajánlom, hogy utánakeressen a témának, mert többet nem fog látni a videóban, mint amit leírtam, viszont lelkileg elég megterhelő egy szerencsétlen élőlény kísérleti alanyként való kezelésének látványa...)
Hozzátenném még, hogy mi, közemberek, valószínűleg vajnyi keveset tudunk arról, valójában is milyen kísérletek léteznek és folynak ma is és most is a világban. Talán jobb is ez a tudatlanság, ugyanakkor elrettentő, hogy a képzeletünk határait feszegetve sem tudnánk elképzelni, miket művelhetnek (mind állati, emberi, és ki tudja még, milyen kísérletek.)
Nem kell messzebbre mennünk, mint a II. világháború náci kísérletei. Közel egy évszázada végzett emberkísérletek már nagyon fejlett technikával bírtak. A kísérleti alanyoknak persze nem volt lehetőségük felszólalni ezek ellen.
Badarság lenne naivan azt gondolni, ma nem működik a társadalom és publikum háta mögött számos kísérlet.
Így amitől tartasz, amit most kiragadtál, valószínűleg egy, a közönséget lenyűgözni kívánó kísérlet, ki tudja milyen okokból feltárt valóságtartalommal.
És kicsit visszatérve a kérdésed lényegére: ha fel is támasztanak akárkit, nem kicsit elrugaszkodott tény arra gondolni, hogy majd embereket esznek és támadnak? :)
Ajánlok egy könyvet, nem feltételezem, hogy a te korodban ódzkodsz a horrorisztikusabb témáktól:
John Ajvide Lindqvist
Élőhalottak!
Ez a könyv másképpen közelíti meg a "zombiapokalipszist". Csak nem ijedősöknek ajánlom a könyvet, ami egyébként a vérengzéstől és emberevéstől mentes olvasmány.
"Ma olvastam az újságban hogy tudósok megpróbálják "feltámasztani" az agyhalott embereket egy bizonyos szerrel."
Hát képzelt az agyhalott embereket életben lehet tartani, amíg még ver a szívük, de ez csak a testre vonatkozik és ez a felhasználható szervek miatt lehet fontos. De tudod az agy bizony más. Van egy időlimit, ami után már senkit nem lehet visszahozni, mert nincs is mit visszahozni semmilyen szerrel, mert elpusztulnak az agysejtek. [link]
A zombi dolog olyan mint a szuperhősök, nem valóságra épülő dolgok. Szóval valaki kitalálta és népszerű lett.
Látszik, hogy fiatal vagy. Most gondolj bele, sikerül feléleszteni egy halott agyát. Az miért jelentené azt, hogy hirtelen a nyáluk fertőző lenne, és ezzel együtt emberhúsra vágynának? Ha sikerülne is bármilyen ilyen kutatás az is kb első lépcsőben csak minimális agyhullámok lennének, de az még borzasztó messze van a feltámasztástól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!