Lehet készülni egy zombi apokalipszisra?
Ma olvastam az újságban hogy tudósok megpróbálják "feltámasztani" az agyhalott embereket egy bizonyos szerrel.
Lehet hülyének néztek de én egy kicsit megijedtem ettől. Már elkezdtem egy papírra írni azokat a dolgokat amiket használhatnék egy apokalipszis során. Nézzetek hülyének de én készülök egy esetleges zombi apokalipszisre. Csak normális válaszokat kérnék!
15/F
15/F
A "megpróbálják" nem azt jelenti, hogy sikerül is. Az, hogy valaki visszanyeri az eszméletét, nem azt jelenti hogy teljes értékű életet élhet tovább, lehet ugyanúgy ágyhoz lenne kötve.
Ettől még irtó messze van egy zombiapokalipszis, amelynek az a lényege hogy az emberiség döntő többsége (90%+) ilyen állapotba kerül, ami még így is csak fikcióként létezik a szórakoztatóiparban.
Én meg azt olvastam, hogy lezárták azt a kutatólabort, ahol ezzel kísérleteztek, senki se be, se ki, és állítólag kivonult a katonaság. Na most el lehet képzelni, mi történhetett.
Ha az a szer valójában egy vírus, és kontrollálhatatlanná vált, napokon belül elérhet ide is. Persze tagadni fogják a végsőkig...
Akkor had nyomassam a kormány propagandát:
"Semmi ok az aggodalomra, mindent irányítás alatt tartunk!"
Elküldené valaki, hogy milyen cikk ez?
Igen, lehet.
Igaz az is, hogy ennek bekövetkeztének esélye nulla alatti.
.
Ugyanolyan okos dolog erre készülni, mint a közeli világvégére, vagy az alienek támadására.
Gyanús nekem hogy valami hoax a cikk. Vagy esetleg valami olyasmiről lehet szó, hogy akinél még csak pár perce állt be a halál, őket próbálják még a tudatukhoz téríteni valahogy.
A zombiktól mindenesetre nem kell félned, kérdező, nyugi :) Eleve gyanús az, hogy egy halott emberi testet bármi is tudattalan mozgásra bírjon, de ha fel is tételezzük hogy ez lehetséges, a zombik a valóságban nem úgy "működnének", mint a horrorfilmekben.
Egy korábbi kérdés alatt írtam erre egy pár bekezdéses kifejtést, bemásolom ezt ide is neked.
"Még ha fel is tételezzük, hogy valami mozgásra bírná a halott testet, az addig mozog, amíg van hozzá elég energia a testben. Fogjuk rá, hogy ezt még megmagyarázza, hogy vadásznak az emberekre, de ha pár napig nem tudnak mit elkapni, hiába próbálná bármi is irányítani a tudatukat, ha egyszer nincs ami mozgassa az izmokat. Mellesleg az agy működése is komoly mennyiségű energiát igényel.
Aztán, hogy vadásszanak, ehhez alapfeltétel az éhségérzet, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy a vérben csökken a szabad aminosavak, zsírsavak és a glükóz mennyisége. Ha nem dobog a szívük, vagy megsérülnek és elvéreznek, nem lesz éhségérzet, plusz vér nélkül az izmok sem jutnak energiához.
Szóval, bár maga a feltételezés is abszurd, de ha mégis feltámadnának az élőholtak, pár napot bárki kibír a lakásba zárkózva, addigra magától el fog hullani az összes.
A 3. válaszoló egy érdekes dolgot fejteget, ha valaki bedrogozva elveszti a kontrollt a saját teste fölött, netán még hallucinál is, ilyen esetekben már láttunk példát zombiszerű viselkedésre. Amikor a drogos tévképzetben az ember nekitámadt a másiknak és kiharapott belőle egy darabot, néha fel-fel röppen egy ilyen hír.
De először is ez nem fertőz. Másodszor a drog hatása idővel elmúlik. Harmadszor, ha a drog okozta delej netán hosszabb időn át is fennmaradna, a fentebb fejtegetett dolgok akkor is fennállnának, a szervezet nem örökmozgó."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!