Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Ti milyennek képzelitek el...

Ti milyennek képzelitek el Istent?

Figyelt kérdés
Én: szerintem nem egy öreg fószer, aki fent ül egy nagy felhőn. Persze személyként képzelem el, mikor imádkozok hozzá, mert így könnyebb, de szerintem ő maga az élet, a lét. Ott van mindenhol, mindenben, körülvesz minket.
2016. máj. 7. 16:43
1 2
 11/12 Ozmium42 ***** válasza:

"Önmaga tapasztalja meg hogy egy teremtmény mennyire tökéletes,és minden reá jellemző tulajdonságnak oka van."

Semmiféle tökéletesség nincs. A "teremtmények" nem okkal vannak "teremtve" és tervezve, hanem a vizsgálatuk során elmés mérnöki megoldásokat, és felesleges, ésszerűtlen, csökevényes stb. részeket egyszerre találsz. Ez a kettősség az evolúció jellegzetessége, amit magad is letesztelhetsz szimulációkban. Ezzel szembesít a modern tudomány, nem néhány kiragadott tudós kiragadott példára való a rácsodálkozásával.

"Nézz meg egy pompázó rózsát. Nem önmagáért illatozik de gyönyörködteti az őt szemlélőt."

Azért illatozik és pompázik feltűnő virággal, hogy a rovarokat odacsalja, és beporozzák. Mellesleg, a rózsákat az ember nemesítette, pont nem valami teremtő istennek köszönheted, hogy olyan, amilyen az emberi szemnek különösebben gyönyörködtető. De nézz meg egy sarkköri zuzmót, vagy valami jellegtelen hínárt. Miért ragadsz ki csak egyfélét, ami téged igazol, és teszel úgy, mintha csak az létezne?

"Majd akkor ha egy azonos kinézetű és küllemű növényt te vagy bárki létre tud hozni akkor talán valamit megsejthetsz a Teremtésből."

Nem értem az összefüggést.

"Az emberi agyat mint élő szervünket meg sem említem mert az még bonyolultabb a jelenlegi ismereteink szerint."

Felesleges a "meg sem említem" tagmondat, amikor épp megemlítesz valamit. Az összefüggést továbbra sem értem. Bonyolultság, rendben. Nincs felső korlátja, sem a mesterséges, sem a spontán bonyolultságnak, addig bonyolíthatsz bármit, ameddig nem szégyenled. A bonyolultsághoz nem kell isten.

"A lélek (psziché) az meg tényleg az az plusz amitől embernek nevezzük magunkat."

Mondanám, hogy lélek nem is létezik, de nem is tudom mit értesz alatta pontosan abból a sok mindenből, amit így neveznek, úgyhogy talán van ilyen, de honnan veszed, hogy csak az embernek?

2016. máj. 9. 14:48
 12/12 homo ludensz ***** válasza:

Nem vitatkozni szeretnék csak abból tudom lemérni a meggyőződésem hiányosságait ha valaki felhívja rá a figyelmem. Te gondolom evolúció párti vagy és ezt tiszteletben tartom viszont én mint tapasztalhattad is nem.

Létezik olyan létforma mint kő,növény,állat és ember.

Az én értelmezésemben csak az utóbbi rendelkezik lélekkel.

2016. máj. 9. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!