Kezdőoldal » Ezotéria » Reinkarnáció és karma » Szerintetek, ha létezik pokol...

Szerintetek, ha létezik pokol és menny, akkor azt milyennek képzelitek el?

Figyelt kérdés
Alapvetően én szkeptikus vagyok ebben a témában, de azért néha elgondolkozom és érdekelne, hogy ki milyennek képzeli el a poklot és a mennyet.

2013. máj. 1. 20:45
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
Én nem nagyon hiszek ilyesmiben, bár én is voltam már úgy hogy kicsit elagyaltam ezen, én inkább a poklot képzeltem el leginkább. Azt kb úgy hogy van egy hatalmas nagy barlangféle, tele tűzzel meg lávával és folyamatos randalírozással. A mennyet pedig egy felhők közt lévő unalmas izének.
2013. máj. 1. 21:08
 2/23 anonim ***** válasza:
100%
a menny és a pokol is itt van a földön, és mi magunk választjuk meg h ezek közül melyikben élünk.
2013. máj. 1. 21:14
 3/23 A kérdező kommentje:
Én a poklot egy tipikus középkori várbörtönnek tudnám elképzelni, ahol válogatott, spanyol inkvizíciós szintű kínzások folyhatnak. A mennyet pedig egy olyan világnak, ahol te magad alakítod ki a saját világodat olyanra, amilyennek szeretnéd, például a legjobb vagy a legszebb emlékeid folytatásaként. Konkrétan nem hiszek benne, de azért én is elagyaltam már rajta :)
2013. máj. 1. 21:16
 4/23 anonim ***** válasza:

A pokol nem más, mint az ember saját lelki nyomora.

A halál után nem egy kénköves kemencében végzi csak nem tapasztalja meg Isten szétáradó szeretetét ott marad a sötét, hideg semmiben a lelke.

2013. máj. 1. 21:29
 5/23 anonim ***** válasza:
A pokolban nem fizikai kínzásoktól szenvednek, hanem a lelküket csomó bűnöktől. Benne van abbaja könyvebe.
2013. máj. 1. 21:30
 6/23 anonim válasza:
Komolyan itt van a földön? Ez mekkora közhely. És mivan azzal aki nem választhat? Menny és pokol csak a képzeletben létezik.
2013. máj. 1. 21:31
 7/23 anonim ***** válasza:

Pokol:Barlangszerű tele lávával tűzzel, és különféle kínzásokkal.

Menny:Felhők közt lévő mindig világos, boldog élet.

2013. máj. 1. 21:49
 8/23 anonim ***** válasza:
Nincsen pokol csak menyország ,ha valami rosszat csináltál akkor a következő életedbe szenvedni fogsz!
2013. máj. 1. 22:13
 9/23 anonim ***** válasza:
"Minden ember megteremti a saját istenét magának. A saját mennyországát, a saját poklát."
2013. máj. 1. 23:04
 10/23 anonim ***** válasza:
A pokolban állítólag nagyon meleg van.
2013. máj. 1. 23:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!