Ti milyennek képzelitek a mennyet és poklot? Ne azzal gyertek hogy egyik sincs!
PLS Így vezessétek le a válaszokat:
1. Leirod szted milyen a menny
2. Leirod szted milyen a pokol
ennyi lenne várom a válaszokat!
Konkrétan ezekben nem hiszek, ill. valamilyen szinten a reinkarnációt pártfogolom. De nem merülök el benne fanatikusan.
1. Szerintem így az a menny, amikor olyan helyzetbe születünk, ahol számtalan lehetőségünk van, amik nem sült galambként viselkednek, magunknak kell lépni, de megvan hozzá minden adottságunk és lehetőségünk.
2. Ez a reménytelen helyzet vagy nagyon korlátozott. Pl. van lehetőség, de nincs adottság vagy fordítva.
Tehát a hagyományos pokol - menny képekben nem hiszek, igazságtalan lenne, hisz minden ember - lélek természete attól függ, milyen körülmények között él. Persze ez gyilkosságra nem felmentést, de vannak kivételek.
A mennyországot világosnak képzelem el, sok-sok felhővel és mindenki és minden olyan könnyed ott és boldog :)
A pokol nem tom milyen lehet... Talán tüzes, meleg és kopár :) Bár a fene se tudja, sok politikus került már oda, lehet hogy privatizálva van már az egész :D
1.A mennyben angyalok nyalogatják idők végezetéig a golyóimat.
2.A pokolban pedig ördögök fogják sütögetni .
Ezért az utóbbit kihagyom.
Nos az én véleményem szerint nincs olyan hogy pokol, tudom, hogy nem erre a válaszra számítasz de kérlek engedd meg hogy megmagyarázzam. Hiszek Istenben, meg a lélekfejlődésben ezért is kétlem hogy egy felsőbb renű lény hagyná hogy az emberek lelkét ki tudja medig kínozzák az úgynevezett pokolban. Gondolj csak bele, ha nem tudod hogy bűn amit teszel akkor igazságtalan lenne ha megbűntetnének érte, nem? Persze ha olyat teszel amiről tudod hogy rossz akkor azt még abban az életedben meg kapod érte a megfelelő büntetést. De igazából el kellene gondolkodni azon is mi az a büntetés? Ha valami olyat teszel ami nem helyes akkor büntetést kaps érte, hogy legközelebb NE TEDD. Tanító célzattal bűnhődsz csak, nem kedvtelésből meg azért mert megszegtél valamiféle szabályt. Meg szerintem olyan sincs hogy következő életedben bűnhődsz meg valamiért mert akkor annak nincs tanító célja. Elmagyarázom. Ha egy gyerek rosszat tesz akkor azonnal el kell mondani neki, hogy az amit tett nem jó, így megtanulja. Viszont gondolj csak bele, ha mondjuk egy óra múlva vered el a gyereket azért amit egy órája tett akkor nem fogja érteni miért kapta, így ismét megteszi azt amiért elverték. Logikus nem? És hogy milyen a menny?
Szerintem az egy nagyon hasonló hely a földhöz ahol nincs bűn. Senki nem utál senkit nincs vagyon, senki sem kérkedik a másságával, senki nem akar kilógni a sorból. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy egy dögunalmas hely, ellenkezőleg, bármit megtehetsz szabadon, hisz nem kell attól félned, hogy kigúnyolnak, bezárnak, megvetnek, vagy elítélnek a tettedért, ezzel is elősegítve téged a lelki fejlődésben. Csak egy példát mondok. Ha mondjuk úgy érzed hogy meszteleül akarsz járkálni, megteheted és kész, ha pedig már nemtartod érdekesnek ismét felöltözöl, legyen az 10 vagy akár 20 év múlva. De kipróbáltad, kiélted a vágyad és már nem vágysz rá többé. Ezért pedig senki nem fog megszólni, vagy furán nézni rád és ezzel is nyugodtabbá teszik számodra a környezetete és a vágyaid kiélését. Engem pl most sem különösebben zavarna ha pucéran mászkálnának az emberk. Pont leszarnám.
Összegezve, olyan hogy pokol ahol az emberek lelkét kínozzák, olyan hely nincs. Menny viszont van, de az is csak egy hely ahonnan tovább mehetsz más világokba a többi lény lélekfejlődését elősegíteni, persze ha úgy tartja kedved. A menny egy olyan hely szerintem mint az otthonod ahova mindig visszatérhetsz, béke nyugalom és biztonság vár rád. Gondolom ott arra is van lehetőség ha elég fejlett lélek vagy, hogy saját világot kreálj, hasonlót ehhez. Ebből is sokat tanulhatsz. Persze nem ilyen bonyolultat. Vegyünk példának a egy számítógépes játékot, ahol fejlesztgetni kell különféle dolgokat. Persze, te csak a lehetőségeket teremtheted meg a benne élő lények számára és hagynod kell hogy ők fedezzák fel a világodat.
Huh, kicsit túl magyaráztam a dolgokat. Bocsi. Tehát dióhélyban ennyi akkor mert lehetne még ezt ragozni...
1. A mennyország sörvulkánokat és egy sztriptíztáncosnő-gyárat foglal magában.
2. A pokol annyira nem rossz viszont állott a sör és a sztriptíztáncosnők nemi betegségekben szenvednek.
1. Menny: a jelen természeti törvényekkel adott egy végtelen nagy világ, amiben élünk, és csak rajtunk múlik, milyen messzire megyünk el, mit fedezünk fel, mit találunk fel, mit építünk meg, stb...
2. Pokol: egy végtelen, fehér síkság. Csak sétálunk a semmiben, elmehetünk (és kínunkban el is fogunk menni) végtelen messzire, de ott is ugyanaz a végtelen, fehér kietlenség fogad. Nincs senki és semmi rajtunk kívül, de örökké élünk.
1. Menny: olyan mint a Föld, fák vannak meg tavak meg minden más csak sokkal szebb és nincs olaj, autók meg bármi amiért az embereknek versenyezniük kellene
és olyan nagy hogy bármeddig el lehet menni és elképzelsz egy helyet hogy hol szeretnél lenni és ott leszel
meg olyan lehet hogy van itt a Földdel kapcsolata és ide is lehet jönni meg mindent látsz csak téged nem látnak az élők
2. Pokol: fekete fények nélküli tér ahol egymagad vagy egyedül a gondolataiddal és végig átéled azokat az érzéseket amiket másoknak okoztál, minden bánatot és ettől, az egyedülléttől és a végtelen sötéttől szenvedsz
szerintem ilyen lehet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!