Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » A szellemi lények létezése...

A szellemi lények létezése kizárt?

Figyelt kérdés

Eredetileg az ezotéria témakörbe akartam írni, de igazából a tudományos részére vagyok kíváncsi: lehetetlen, hogy léteznek szellemi lények? Mindegy mik, szellemek, angyalok, Isten.

Ezek létezése kizárt? Miért?

2016. márc. 29. 01:17
 1/6 anonim ***** válasza:
77%

Nyilván nem kizárt, de tudományosan semmi nem indokolja, hogy bárki is létezőnek tekintse az itt felsorolt szellemi lényeket.

Azért nem kizárt, mert ugye ezek a lények létezhetnek teljesen más dimenziókban is, melyek a földi empirikus módszerekkel nem vizsgálhatók. Na de miért is kellene feltételezni, hogy ilyen dimenziók léteznek?

A megismerhető világban mindenesetre a legérzékenyebb műszerekkel sem mutathatók ki sem szellemek, sem angyalok, sem ördögök, sem Isten vagy istenek.

2016. márc. 29. 01:30
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha igaz Einstein anyag-energia egyenlete (E=mC^2), akkor a látható (anyagiasult) szellem energiává változása közben igen furcsa dolgok történnének. Olyanok, mint Hirosimában, vagy Nagasakiban.
2016. márc. 29. 05:32
 3/6 anonim ***** válasza:
Hivatalosan sohasem zárták ki, komolyabban nem is vizsgálták. Az alapötlet az, hogy nem lehet vizsgálni, ami nincs. Ezt a mondatot itt is gyakran láthatod. De valódi vizsgálat, bizonyítás, és indoklás sohasem született.
2016. márc. 29. 08:58
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha azt fogadjuk el amit a tudomány állít pl "végtelen világegyetem" már akkor borul az állítás, hogy nem léteznek.
2016. márc. 29. 11:14
 5/6 death42 ***** válasza:
Én úgy vettem észre, hogy a jelenben és a múltban is igen komolyan kutatták/kutatják a halál utáni állapotot valamiféle köztes állapotot, de mindezidáig nem született olyan eredmény, ami igazolná a lélek létezését. Nekem az a véleményem, hogy az erre irányuló kutatás félreestésekből adódik és erőltetésekből.
2016. márc. 29. 12:26
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Logikailag semminek sem zárhatod ki a létezését. Amíg a tudásod nem terjed ki a mindenséget alkotó összes atom diszkrét állapotára, addig minden elképzelhető valami beletartozik a "lehetségesek" tartományba.

Egyszerűen nem definiálhatjuk a létezés határait. Egy olyan halmaz, aminek az elemeiről nincs információd.

Tulajdonképpen egyetlenegy eleméről van információd, az pedig te saját magad vagy. Amiket te létező dolgoknak vélsz, azokról sem kizárt, hogy nem léteznek (hanem mondjuk csak az elmédben van jelen, mint egy álom). Úgyhogy Isten létezése pont annyira zárható ki, mint a szék létezése amire leülsz.

2016. márc. 29. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!