Ti hisztek az őrangyalok létezésében?
Én ma olvasgattam a témában. Egyszer csak azt gondoltam, ha volna őrangyalom, akkor most látná, hogy róluk olvasgatok, és ekkor amikor erre gondoltam, kirázott a hideg. Aztán körbenéztem, mintha keresném, és újból megborzongtam. Persze ettől még nem mondom, hogy őt érzékeltem volna, de különös volt minden esetre.
Több balesetet is megúsztam már. A kéréseim sem maradnak teljesítetlenül (már amennyiben reális, teljesíthető kérések).
Kíváncsi vagyok ki hogyan vélekedik erről.
Én hiszek bennük.
Valamiért a legjobban Uriel jelleme vonz, persze csak az alapján ítélek amit olvastam.
De szerintem nem az arkangyalokra kell gondolni, "őrangyal" kifejezés alatt.
Szerintem lehet egy ember is "őrangyala" a másiknak, csak épp nem olyan módon ahogy elképzelik.
??? :O
Hogy kommunikáltok?
Nem hiszek bennük. Igazából azt a logikát sem értem, hogy miért hisz bennük bárki. Jó pár dologra ráfoghatjuk, hogy igen, az őrangyalunk volt és segített, megvédett, megmentett. Itt ülök a laptop előtt és nem robban fel, nem esik rám egy repülő, nem jön egy gyilkos betör, nem történik semmi rossz. Most gondoljam azt, hogy biztos itt van az őrangyalom és megvéd?
Az őrangyalokról azokat kéne megkérdezni, akiknél valahogy épp nem volt ott az őrangyaluk és meghaltak. Vagy baleset miatt elvesztették a családtagjukat vagy végtagjukat. Ott épp nem volt őrangyal?
Mindenesetre valóban egyszerűbb láthatatlan barátoknak tulajdonítani a szerencsét és a történéseket, mint a logikának, összefüggéseknek, megfigyeléseknek. Ezekhez ugyanis több idő és több gondolkodás kell, mint a hithez.
Amik veled történtek:
- "Úttesten átszaladással jópárszor próbára tehettem már szegényt." Mint, ahogy a többségünk is tette. Igazából pedig a saját figyelmünk és ügyességünk, valamint a sofőr ügyessége és figyelme mentette meg az életünk. És pár embernek még így sem jött össze. Az lenne a furcsa, ha minden második ember meghalna, amikor épp átszalad az úton, ugyanis akkor eléggé selejtesek lennénk életben maradás szempontjából.
- "Egyszer egy hideg téli éjszakán sétáltam haza 25 km-t fele úton hóesésben, kutya bajom nem lett." Ha nincs rossz fizikumod és nem volt súlyos betegséged, akkor ez nem annyira durva dolog. A testvéremmel egyszer télen, gyerekként 15 km-et sétáltunk, tömött hátizsákkal, hóviharban. Minden baj nélkül túléltük, csak utána aludtunk egy jót. Annyira azért nem durva ez, hiába éled meg egyéni dologként valami óriásinak. Rengetegen kint élnek az utcán, télen-nyáron, hóban-fagyban. És túlélik.
- "tavaly nyáron pedig annak biztos tudatában, hogy még nem teljesítettem be a feladatomat, tehát nem halhatok meg, minimális mellúszás tudással és még kevesebb gyakorlattal átúsztam a Lágymányosi öblöt" Nem igazán voltál tisztában a képességeiddel. Ha minimálisan menne a mellúszás, pár karcsapás után már érezted volna a gondot és kezdtél volna elsüllyedni. Tömeges hajókatasztrófánál miért nincsenek sokszor őrangyalok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!