Missi_Key kérdése:
Honnan tudják az emberek olyan biztosan Istenről, hogy tényleg jót akar, és nem csak megtéveszti az embereket hogy később begyűjthesse a lelküket?
Figyelt kérdés
csak elgondolkodtam. senkinek nincs szolid bizonyítéka. még ha feltételezzük is hogy létezik...mit csinál a lelkekkel a mennyben?2016. jan. 25. 00:32
11/17 anonim válasza:
"Honnan tudják az emberek olyan biztosan Istenről, hogy tényleg jót akar"
Nem tudják. Hiszik.
Egyeseknek a hit egyenlő a tudással.
12/17 anonim válasza:
Gondolom, hogy aki hisz Istenben és abban, hogy ő teremtette a világegyetemet, benne ezzel a bolygóval és a rajta élő emberekkel, az nem csak, hogy nem feltételezi, hogy azért teremtett az emberi lényeknek lelkeket, hogy később, miután jól megtévesztette őket, "begyűjthesse a lelküket", (mikor már eleve - mondjuk úgy, hogy - rendelkezett felettük, meg annyit és olyat teremt, amit csak akar), hanem teljesen abszurdnak tartaná ezt az elképzelést, függetlenül attól, hogy olyan emberi tulajdonságokkal felruházott lénynek képzeli el Istent, amilyennek az Ószövetségben ábrázolják, vagy végtelen teremtő intelligenciának, vagy bárhogy máshogy.
13/17 anonim válasza:
Miért tudnák biztosra? Sok vallásban eleve nem is istenhez kerül a lélek, hanem vagy meghal, mint az ember maga, vagy túlvilágra, új testbe, stb költözik. A haragvó, és jótevő isten emberi elgondolás, ha isten részrehajló lehetne, eleve nem is lehetne istennek nevezni. Az isten ilyen jellegű elképzelése egyszerű emberi egoizmus. Miért foglalkozna az emberekkel jobban, mint bármi mással? Miért lenne egyáltalán bármi emberi benne? Szerintem teljesen logikátlan, és önző dolog az elképzelés, hogy az ember a legnagyobb a teremtmények között, és hasonlít istenre.
14/17 anonim válasza:
Nem tudom, hiszem! Biológiát tanulok, ezen a téren később lehetek TUDÓS, Istennel kapcsolatban viszont a meghatározásom HÍVŐ :)
15/17 A kérdező kommentje:
7-es *pacsi* supnat, egyik kedvencem, és a 11-es évad is szuper...
de attól még a hívők furák :DD
11-es
ez mély igazság volt
12
igaz, de mivan ha csak azért teremtett hogy legyen kit szivatnia?
2016. jan. 25. 18:32
16/17 anonim válasza:
Én már voltam katolikus, ateista, most megint katolikus. De most a Biblia Összes szavát nem tudom elhinni. Mert amikor hittem istenben akkor nagyon naiv voltam. Aztán amikor ateista voltam akkor már úgy voltam hogy Isten nem létezik, és azok is hülyék akik hiszbek benne. Aztán most mikor megint hiszek Istenben megvilágosultam.xd Komolyan hiszek Istenben és Jézusban, nagyon szeretem őket, csak én őket sorsnak hivom, de ez lényegtelen. Nagyon hiszek bennük, de nem a Bibliában és nem a Vatikánban, mert itt olyan álszent, hazug, romlott emberek vannak hogy az hihetetlen. A bibliábol meg kivettek részeket majd olyanokat raktak bele, ami nem Jézus szava hanem a katolikus papoké, ezeket amik nincsenek benne a bibliába apokrif iratoknak nevezzük. A lényeg az hogy hiszek Istenben és Jézusban, de nem a Vatikánban és a Pápában, és a bibliában. A válasz a kérdésre nekem az hogy Isten nem akar jót egyértelműen. Isten rengeteg akadályt állít hogy majd aközbe ismejük meg magunkat igazán. Isten jót szerez és gonoszt teremt. Menyország és pokol nincs. Ezt is azok az papok találták ki a középkorban akik azt akarták hogy a középkori emberek ne éljenek tovább romlott életet. Az egész katolikus vallás hazugságra épül.
17/17 anonim válasza:
Isten nem egy Grincs, nem gyűjt lelkeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!