Úgy lehet kimutatni, hogy minden emberben (rossz, vagy jó) felismerd a benne rászoruló módon benne élő Istent, és tiszteletből (akár rossz, vagy szegény) segíted őket.
Mert ilyenkor nem azt a szerencsétlen embert, hanem az Istent segíted abban a rászorulóban.
2016. jan. 8. 15:06
2/13 Legoman válasza:
Első válaszolónak igaza van.
Én még hozzátenném azt, hogy ne csak másoknak, hanem magadnak is segíts, és adj hálát Istennek azért, ahogy élhetsz, és aki lehetsz. Köszönd meg neki, és örülj annak, hogy ő teremtett téged.
Ez talán a lényege az egésznek. :)
2016. jan. 8. 15:22
3/13 anonim válasza:
Isten neve?
Én
Isten bennünk rejlik.
Még a titkok könyvtára második részében is benne volt. :D
2016. jan. 8. 15:24
4/13 anonim válasza:
Az 1 és a 2 válasz nagyon szép és mélyen igaz. Meister Eckhardt, domonkos rendi szerzetes mondta egyszer régen: tulajdonképp annyi elég lenne: Köszönöm!
2016. jan. 8. 15:44
5/13 anonim válasza:
A legnagyobb tiszteletlenség vele szemben, hogy azt mondjuk, létezik. Az istentagadás a tisztelet kifejezésének egyetlen módja.
2016. jan. 8. 15:51
6/13 anonim válasza:
Csak én nem értem a kérdést?
2016. jan. 8. 15:53
7/13 anonim válasza:
Cselekedetekkel. Tiszteled és óvod a világot, benne az embereket. Ennyi az egész, szerintem minden más körítés, ceremónia, kellék felesleges.
2016. jan. 8. 17:00
8/13 anonim válasza:
Az emberek felé nem kell kimutatnod. Ha valóban tiszteled, és szereted az istent, akkor biztos lehetsz benne, hogy az isten ezt tudja, és látja. Nem kifelé kell a tiszteletet mutatni. Nem az embereknek címezed.
2016. jan. 8. 18:38
9/13 B2man válasza:
Máté 6, 1-18.
2016. jan. 9. 06:10
10/13 anonim válasza:
Miért akarod "kimutatni"?
Mi köze a világnak ahhoz, ogy te ki tisztelsz és kit nem?
Ha Neki akarod MEGmutatni tiszteleted, akkor mindig Neki megfelelően gondolkodsz és cselekszel!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!