Mekkora az esélye egy esetleges "zombi" apokalipszisnek?
Azon gondolkoztam hogy nem is annyira lehetetlen mint azt sokan gondolják.
Definiálom számomra a zombit jelentő lényt: Agresszív, tudattalan, útjába mindent szétverő (ha kell csonttörésekkel) átlagos ember aminek még dobog a szíve, de már semmi érzelmet nem tud kimutatni.
Fertőzés módja: esetleg vírussal, klasszikus harapás útján terjedő fertőzés.
azonban ami szerintem veszélyesebb, az ha egy gomba-spóráival szaporodna + a zombi által előidézett harapással.
Elpusztításuk egyszerű lenne mivel csak egy szívlövés vagy fejlövés elegendő lenne, de például vesztett végtag elvérzést okozna. Viszont haláluk után spórákat szórnának szét.
Egy ilyen vírus feltűnése Kínában, Indiában, vagy esetleg New Yorkban megállíthatatlan lenne olyan gyorsan terjedne.
Tények: Olvastam már olyat hogy egy gomba faj megfertőzik hangyákat/legyeket ezzel megtámadva idegrendszerüket, elviszi őket egy a gomba számára ideiglenes helyre majd ott az áldozatból gombák nőnek ki ami megfertőzi a többit.
A National Geographic-on láttam hogy előállíthatnának 10000-vírust ami kiírthatná az emberiséget, pont a "zombi vírus" nincs benne ebbe a számba? Lemerem fogadni hogy valahol már kísérleteznek is ilyesmi vírussal.
Nektek mi a véleményetek?
Nézd meg youtube-on Bill és Ted zseniálisan álcázott kalandját, ott is van erről szó.
Én amúgy elképzelhetőnek tartom (és nem érdekel ki gondol miatta hülyének), ki tudja mivel kísérleteznek, vegyi, biológiai fegyvernek.(mert,hogy kísérleteznek vírusokkal az biztos). Én a veszettség vírust tudnám még elképzelni mutálódva. De kétlem,hogy úgy működnének, mint a klasszikus zombifilmekben. (hogy évek óta rohadnak de még mozognak).
Egyre kisebb az esély!
Köztudott, hogy a zombik emberi agyakat esznek, ám azt megemlíteni, hogy csak egészséges és gondolkodni tudó agyakat,megemlíteni elfeledkezik a jónép!
Nem kell különösebben megerőltető figyelem, észre lehet venni, hogy az említett agyakkal rendelkezők száma csökken, ezzel a zombi apokalipsis esélye is!
.
Éljeb az elbutulás, toljunk ki a zombikkal!
Kérdező nem volt kicsit sok a Last of Us?
Egyébként olyan drog (fürdősó drog) létezik ami az emberből eszét vesztett, másokra rátámadó agresszí állatot csináljon. Nézz utána Rudy Eugene történetének (kapcsolódó képek felkavarhatnak néhányakat). Miután bedrogozta magát kiszaladt az utcára és egy hajléktalanra támadt rá, az arcának egy részét szó szerint megette, a rendőrség csak több lövéssel tudta leteríteni. Azt, hogy ilyen hatást fertőző vírussal is el lehet-e érni, nem tudom.
A harapás borzasztóan rossz terjesztési mód, gondolj a veszettségre, ha egy kutya elkapja a többi a környéken mégsem.
Egyébként sem élne sokáig, a hadsereg kezelné, meg gondolj bele hány puskaőrült van amerikában aki csak arra vár hogy kitörjön a zombi apokalipszis.
angol szöveg de jól összefoglalja [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!