Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » Angyalokat lehet idézni vagy...

Angyalokat lehet idézni vagy van vmi módja, hogy kapcsolatba léphetnék velük?

Figyelt kérdés

2015. júl. 19. 13:46
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

Joker: E=MC2

A 9. hozzaszolasodban ezt a tetelt igen gyorsan megolted. :)

2015. júl. 19. 17:00
 12/31 Ozmium42 ***** válasza:
28%
Nem ölte meg, csak te nem érted, hogy mit jelent benne az "M", ami mellesleg kis "m" (meg "C" is kis "c").
2015. júl. 19. 17:12
 13/31 anonim ***** válasza:
Mit jelent mond el. Iszom a szavaidat.
2015. júl. 19. 17:49
 14/31 Ozmium42 ***** válasza:
43%

Tömeget. Te talán úgy képzeled, hogy az anyag energiává, és az energia anyaggá tud alakulni, valójában azonban csak az anyag tömege változik energiává, és az anyag energiája tömeggé. Az anyag pedig ez:

[link]

Amibe a 0 tömegű foton is beletartozik.

2015. júl. 19. 17:58
 15/31 anonim ***** válasza:
69%

"Te talán úgy képzeled, hogy az anyag energiává, és az energia anyaggá tud alakulni,"

Bocsanat ezt nem en hittem hanem Einstein, es ezzel a keplettel igazolta ezt az allitast, mert mint latszik van benne egy egyenloseg jel, ami annyit jelent hogy a kepletnek ket oldala egyforma, de ket oldala van neki ugye?

"valójában azonban csak az anyag tömege változik energiává, és az anyag energiája tömeggé."

Ha jol ertem az egyszeruseg kedveert: nem a vas valtozik energiava, hanem 1 kg vas. Es forditva...

Ez ugy azert elmagyarazhatnad nekem gyarlo embernek hogy mi modon teszi ezt kulso behatas nelkul?

Az kimaradt hogy mi is a "C" betu? Ne hagyjuk ki a kepletbol mert ugy lesz igazan izgalmas ez a halmaz. :)

2015. júl. 19. 18:10
 16/31 anonim ***** válasza:
75%
Konnyezve lattam hogy valaki felpontozott. El is mentettem, lehet beteszem hatternek. Nem igazan szokott elofordulni, koszonom az ismeretlennek. Bar tudom hogy nem tart majd sokaig, mert engem alltalaban le szoktak huzni, mert nem ertenek meg. De ez meghato pillanat volt, koszonom megegyszer. :)
2015. júl. 19. 18:17
 17/31 Ozmium42 ***** válasza:
36%

"Bocsanat ezt nem en hittem hanem Einstein, es ezzel a keplettel igazolta ezt az allitast, mert mint latszik van benne egy egyenloseg jel, ami annyit jelent hogy a kepletnek ket oldala egyforma, de ket oldala van neki ugye?"

Nos, Einstein közel sem ezt hitte, valami egészen más jelenséget vizsgált, és ő tudta, hogy miről beszél, te viszont nem. Ne takarózz vele.

"Ha jol ertem az egyszeruseg kedveert: nem a vas valtozik energiava, hanem 1 kg vas. Es forditva..."

Rosszul érted. Arról van szó, hogy a nagyobb energiájú anyagnak a tömege is nagyobb. Egy proton tömege például nagyobb szabadon, mint kötésben. Ezt hívják tömegdeffektusnak. Erre magyarázat az E=mc^2. A proton tömege annyival kisebb, mint amekkora energia felszabadul, mikor kötésbe lép, osztva a fénysebességgel. Aztán ez nem csak a protonra igaz, hanem mindenre. A képlet alapján kiszámolhatod, hogy egy sétáló embernek mennyivel nagyobb a tömege, mint egy üldögélő embernek. Vagy 1 kg nyugalomban lévő vasnak mennyivel kisebb a tömege, mint (mennyiségben, nem tömegben) ugyanannyi vasnak, ha mozog. Rendkívül kicsi szám, ezért nem is így fedezték fel, hogy van ilyen, de vannak jelenségek, ahol ez az érték számottevővé válik.

"Az kimaradt hogy mi is a "C" betu? Ne hagyjuk ki a kepletbol mert ugy lesz igazan izgalmas ez a halmaz. :)"

Nem tudom, ki hagyta ki a képletből. Kis "c", jelentése 299 796 km/s, a fény vákuum-beli sebessége, alapvető fizikai állandó. Ha a négyzetével szorzod az anyag nyugalmi tömegét, megkapod az anyag nyugalmi energiáját.

2015. júl. 19. 19:23
 18/31 anonim ***** válasza:
Mikor legutóbb ellenőriztem, a fotonnak még volt tömege. Tömeggel nem rendelkező részecske hozhat létre nyomást például? Van egyáltalán olyan részecske, ami nem rendelkezik valamekkora tömeggel?
2015. júl. 19. 21:47
 19/31 Ozmium42 ***** válasza:
Nyugalmi tömege nincs, vagyis ha megállíthatnád, akkor nem lenne tömege. Mozgás közben meg akkora a tömege, ami az energiájából származik, ami a frekvenciájától függ (E=hν). Ebből következik a lendülete, amit ütközéskor átad, vagyis a "nyomása". Én megkülönböztettem nyugalmi tömeget, nyugalmi energiát, és ahol nem ezt írtam (a protonnál) ott nem is erre gondoltam.
2015. júl. 19. 23:05
 20/31 anonim ***** válasza:
11%
Azt kell kiabálni, hogy Béla!
2015. júl. 19. 23:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!