Kezdőoldal » Ezotéria » Természetfeletti lények » A hívők nem gondolják, hogy...

A hívők nem gondolják, hogy már be tudták volna bizonyítani, ha létezne valami istenség?

Figyelt kérdés
Szerintem nincs semmi ilyesmi, és egy életünk van abból kell kihozni a legtöbbet aztán vége. Ha létezne isten akkor nem lenne ilyen elba*zott a világ.
2015. júl. 11. 23:15
1 2 3 4 5
 41/50 Duenna ***** válasza:
0%

34-es Ozmium42!

"egy dolog, amit tudok. Nincs élet utáni élet."

Honnan tudod, ha soha nem élted át! Csak azok tudják, akik átélték, te pedig vagy elhiszed, vagy nem. Körülbelül 3 millió embert visszahoztak már a halálból. Ennek 80 %-a átélt halál utáni élményt. Az élmények bizonyos pontokon ugyanazt a momentumokat tartalmazzák. Számtalan magyar beszámoló is van halál utáni élményekről. Aki a halál torkából visszajött, és elmondja ezeket az élményeket, feltételezzük, hogy utána nem fogja vihogva bevallani, hogy csak dajkamesét gyártott! Csak azok röhögnek ezeken a beszámolókon, akiknek halvány lila gőze nincs a tudományról, és arról, hogyan működik a világ, csak azt hiszik magukról, hogy tudják.

2015. júl. 16. 18:51
 42/50 anonim ***** válasza:

"Utolsónak írnám,hogy amúgy a rutinosok ezt a halálközeli élményt is ki szokták forgatni azzal,hogy azt csak az agyad kreálja amikor halálközeli élményt tapasztalsz."

Elég sok dokumentált eset van, amikor a "visszatért" olyasmiről számolt be, ami akkor történt, és vagy más helyszínen, vagy abból a szögből nem láthatta volna (pláne nem hallhatta volna, leállt szívvel). Ezeket nem tudják kimagyarázni, csak hümmögni hozzá, aztán vitatni a dokumentáció validitását, vagy kétségbe vonni, hogy megtörtént.

Hozzáteszem, ez nem a halál utáni élet közvetlen bizonyítéka, hanem azé, hogy a tudat nem az agy által előállított "produktum", hanem több annál. Ezt persze sokféleképpen lehet továbbgondolni.

"Én olyan esetről hallottam,hogy az ipse meghalt a műtő asztalon,és a lelke kiszállt a testéből,később amikor ujraélesztették akkor megmondta hogy az ereszcsatorna itt és ott el van tömődve,meg olyan dolgokat amit csak úgy láthatott,hogy kiszállt a lelke a testéből.Nagyon sok ilyen történet van,nem hiszem ,hogy ennyien hazudnának."

Éppen erre gondoltam.

2015. júl. 17. 13:49
 43/50 anonim ***** válasza:
pontosan! ezért írtam én is ezt a példát,de hidd el vannak itt "nagy tudású emberek" akinek lehet épp van 2diplomája,vagy éppen folyamatban van és két ZH között ide irkál,ehát vannak itt rossz akaratú emberek és csak azért,hogy beléd kössenek megcáfolják kiforgatják a sztoridat.Mondjuk ezek az emberek oda fognak kerülni ahová valók szeretett sátánjuk országába!
2015. júl. 17. 14:02
 44/50 anonim ***** válasza:
40%

"vannak itt "nagy tudású emberek" akinek lehet épp van 2diplomája,vagy éppen folyamatban van és két ZH között ide irkál"

Ez nem tudás kérdése, hanem azé, hogy mennyire vagy nyitott arra, hogy ezzel a "világgal" ismerkedj, vagy mennyire zárod be magad a fizikai érzékek birodalmába. Inkább életfeladattal lehet ez összefüggésben, mintsem tudással vagy nemtudással.

"Mondjuk ezek az emberek oda fognak kerülni ahová valók szeretett sátánjuk országába!"

A rosszakaratúak sem, legfeljebb majd szembesülnek a rosszakarattal a későbbiekben, és rájönnek, miért nem jó az.

2015. júl. 17. 14:06
 45/50 Ozmium42 ***** válasza:
Nyilván a látás sem a szem meg a látóközpont produktuma, hanem több annál. Erre bizonyíték, hogy a kiszállt lélek szem és látóközpont nélkül is látja az ereszcsatorna eltömődését. Csak tudnám, hogy akkor miért vannak vak és látáskárosult emberek. Mennyivel egyszerűbb lenne szemüveg helyett lélekkel látni.
2015. júl. 17. 14:10
 46/50 anonim ***** válasza:
61%

"Csak tudnám, hogy akkor miért vannak vak és látáskárosult emberek. Mennyivel egyszerűbb lenne szemüveg helyett lélekkel látni."

Most vagy troll vagy, vagy korlátolt. (Döntsd el te, melyik!)

Látáskárosultság azt jelenti, hogy a látáshoz szükséges szervek (szem, agyi terület, azokat összekötő idegek) valamelyike sérült. Ez egészen addig érvényes, amíg a fizikai testben van a lélek.

Mivel nekem nem volt még testen kívüli élményem, ezért nem tudom megmondani, hogy ez milyen jellegű benyomásszerzés, mennyire hasonlít az általunk ismert látásra.

Mindenesetre jellemző, hogy a gúnyolódáson kívül érdemben nem tudsz hozzászólni a témához. Legfeljebb elvitatni, relativizálni azt.

2015. júl. 17. 14:21
 47/50 Ozmium42 ***** válasza:
Ugyan mi szükség bármilyen fizikai szervre, ha puszta lélekkel ilyen jó benyomásokat lehet szerezni? Érzékelni bármit, bármikor... nem csak egyszerűen látásról vannak anekdoták, hanem szövegek elolvasásáról (érdekes tény, hogy az emlékeket, így a tanult dolgokat, mint például az olvasás is, az agy tárolja, bár ezek szerint nem), párbeszédek hallgatásáról, élőkkel való kommunikációról, tárgyak mozgatásáról. Az rendben van, hogy mindezen funkciók befolyásolhatóak a megfelelő szervi háttér befolyásolásával, de semmi értelme mindennek, ha ezeket a lélek magától is tudja. Felesleges az egész test. Megbukik az a sokat hangoztatott nézet, hogy a lélek tapasztalatot szerezni születik le a testbe, mert ezek szerint test nélkül is megszerzi ugyanazt a tapasztalatot, és még többet.
2015. júl. 17. 14:37
 48/50 anonim ***** válasza:
Ide cáfolattal próbálkozás helyett tökéletes példa a Sims, de akár a GTA, a WoW, satöbbi is (hogy csak a nagyon közismerteket említsük). Egy igen haladó bábjáték, ahol a felelősség is virtuális (belülről pedig akárhogy is nézed, valós).
2015. júl. 18. 09:54
 49/50 anonim ***** válasza:
Utolsó,ez nekem már magas....mármint,hogy mire célzol a számítógépes játékokkal :$
2015. júl. 18. 12:20
 50/50 anonim ***** válasza:

"Felesleges az egész test. Megbukik az a sokat hangoztatott nézet, hogy a lélek tapasztalatot szerezni születik le a testbe, mert ezek szerint test nélkül is megszerzi ugyanazt a tapasztalatot, és még többet."

Ezen én is sokat gondolkozom, hogy mennyire érvényes ez a nézet. Mi a lét értelme. Ugyanakkor sok szempontból csak úgy lehet tapasztalatot szerezni, ha lekorlátozod magad. Példának okáért, sport: minek vannak a szabályok? Mi csudáért nem lehet megfogni a labdát labdarúgásban, sokkal egyszerűbb volna egyik helyről a másikra vinni, mint lábbal lökdösni, rúgdosni. Mégis lekorlátozzuk, mert így egy új "világ" jön létre, amelyben más tulajdonságok válnak hangsúlyosabbá és előnyösebbé, mint az adott szabályok nélkül. Ha lehetne használni a kezedet labdarúgásban, valószínű, hogy azt sem tudnánk, kicsoda Ronaldo vagy Puskás Ferenc.

Az, hogy a lélek képes (lehet) a fizikai valóságot látásszerűen érzékelni, még nem jelenti azt, hogy átélheti a test nyújtotta tapasztalatokat. Hormonok, fizikai korlátok, gravitáció és egyéb fizikai-kémiai hatások nélkül elképzelhetetlen, hogy ugyanazt a tapasztalatot megszerezd.

2015. júl. 18. 12:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!